Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αγώνας η απάντηση στην αγωνία

Εκδήλωση της Πανσπουδαστικής ΚΣ στο ΤΕΙ Κιλκίς για την επαγγελματική προοπτική των αποφοίτων

Μια άλλη ανάπτυξη σχεδιασμένη σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, αξιοποιώντας όλες τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της χώρας, το επιστημονικό και εργατικό δυναμικό, μπορεί να υπάρξει και να εγγυηθεί τη διασφάλιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των παιδιών της. Και η νεολαία, στο πλάι της εργατικής τάξης, πρέπει να δώσει τη μάχη για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τέτοιες αλλαγές. Αυτό αναδείχτηκε μέσα από την εκδήλωση που έγινε με πρωτοβουλία της Πανσπουδαστικής στο ΤΕΙ Κιλκίς και είχε θέμα τις εξελίξεις στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και την επαγγελματική προοπτική των αποφοίτων του Τμήματος «Ιματισμού και Σχεδίασης» του ΤΕΙ.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Χρήστος Τρεμπελής, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας. Παρουσίασε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο ως αποτέλεσμα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων. Μετέφερε την εμπειρία τόσο από τις επιπτώσεις αυτής της πολιτικής σε βάρος των εργαζομένων του κλάδου με το κλείσιμο και τη μετεγκατάσταση των εργοστασίων σε χώρες «χαμηλού κόστους», αλλά και την εμπειρία από τους αγώνες των εργαζομένων της Νάουσας που έχουν σταθερά στο στόχαστρό τους αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική.

Απαντώντας στην αγωνία των σπουδαστών για το αν στις παρούσες συνθήκες μπορούν να διασφαλίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα, σημείωσε πως όσο η ανάπτυξη γίνεται με κριτήριο το κέρδος για τους λίγους, και η γνώση και η έρευνα, τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα θα υποτάσσονται σ' αυτό. Και τα πτυχία τους θα αποτελούν διαβατήρια για την ανεργία.

Γι' αυτό είναι ανάγκη να αλλάξουν οι συσχετισμοί και στο φοιτητικό κίνημα. Αυτό το κάλεσμα, που απηύθυνε ο εκπρόσωπος της ΠΚΣ Δ. Τσιντικίδης, βρήκε απήχηση στους σπουδαστές και εκφράστηκε και με τη συσπείρωση στο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ