Τρίτη 3 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΟΣΔΕΠ
«Ξαφνικά» θυμήθηκε τα «συλλαλητήρια»!

Ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ για την επιστολή του προεδρείου της ΠΟΣΔΕΠ περί διοργάνωσης συλλαλητηρίου «ενάντια στη βία και την τρομοκρατία»

Με αφορμή την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής εναντίον έξι αστυνομικών, αλλά και όσα εξελίσσονται από τότε και μετά, το προεδρείο ΠΟΣΔΕΠ απευθύνει ανοικτή επιστολή - πρόσκληση για τη διοργάνωση ενός κεντρικού παλλαϊκού συλλαλητηρίου στην Αθήνα «ενάντια στη βία και την τρομοκρατία, αλλά και για την υπεράσπιση των θεμελιωδών κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων».

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) σε ανακοίνωσή της περιγράφει την ουσία του ζητήματος και, μεταξύ άλλων, σημειώνει για την επιστολή της ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ: «Το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ και "ανεξάρτητοι γιατροί") επέλεξε με σπουδή να μη λείψει από το παιχνίδι. Αυτοί που όταν δίνονταν οι μεγάλες μάχες στην Παιδεία όχι μόνο απουσίασαν, αλλά και τις υπονόμευσαν ανοιχτά, αυτοί που όταν νομιμοποιούνται τα κολέγια και διαλύονται τα δημόσια ΑΕΙ αρνούνται κάθε κινητοποίηση και επιλέγουν το χαρτοπόλεμο, αυτοί που βασική ενασχόλησή τους είναι η κουβεντούλα με το εκάστοτε υπουργείο (γαλάζιο ή πράσινο) και οι βεγγέρες στις πρυτανείες ανά την επικράτεια, τώρα ξαφνικά καβάλησαν το άτι των λαϊκών κινητοποιήσεων και με ανοικτή επιστολή - πρόσκληση καλούν σε εγρήγορση και δραστηριοποίησή "...με στόχο την περιθωριοποίηση και απομόνωση των δραστών και την έμπρακτη καταδίκη όχι μόνο των πρακτικών, που αυτοί μετέρχονται, αλλά και της "ιδεολογίας" που επικαλούνται προκειμένου να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους".

Θέτουν στο στόχαστρο όχι την, ανύπαρκτη ούτως ή άλλως, ιδεολογία των προβοκατόρων, αλλά την ιδεολογία που επικαλούνται, με πρόσχημα και μόνο ότι την επικαλούνται. Αφήνουν στο απυρόβλητο όσους αξιοποιούν την προβοκατόρικη δράση. Παράλληλα, το προεδρείο της ΠΟΣΔΕΠ με αντιδημοκρατική "μεγαλοπρέπεια" μιλάει στο όνομα της πανεπιστημιακής κοινότητας. Χωρίς τη συνεδρίαση οργάνων της ομοσπονδίας, ούτε της ΕΓ, ούτε της ΔΕ, καλεί "παλλαϊκό" συλλαλητήριο, στα πρότυπα των εθνικιστικών συλλαλητηρίων των αρχών του '90, που όλοι γνωρίζουμε ποιοι τα αξιοποίησαν και τι τελικά εξυπηρέτησαν.

Η προσπάθεια της ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ θα πέσει στο κενό. Ο κόσμος είναι πονηρεμένος. Η αποτελεσματική αντιμετώπιση της προβοκάτσιας και της δράσης των ποικιλόμορφων μηχανισμών μπορεί να γίνει μόνο με την ανάπτυξη ενός λαϊκού κινήματος, που έχει στο στόχαστρό του σταθερά την εξουσία των μονοπωλίων στην παιδεία και την κοινωνία, μέσα στο οποίο έχει τη θέση του και το πανεπιστημιακό κίνημα. Ενα λαϊκό κίνημα με επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα, για να μην αξιοποιηθούν οι προβοκατόρικες ενέργειες στην κατεύθυνση ισχυροποίησης των κατευθύνσεων της ΕΕ που προσβλέπουν στην ανάπτυξη και ανάμειξη ισχυρών κρατικών μηχανισμών στο λαϊκό κίνημα, στην καταστολή των αγωνιστικών κινητοποιήσεών του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ