Τετάρτη 15 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Σε ρόλο "γιες μεν" η Νομαρχία

Η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου αρνήθηκε να καταδικάσει τη φιέστα που οργανώνει στο νησί η αμερικάνικη πρεσβεία. "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία": Παραμένει ανεπιθύμητος ο Μπερνς

Τη στήριξή της στην κυβερνητική πολιτική και την υποταγή στο δρόμο που επιβάλλουν τα συμφέροντα των πολυεθνικών και της "νέας τάξης", επαναβεβαίωσε η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ζακύνθου, απορρίπτοντας στη συνεδρίασή του ψήφισμα της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" (ΝΑΣ), που ζητούσε από το Σώμα να καταδικάσει την πρόσκληση του Συνδέσμου Καθαριότητας του Νομού, προς τον Αμερικανό πρέσβη, Ν. Μπερνς, να επισκεφτεί το νησί. Να καταδικάσει την προκλητική και απαράδεκτη στάση του, παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας.

Οπως καταγγέλλει η ΝΑΣ, ο Σύνδεσμος Καθαριότητας έχει προγραμματίσει, σε συνεργασία με την αμερικανική πρεσβεία, ειδική εκδήλωση, στις 28, 29 και 30 του Απρίλη, με ομιλητή τον Ν. Μπερνς. Γι' αυτή τη φιέστα, τονίζει η ΝΑΣ, ο Σύνδεσμος επωμίζεται τεράστιες πολιτικές ευθύνες. "Με τις φιέστες αυτές - συνεχίζει - δεν πρόκειται να αμβλύνουν το αντιαμερικανικό, αντιιμπεριαλιστικό αίσθημα του λαού και της νεολαίας".

Αντικομμουνισμός... ελλείψει επιχειρημάτων

Στη σχετική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ο νομάρχης και η πλειοψηφία όχι μόνο απάντησαν αρνητικά στο κάλεσμα της ΝΑΣ να καταγγείλουν την προκλητική στάση του Ν. Μπερνς, αλλά προσπάθησαν να μειώσουν τη σημασία των παρεμβάσεων του Αμερικανού Πρέσβη στα εσωτερικά της χώρας, με... επιχειρήματα, όπως "η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες", "και η κ. Παπαρήγα πήγε στις ΗΠΑ", ή "ίσως και να υπάρχουν οφέλη από την κάθοδό του στο νησί". Μάλιστα ο αντινομάρχης δε δίστασε να πει πως "η κυβέρνηση και ο Μπερνς ξέρουν τι κάνουν".

Στο ψήφισμά της η ΝΑΣ τονίζει: "Η απαράδεκτη στάση του Αμερικανού πρέσβη σε εσωτερικά θέματα της χώρας, μαζί με την τυχοδιωκτική πολιτική των ΗΠΑ στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στα Βαλκάνια, με τις επεμβάσεις και τα εμπάργκο, που οδηγούν λαούς σε γενοκτονία και εξαθλίωση, καταδικάζεται από τον φιλειρηνικό, δημοκρατικό ζακυνθινό λαό. Η ελληνική κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες που μέχρι σήμερα δεν παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό του Αμερικανού Πρέσβη στα διπλωματικά του και μόνο καθήκοντα".

Και καταλήγει: "Η αμερικανική πρεσβεία πρέπει να πάρει απ' όλους μας την απάντηση: Μένετε εκεί που είστε, μακριά μας. Αφήστε μας να συζητήσουμε χωρίς την παρουσία σας για τα ζητήματά μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ