Τετάρτη 15 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρχιφύλακας μήνυσε τον αρχηγό της ΕΛ. ΑΣ.

Μήνυση κατά του αρχηγού της ΕΛ. ΑΣ., αντιστρατήγου Αθαν.. Βασιλόπουλου, για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου, κατέθεσε χτες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο αρχιφύλακας Εμμ. Μαραγκάκης, ο οποίος στις 5 Απρίλη αποσπάστηκε επί τρίμηνο από την Ειδική Υπηρεσία της Δίωξης Ναρκωτικών στο Τμήμα Μεταγωγών Αθηνών. Αφορμή για τη μήνυση έδωσε το απαντητικό δελτίο Τύπου, που απέστειλε ο Αθαν. Βασιλόπουλος στην "Αυριανή" και στις άλλες εφημερίδες στις 8 Απρίλη, σχετικά με το λόγο της απόσπασης του αρχιφύλακα.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας ανέφερε μεταξύ άλλων: "Ο αρχιφύλακας Εμμ. Μαραγκάκης είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για δωροδοκία, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα είχε διωχτεί και ποινικά. Το 1988 αθωώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών (...). Δεν ενημέρωσε, ως όφειλε, τον διοικητή Ασφαλείας Αττικής ή ακόμα και εμένα προσωπικά για θέματα ιδιαίτερα λεπτά και ευαίσθητα, που αφορούν την υπηρεσία του, αλλά κατέφυγε στον δημοσιογράφο κ. Στ. Βορίνα, δημιουργώντας ηθικό πρόβλημα σε όλους τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην πιο ευαίσθητη υπηρεσία της ΕΛ. ΑΣ., την υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, που καθημερινά μάχεται, το ένα μετά το άλλο, τα πλοκάμια των αδίστακτων εμπόρων. Ευνόητο είναι ότι παραμονή του στην υπηρεσία αυτή εγκυμονούσε ιδιαίτερα σοβαρούς κινδύνους. Οσον αφορά τη σύλληψη διακινητών κοκαϊνης στο Κολωνάκι, δεν ήταν ο κ. Μαραγκάκης που αποκάλυψε την υπόθεση, αλλά όλο το τμήμα, στο οποίο υπηρετούσε μέχρι χτες".

Ο μηνυτής θεωρεί ότι τα παραπάνω "προσβάλλουν με τον πιο βάναυσο τρόπο την τιμή και την υπόληψή" του, ότι "είναι ψευδέστατα" και ότι σκοπός του αρχηγού της ΕΛ. ΑΣ. ήταν να σπιλώσει το κύρος, την αξιοπιστία του και να δικαιολογήσει την απόσπασή του, παρουσιάζοντάς τον ως αστυνομικό που δωροδοκείται. "Είναι θλιβερό και πρωτότυπο το φαινόμενο - καταλήγει - αρχηγός της ΕΛ. ΑΣ. να μου αποδίδει ευθύνες, μομφές και κατηγορίες τόσο σοβαρές εντελώς πρόχειρα, χωρίς να διεξαχθεί ΕΔΕ". Η μήνυση μελετάται από τον αρμόδιο εισαγγελέα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ