ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Νοέμβρη 2009
Σελ. /32
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για τους τραμπουκισμούς στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης

Σε πεδίο μάχης με τραμπουκισμούς μεταξύ μελών της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ μετατράπηκε, την Παρασκευή, αλλά και χτες, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ). Το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σε σχόλιό του σχετικά με αυτό το θέμα, τονίζει:

«Καταγγέλλουμε τις παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ που για μια ακόμη φορά μετέτρεψαν και σήμερα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας σε πεδίο μάχης. Αυτός ο σκυλοκαυγάς ήταν ένα ακόμα επεισόδιο στο μεταξύ τους ανταγωνισμό για το ποιος εξυπηρετεί καλύτερα την πολιτική του κεφαλαίου και των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ μέσα στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ.

Επιβεβαιώνεται ότι αυτές οι δυνάμεις, που χρησιμοποιούν ανθρώπους της νύχτας και τραμπούκους, φέρουν την κύρια ευθύνη για τη διάλυση και τον εκφυλισμό που υπάρχει στο φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα, δεν μπορούν σε καμιά περίπτωση να εγγυηθούν την ανασύνταξή του.

Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να βγάλουν συμπεράσματα και από αυτή τους τη στάση, να γυρίσουν την πλάτη σε ΠΑΣΠ και ΔΑΠ και να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση ανασύνταξης του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος».

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Πανελλαδική συνάντηση για την ανασύνταξη
  • Την Παρασκευή 6 Νοέμβρη, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική συνάντηση για την ανασύνταξη του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος
  • Κάλεσμα 72 Επιτροπών Αγώνα και 11 συλλόγων από πανεπιστήμια και ΤΕΙ όλης της χώρας

Στη βάση των σύγχρονων αναγκών τους, Επιτροπές Αγώνα και σύλλογοι φοιτητών και σπουδαστών, βάζουν πλώρη για την ανασύνταξη του κινήματος
Στη βάση των σύγχρονων αναγκών τους, Επιτροπές Αγώνα και σύλλογοι φοιτητών και σπουδαστών, βάζουν πλώρη για την ανασύνταξη του κινήματος
Σε πανελλαδική συνάντηση για την ανασύνταξη του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, την Παρασκευή 6 Νοέμβρη στις 12 το μεσημέρι, στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας, καλούν 72 Επιτροπές Αγώνα από συλλόγους πανεπιστημίων και ΤΕΙ και 11 φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Γιάννενα, τη Χαλκίδα, την Κομοτηνή, την Ξάνθη, την Κοζάνη, τις Σέρρες, τη Λάρισα, το Βόλο, τη Ρόδο και τη Μυτιλήνη, το Ναύπλιο και τα Τρίκαλα. Οι 8 σύλλογοι καλούν με αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων και οι 3 με αποφάσεις ΔΣ. Το κείμενο του καλέσματος έχει ως εξής:

«Η νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε συνέχεια της πολιτικής της ΝΔ, επιδιώκει να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους, στους γονείς μας, σε εμάς.

Δε δίνουμε καμιά πίστωση χρόνου στη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η οικονομία τους και οι ανάγκες μας δεν μπορούν να συνυπάρχουν!

Η κατάσταση στο φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα, η διάλυση και ο εκφυλισμός που κυριαρχούν, είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη της πάλης των φοιτητών και των σπουδαστών.

Οσο θα διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση, με την κύρια ευθύνη των εκπροσώπων των κομμάτων του κεφαλαίου στις σχολές, ΠΑΣΠ - ΔΑΠ, και με τη συμβολή των ΕΑΑΚ και ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, θα υπηρετείται η πολιτική των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ, η μοιρολατρία, ο συμβιβασμός, ο συντεχνιασμός, θα εμποδίζεται η συμπόρευση με το ταξικό εργατικό κίνημα.

Η ματαίωση για άλλη μια φορά των συνεδρίων της ΕΦΕΕ και της ΕΣΕΕ επιβεβαιώνει ότι αυτοί που ευθύνονται για τη διάλυση του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος δεν μπορούν να εγγυηθούν την ανασυγκρότησή του.

Δε συμβιβαζόμαστε μ' αυτήν την κατάσταση!

Ταράζουμε τα νερά!

Κάνουμε υπόθεση των φοιτητών και των σπουδαστών την ανασύνταξη του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος!

ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΚΑΙ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Παλεύουμε:

  • Για ενιαία - αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν ανώτατη εκπαίδευση, ενάντια στην επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ και ΤΕΙ, την ίδρυση και αναγνώριση ιδιωτικών ψευτο-πανεπιστημίων, μαζί με το κομμάτι των καθηγητών που δε συμβιβάζεται με τη σημερινή κατάσταση, μαζί με τους εργαζόμενους στα ιδρύματα, μόνιμους και μη. Που θα παλεύει για κατάργηση της ομηρίας των συμβασιούχων εργαζομένων.
  • Μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ. Το βασικό μας σύμμαχο στους σημερινούς και αυριανούς μας αγώνες. Είναι εχθρική προς εμάς οποιαδήποτε λογική που θέλει να διασπάσει τον βασικό δεσμό του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος με το ταξικό εργατικό κίνημα.
  • Μαζί με τους μαθητές και το οργανωμένο κίνημά τους, τα συντονιστικά και τα συμβούλιά τους.
  • Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΟΑΣΕ κτλ. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς που αντιστέκονται, στους αγωνιστές που διώκονται. Παλεύουμε για την πλήρη αποδέσμευση της χώρας μας από όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και οργανισμούς».
ΠΟΣΔΕΠ
«Ξαφνικά» θυμήθηκε τα «συλλαλητήρια»!

Ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ για την επιστολή του προεδρείου της ΠΟΣΔΕΠ περί διοργάνωσης συλλαλητηρίου «ενάντια στη βία και την τρομοκρατία»

Με αφορμή την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής εναντίον έξι αστυνομικών, αλλά και όσα εξελίσσονται από τότε και μετά, το προεδρείο ΠΟΣΔΕΠ απευθύνει ανοικτή επιστολή - πρόσκληση για τη διοργάνωση ενός κεντρικού παλλαϊκού συλλαλητηρίου στην Αθήνα «ενάντια στη βία και την τρομοκρατία, αλλά και για την υπεράσπιση των θεμελιωδών κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων».

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) σε ανακοίνωσή της περιγράφει την ουσία του ζητήματος και, μεταξύ άλλων, σημειώνει για την επιστολή της ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ: «Το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και "ανεξάρτητοι γιατροί") επέλεξε με σπουδή να μη λείψει από το παιχνίδι. Αυτοί που όταν δίνονταν οι μεγάλες μάχες στην Παιδεία όχι μόνο απουσίασαν, αλλά και τις υπονόμευσαν ανοιχτά, αυτοί που όταν νομιμοποιούνται τα κολέγια και διαλύονται τα δημόσια ΑΕΙ αρνούνται κάθε κινητοποίηση και επιλέγουν το χαρτοπόλεμο, αυτοί που βασική ενασχόλησή τους είναι η κουβεντούλα με το εκάστοτε υπουργείο (γαλάζιο ή πράσινο) και οι βεγγέρες στις πρυτανείες ανά την επικράτεια, τώρα ξαφνικά καβάλησαν το άτι των λαϊκών κινητοποιήσεων και με ανοικτή επιστολή - πρόσκληση καλούν σε εγρήγορση και δραστηριοποίησή "...με στόχο την περιθωριοποίηση και απομόνωση των δραστών και την έμπρακτη καταδίκη όχι μόνο των πρακτικών, που αυτοί μετέρχονται, αλλά και της "ιδεολογίας" που επικαλούνται προκειμένου να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους".

Θέτουν στο στόχαστρο όχι την, ανύπαρκτη ούτως ή άλλως, ιδεολογία των προβοκατόρων, αλλά την ιδεολογία που επικαλούνται, με πρόσχημα και μόνο ότι την επικαλούνται. Αφήνουν στο απυρόβλητο όσους αξιοποιούν την προβοκατόρικη δράση. Παράλληλα, το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ με αντιδημοκρατική "μεγαλοπρέπεια" μιλάει στο όνομα της πανεπιστημιακής κοινότητας. Χωρίς τη συνεδρίαση οργάνων της ομοσπονδίας, ούτε της ΕΓ, ούτε της ΔΕ, καλεί "παλλαϊκό" συλλαλητήριο, στα πρότυπα των εθνικιστικών συλλαλητηρίων των αρχών του '90, που όλοι γνωρίζουμε ποιοι τα αξιοποίησαν και τι τελικά εξυπηρέτησαν.

Η προσπάθεια της ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ θα πέσει στο κενό. Ο κόσμος είναι πονηρεμένος. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της προβοκάτσιας και της δράσης των ποικιλόμορφων μηχανισμών μπορεί να γίνει μόνο με την ανάπτυξη ενός λαϊκού κινήματος, που έχει στο στόχαστρό του σταθερά την εξουσία των μονοπωλίων στην παιδεία και την κοινωνία, μέσα στο οποίο έχει τη θέση του και το πανεπιστημιακό κίνημα. Ενα λαϊκό κίνημα με επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα, για να μην αξιοποιηθούν οι προβοκατόρικες ενέργειες στην κατεύθυνση ισχυροποίησης των κατευθύνσεων της ΕΕ που προσβλέπουν στην ανάπτυξη και ανάμειξη ισχυρών κρατικών μηχανισμών στο λαϊκό κίνημα, στην καταστολή των αγωνιστικών κινητοποιήσεών του».

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Περιοδείες σε χώρους κατάρτισης

Σειρά περιοδειών σε ΙΕΚ, νυχτερινά σχολεία, ΕΠΑΛ και σχολές του ΟΑΕΔ προγραμματίζουν οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Αττική την ερχόμενη βδομάδα. Ειδικότερα:

Αύριο Τετάρτη

  • Στο ΙΕΚ Ελευσίνας στις 5 μ.μ. και στο απογευματινό ΕΠΑΛ Ελευσίνας στις 6.15 μ.μ. με τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.
  • Στο 1ο απογευματινό ΕΠΑΛ Αχαρνών στις 7 μ.μ. και στο Νυχτερινό ΕΛ Ανω Λιοσίων με τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.

Πέμπτη 5 Νοέμβρη

Στον ΟΑΕΔ Ελευσίνας στις 3.30 μ.μ. με τον Γιάννη Γκιόκα.

Παρασκευή 6 Νοέμβρη

Στο Νυχτερινό Παλλήνης στις 7.30 μ.μ. με τον Γιάννη Γκιόκα.

Δευτέρα 9 Νοέμβρη

Στο ΙΕΚ Μαρκοπούλου στις 6 μ.μ. και στο απογευματινό ΕΠΑΛ Κορωπίου στις 7.30 μ.μ. με τον Γιάννη Πρωτούλη.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ