Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ
Οι σπουδαστές οργανώνουν την πάλη τους

Να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση στις 13 του Απρίλη προσανατολίζονται οι σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ Πειραιά, που μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής τους διαδικασίας, οργανώνουν τον αγώνα τους σε συνεργασία με το σύλλογο δημόσιων ΙΕΚ Αθήνας και λαμβάνουν πρωτοβουλίες για συντονισμό της δράσης με τα εργατικά σωματεία.

Οι εκλογές που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα στα Δημόσια ΙΕΚ Πειραιά για την ίδρυση συλλόγου σπουδαστών, ολοκληρώθηκε με σημαντική επιτυχία, παρά την ενορχηστρωμένη προσπάθεια τρομοκράτησης των σπουδαστών από τις διοικήσεις των ΙΕΚ, που ξεπεράστηκε και με τη συμβολή δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Η συμμετοχή των σπουδαστών ξεπέρασε κάθε προσδοκία γεγονός που αποδεικνύει την αναγκαιότητα της ίδρυσης του συλλόγου, προκειμένου να αποκτήσουν τα δικά τους συλλογικά όργανα, που θα οργανώνουν τον αγώνα τους και το συντονισμό τους με τα εργατικά σωματεία, για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους στην εκπαίδευση και την εργασία. Συγκεκριμένα, ψήφισαν 641 σπουδαστές στα ΙΕΚ του Πειραιά ενώ 40 σπουδαστές έβαλαν υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο του συλλόγου.

Η μεγάλη ανταπόκριση των σπουδαστών δεν είναι τυχαία, αλλά έχει άμεση σχέση με το γεγονός ότι οι περισσότεροι προέρχονται από εργατικές λαϊκές οικογένειες και βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα της αντιλαϊκής πολιτικής στην εκπαίδευση και την εργασία. Βασικά αιτήματα των σπουδαστών είναι η κατάργηση των διδάκτρων, η απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας εντός των σπουδών με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, η χορήγηση μειωμένου εισιτηρίου στα μαζικά μέσα μεταφοράς, ο διορισμός επιμορφωμένου εκπαιδευτικού προσωπικού αλλά και σταθερή δουλιά για όλους τους εργαζόμενους, με πλήρεις αποδοχές, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες καθώς και κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ