Τετάρτη 15 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΕΦΥΡΙ
Προσωρινή ανάσα

Το πρόβλημα παραμένει όπως και η ευθύνη της κυβέρνησης

Προσωρινή "ανάσα" δόθηκε στο Δήμο Ζεφυρίου μετά τη χτεσινή απόφαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων να άρει τον οικονομικό αποκλεισμό που είχε επιβάλει στο δήμο. Το ΤΠΔ κάτω από την πίεση της κινητοποίησης των κατοίκων και της δημοτικής αρχής έδωσε τελικά εντολή στο Δημόσιο Ταμείο Αγίων Αναργύρων να πληρωθούν τα εντάλματα, που εκδίδει ο δήμος για τα λειτουργικά του έξοδα, μέχρι τη συνάντηση που θα έχει, μετά το Πάσχα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου με το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου.

Χτες το πρωί, ο δήμαρχος του Ζεφυρίου, Γιάννης Λάππας,το Δημοτικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του δήμου συγκεντρώθηκαν στο γραφείο του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΤΠΔ, Β. Θεοφιλόπουλου και απαίτησαν να αρθεί η απαγορευτική απόφαση, που θέλει να μετατρέψει το δήμο σε "παραμάγαζο" της Εφορίας. Παράλληλα, παρέμειναν κλειστά το δημαρχείο, το πνευματικό κέντρο, ο αθλητικός οργανισμός και το ΚΑΠΗ της πόλης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ο δήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Λάππας στη συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΠΔ επισήμανε ότι τα έσοδα, που παρακρατούσε παράνομα μέχρι χτες το ΤΠΔ, ανήκουν στο δήμο από τους Κεντρικούς Αυτοτελής Πόρους που έχουν θεσμοθετηθεί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, απαίτησε πολιτική λύση του οικονομικού προβλήματος του Ζεφυρίου, από την κυβέρνηση.Να σημειωθεί, ότι η κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο Ζεφυρίου είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του τρόπου που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, για να μετατρέψει τους δήμους σε επιχειρήσεις, καθώς, μέσω του οικονομικού στραγγαλισμού, προσπαθεί να επιβάλει την εντολή της ΕΕ για πρόσθετη φορολόγηση του δημότη, ανταποδοτικότητα, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.Στην περίπτωση του Ζεφυρίου, όμως, σκόνταψε στη Δημοτική Αρχή, η οποία δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς, αντίθετα, ανέλαβε αγωνιστική δράση δίπλα στους εργαζόμενους και το λαό για τη διεκδίκηση αυτών που ανήκουν στην ΤΑ.Μετά το τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος Ζεφυρίου Γιάννης Λάππας δήλωσε, πως η άρση της απόφασης του ΤΠΔ αποδεικνύει ότι το αίτημα του δήμου είναι δίκαιο και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας, ενώ κάτω από την πίεση και του λαϊκού παράγοντα, των εργαζομένων πρώτα απ' όλα και κάτω από την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, η διοίκηση του ΤΠΔ αναγκάστηκε να δεχτεί ότι οι πληρωμές τις οποίες απαιτεί το ΔΣ να γίνουν είναι αναγκαίες και λειτουργικές.

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων του Δήμου Ζεφυρίου και του Δημοτικού Συμβουλίου παρευρέθηκε ο επικεφαλής της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας" και νομαρχιακός σύμβουλος Δυτικής Αττικής Αντώνης Χοροζάνης,που μετέφερε την άποψη του Νομαρχιακού Συμβουλίου, όσον αφορά το οικονομικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ζεφυρίου.

"Το πρόβλημα που αντιμετώπισε τώρα ο Δήμος Ζεφυρίου, θα το αντιμετωπίσουν οι περισσότεροι δήμοι της χώρας μετά τις δημοτικές εκλογές, καθώς θα πρέπει να φορολογήσουν άγρια τους δημότες για να αποπληρώσουν τα δάνεια που παίρνουν προεκλογικά", τόνισε ο Α. Χοροζάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ