Τετάρτη 15 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΔΩΔΩΝΗ" - "ΠΙΝΔΟΣ"
Να πληρώσει η κυβέρνηση τα "σπασμένα" της υποτίμησης

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Να αναλάβει η κυβέρνηση το κόστος των ζημιών που προκάλεσε η υποτίμηση της δραχμής, σε βασικές βιομηχανικές μονάδες του νομού Ιωαννίνων ζητά το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Οπως επισημαίνουν στην Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Αποστόλης Τασούλας και Αχιλλέας Κανταρτζής,με την υποτίμηση της δραχμής οι δύο συνεταιριστικές βιομηχανικές μονάδες στο νομό Ιωαννίνων, η γαλακτοβιομηχανία"Δωδώνη" και ο πτηνοτροφικός συνεταιρισμός "Πίνδος", ζημιώθηκαν περίπου από ένα δισεκατομμύριο δραχμές η καθεμιά, ενώ η ιδιωτική πτηνοτροφική επιχείρηση "Νιτσιάκος" 500 εκατομμύρια δραχμές.

Οι ζημιές αυτές θα επιβαρύνουν τόσο τους μικρο-κτηνοτρόφους και μικρο-πτηνοτρόφους, όσο και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις αυτές, αλλά και τους καταναλωτές. Και αυτό σε μια περιφέρεια, όπως είναι η Ηπειρος, που είναι τελευταία στην Ευρώπη, με το χαμηλότερο επίπεδο ανάπτυξης, υψηλή ανεργία, χαμηλό εισόδημα κλπ. Το πλήγμα των λίγων επιχειρήσεων από την υποτίμηση, θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τη θέση των εργαζομένων, των αγροτών και των μικρομεσαίων εμπορικών και επαγγελματικών επιχειρήσεων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς Γεωργίας, Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης:

  • Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που αναφέρονται ή και άλλες μικρότερες στην περιοχή;
  • Πώς θα καλύψει τις ζημιές που υπέστησαν από την υποτίμηση;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ