Τετάρτη 15 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΒΑΜΒΑΚΟΣ
Απομάκρυνση του προέδρου ζητούν οι εργαζόμενοι

Στο ψήφισμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης καταγγέλλεται ο Π. Μυλωνάς για "απαράδεκτη συναλλαγή" με την ΕΑΣ Λαμίας

Την απομάκρυνση του προέδρου του Οργανισμού Βάμβακος Π. Μυλωνά ζητούν οι εργαζόμενοι του Οργανισμού με απόφαση της ετήσιας γενικής συνέλευσής τους.

Στο ψήφισμα της γενικής συνέλευσης τονίζεται ότι "οι εργαζόμενοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης, μετά από τα όσα έχουν συντελεστεί και συντελούνται από το σημερινό πρόεδρο, απευθύνονται στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Γεωργίας, ζητώντας να αναλάβει τις ευθύνες της και να απομακρύνει από τον Οργανισμό Βάμβακος τον Π. Μυλωνά που αποδεικνύεται ανεπαρκής και επικίνδυνος στην άσκηση διοίκησης". Επίσης, αναφέρονται και οι λόγοι που τα μέλη της γενικής συνέλευσης προχώρησαν σε αυτή την απόφαση.

Οπως επισημαίνεται στο ψήφισμα ο πρόεδρος του Οργανισμού Βάμβακος από κοινού με την πολιτική ηγεσία αποσιωπούν το έργο και την προσφορά των εργαζομένων και για λόγους σκοπιμότητας φροντίζουν να σπιλώνουν την τιμή και την υπόληψή τους. Ειδικότερα για τον Π. Μυλωνά γίνεται αναφορά, ανάμεσα σε άλλα, ότι διαταράσσει το κλίμα εργασιακής ειρήνης με τις καθημερινές επιθέσεις του με αήθεις χαρακτηρισμούς σε στελέχη της υπηρεσίας, με τον τρόπο αντιμετώπισης του γενικού διευθυντή και άλλων τριών υπαλλήλων που παραπέμπονται στα πειθαρχικά όργανα και τις αδικαιολόγητες εσωτερικές μετακινήσεις υπαλλήλων. Ακόμα, στη συστηματική παρέμβασή του στη λειτουργία ακόμη και των θεσμικών οργάνων με αποκορύφωμα: Το χειρισμό της πρόσληψης εποχιακού προσωπικού στην κεντρική υπηρεσία, που οδήγησε στην παρέμβαση του ΑΣΕΠ, καθώς και την αδρανοποίηση για μεγάλο χρονικό διάστημα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υπηρεσία και τους εργαζόμενους.

Εκτός από τα παραπάνω στο ψήφισμα γίνεται μια ακόμα σοβαρή καταγγελία που αφορά: "Την απαράδεκτη συναλλαγή από πλευράς του προέδρου, για αποκατάσταση της ζημιάς που έπαθε το ΙΧ αυτοκίνητό του κατά τη διάρκεια περιοδείας, με την Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λαμίας". "Είναι αδιανόητο και επιλήψιμο για μας - τονίζεται στο ψήφισμα - να λαμβάνουν χώρα τέτοιου είδους δοσοληψίες μεταξύ ελεγχόμενων από τον Οργανισμό Βάμβακος επιχειρήσεων (ΕΑΣ Λαμίας) και εποπτεύουσας αρχής των ελεγκτικών οργάνων".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ