Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Εξαθλιωμένοι και χωρίς δικαιώματα

Επίκαιρη Ερώτηση της Λ. Κανέλλη προς την υπουργό Παιδείας

Παρέμβαση για τα προβλήματα των ωρομισθίων εκπαιδευτικών οι οποίοι, εκτός των άλλων, παραμένουν απλήρωτοι από το Νοέμβρη, κάνει στη Βουλή το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη προς την υπουργό Παιδείας. Οπως επισημαίνει η βουλευτής του ΚΚΕ, «η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί (αδιοριστία, ανασφάλεια, αδυναμία επαγγελματικού και οικογενειακού προγραμματισμού) επιτείνεται από το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα».

«Ηδη έχουμε φτάσει στο Μάρτιο - αναφέρεται στην Επίκαιρη Ερώτηση - και οι εκπαιδευτικοί αυτοί έχουν να πληρωθούν από το Νοέμβριο, καθιστώντας έτσι σαφές, η κυβέρνηση, ότι η μερική εργασία συνεπάγεται όχι μόνο χαμηλότατες αμοιβές, αλλά απώλεια ακόμη και των στοιχειωδών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Αν και οι καθυστερήσεις στην πληρωμή των ωρομισθίων είναι φαινόμενο επαναλαμβανόμενο κάθε σχολική χρονιά, η φετινή του εκδοχή επιφέρει ακόμη χειρότερες συνέπειες στους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους, με δεδομένη τη μείωση της ωριαίας αποζημίωσης που επιβλήθηκε με απόφαση της κυβέρνησης, εν μέσω μόνιμης λιτότητας για τους εργαζόμενους».

Η βουλευτής του ΚΚΕ καλεί την υπουργό Παιδείας να απαντήσει σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα και αν προτίθεται να προχωρήσει σε μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών - με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και απαιτήσεις, μέσα από την επανασύσταση της επετηρίδας - και στην άρση της πολιτικής ομηρίας χιλιάδων εκπαιδευτικών, με την κατάργηση του θεσμού του ωρομισθίου - εξαθλιωμένου και χωρίς δικαιώματα εκπαιδευτικού, όπως και αυτού του αναπληρωτή.

  • Οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν, την Πέμπτη 6 του Απρίλη, στις 10 το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ