Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Επιχείρηση απειλών και εκβιασμού των σπουδαστών

Καταγγελίες της ΠΚΣ για τις παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ και για τις ευθύνες της διοίκησης του ΤΕΙ

Χαρακτηριστικό δείγμα της λογικής εκφυλισμού των νεανικών συνειδήσεων που διακατέχει τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η αφίσα της στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, που καλεί τους φοιτητές στο πάρτι της για ...να γίνουν «κομμάτια»
Χαρακτηριστικό δείγμα της λογικής εκφυλισμού των νεανικών συνειδήσεων που διακατέχει τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η αφίσα της στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, που καλεί τους φοιτητές στο πάρτι της για ...να γίνουν «κομμάτια»
Την επιχείρηση εκβιασμού και νόθευσης της πραγματικής βούλησης των σπουδαστών, από τις παρατάξεις ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, στο ΤΕΙ Λάρισας, όπως και γενικότερα, ενόψει των εκλογών στις 5 του Απρίλη, καταγγέλλει η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας. Οπως υπογράμμισαν σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της ΠΚΣ, δεκάδες καταγγελίες σπουδαστών φτάνουν στην παράταξη, σύμφωνα με τις οποίες, έχουν καταστεί θύματα εκβιασμών, κυρίως, από την παράταξη της ΔΑΠ, αλλά και της ΠΑΣΠ, με υποσχέσεις του τύπου «όποιος ψηφίσει ΔΑΠ ή ΠΑΣΠ περνάει μαθήματα», και απειλές, όπως ότι «όποιος συμμετέχει στα ψηφοδέλτια της ΠΚΣ θα έχει πρόβλημα με τους καθηγητές, δε θα πάρει πτυχίο».

Τα μέλη της ΠΚΣ κατήγγειλαν ότι η ΔΑΠ κυκλοφορεί κείμενο με τίτλο «Σύμφωνο 24ωρης φιλίας με τη ΔΑΠ», με το οποίο καλεί κάθε σπουδαστή (άγνωστο με τι αντάλλαγμα), να υπογράψει και να συμμετάσχει στα ψηφοδέλτιά της για τη μέρα των εκλογών, χωρίς άλλη υποχρέωση. «Πρόκειται για προσπάθεια μαζικού εκφυλισμού της εκλογικής διαδικασίας, για εκβιασμό και εξαγορά συνειδήσεων», τόνισαν οι εκπρόσωποι της ΠΚΣ, σημειώνοντας ότι δεκάδες είναι οι διαμαρτυρίες των φοιτητών για το ότι μέσα στα αμφιθέατρα συγκεκριμένοι καθηγητές χρησιμοποιούν την εξεταστική διαδικασία ως μοχλό πίεσης και πειθούς απέναντι στους σπουδαστές, υπέρ της ΔΑΠ.

Ανέφεραν, επίσης, ότι η ΠΚΣ απευθύνθηκε με έγγραφη αίτηση στο Συμβούλιο του ΤΕΙ, στα τέλη του Νοέμβρη, αλλά και προσωπικά στον πρόεδρο, κ. Κόκκορα, ζητώντας όλοι οι κατάλογοι εγγεγραμμένων στο ίδρυμα σπουδαστών να τεθούν μέχρι τα τέλη Γενάρη στη διάθεση κάθε σπουδαστικής παράταξης, για να αποτραπεί η δυνατότητα νοθείας. Ο έλεγχος των εκλογικών καταλόγων από τις παρατάξεις αποτελεί επίσης φέτος απόφαση της ΕΣΕΕ. Ομως, η ΠΚΣ έλαβε μια απαράδεκτη έγγραφη, αρνητική απάντηση, με το πρόσχημα ότι το Συμβούλιο και οι γραμματείες είναι αναρμόδιες για τη διενέργεια των σπουδαστικών εκλογών. Αφού επισήμαναν τους κινδύνους για νόθευση της εκλογικής διαδικασίας και του ίδιου του εκλογικού αποτελέσματος με ευθύνη και του Συμβουλίου του ΤΕΙ, τα μέλη της ΠΚΣ τόνισαν ότι «εγείρεται ζήτημα που αφορά συνολικά τους σπουδαστές, τους εργαζόμενους γονείς μας, την κοινωνία της Λάρισας, για το καθεστώς τρομοκρατίας και εκβιασμού στο ΤΕΙ».

Η ΠΚΣ καταγγέλλει, επιπλέον, «την προσπάθεια εκφυλισμού του σπουδαστικού κινήματος από τη ΔΑΠ, στο ΤΕΙ Καρδίτσας, που ζητά την αναβολή των εκλογών επειδή την ίδια μέρα οργανώνει ...εκδρομή».

Καταλήγοντας οι εκπρόσωποι της ΠΚΣ επισήμαναν: «Η ΠΚΣ και φέτος θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο και δυνατότητα μαζικής παρέμβασης στους σπουδαστές και στις σπουδάστριες του Ιδρύματος, ώστε να μην περάσουν τέτοιες πρακτικές, ν' αποκρουστεί κάθε προσπάθεια αλλοίωσης της θέλησης των σπουδαστών, κάθε προσπάθεια νόθευσης των σπουδαστικών εκλογών και των δημοκρατικών διαδικασιών του σπουδαστικού κινήματος. Κάνουμε προσπάθεια για ν' αναδειχτεί και μέσα από τη δράση μας ότι οι σπουδαστές έχουν αξιοπρέπεια, η ψήφος τους και η πολιτική τους στάση απέναντι στα προβλήματα δεν είναι προϊόν προς αγορά και πώληση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανσπουδαστική δύναμη αντίστασης και αντεπίθεσης(2009-05-15 00:00:00.0)
Ισχυρή δύναμη ρήξης και ανατροπής(2009-05-14 00:00:00.0)
ΔΑΠ και ΠΑΣΠ υπόλογες για τη νοθεία(2005-04-14 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία κι αποφασιστικότητα στη μάχη η ΠΚΣ(2005-04-12 00:00:00.0)
Τραμπουκισμοί και ρουσφέτια...(2005-03-23 00:00:00.0)
Απάντηση, η μεγάλη συμμετοχή(1998-04-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ