Τετάρτη 15 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιοδεία του Β. Μπούτα σε χωριά των Γρεβενών

Σε χωριά των νότιων περιοχών του Νομού Γρεβενών περιόδευσε, προχτές Δευτέρα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Βαγγέλης Μπούτας, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της ΝΕ Γρεβενών του ΚΚΕ Β. Μπουγά και άλλα στελέχη του Κόμματος.

Ο Βαγγέλης Μπούτας επισκέφτηκε την Τρικοκκιά,το Καρπερό,τη Δήμητρα και συζήτησε με κατοίκους τους, καθώς και με τον πρόεδρο της Κοινότητας Καρπερού Θ. Μωυσιάδη,τα τοπικά προβλήματα. Αργά το απόγευμα, συναντήθηκε με τη δημοτική αρχή και τα διοικητικά συμβούλια του αγροτικού συλλόγου και του συνεταιρισμού της πόλης της Δεσκάτης.Το βράδυ, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου, μίλησε σε συγκέντρωση της ΚΟ Δεσκάτης για τα 80χρονα του ΚΚΕ και αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και στα αγροτικά θέματα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και έκαναν σύντομες παρεμβάσεις ο νομάρχης Γρεβενών Α. Πέτσας ο δήμαρχος Γ. Κόγιος,δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι μαζικών φορέων.

Τα κυρίαρχα προβλήματα της περιοχής της Δεσκάτης αφορούν την καλλιέργεια του "μπασμά", τις χαμηλές τιμές και μικρές ποσοστώσεις. Φέτος ήρθε να προστεθεί η υποβάθμιση της ποιοτικής σύνθεσης των καπνών από τους καπνεμπόρους, με σκοπό να ρίξουν τις τιμές ακόμα πιο χαμηλά, χωρίς να υπάρχει καμία προστασία από την πολιτεία, καθώς και το "φαινόμενο" Χαρδαλιάς. Η ΑΤΤΙΚ του Γ. Χαρδαλιά έχει ακόμα απλήρωτους τους καπνοπαραγωγούς της περιοχής για τη σοδειά του 1996, ενώ δεν έδωσε "σημεία ζωής" για την παραγωγή του 1997 λίγες βδομάδες πριν λήξει η εμπορική περίοδος στα καπνά.

Την αγωνία τους για το μέλλον της κτηνοτροφίας μετέφεραν και οι αιγοπροβατοτρόφοι. Τα αρνιά και τα κατσίκια πουλήθηκαν σε χαμηλές τιμές (900 - 1.200 δραχμές το κιλό) τη χειμερινή περίοδο. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα το Πάσχα και στα χέρια των παραγωγών παραμένουν απούλητα πολλές εκατοντάδες αμνοερίφια. Πέρα από αυτά, τα προβλήματα που ακούστηκαν στη διάρκεια της περιοδείας δεν είχαν τελειωμό.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ δεσμεύτηκε ότι θα θέσει τα προβλήματα αυτά στη Βουλή. Τόνισε όμως ότι ο μόνος δρόμος για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκαλεί η αντιλαϊκή αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι ο ενωμένος αγώνας και η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού με ενίσχυση του ΚΚΕ. Επίσης προειδοποίησε για τις ακόμα χειρότερες μέρες που προετοιμάζουν οι πολυεθνικές και πολιτικοί τους εκπρόσωποι στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της ανάπτυξης του Αντιμονοπωλιακού Αντιιμπεριαλιστικού Δημοκρατικού Μετώπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ