Τρίτη 3 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κλιμακώνεται η εισαγγελική παρέμβαση κατά των μαθητών

Την επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών μέσα από τη νέα εισαγγελική παρέμβαση, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ

Με κλιμάκωση της επιχείρησης τρομοκράτησης η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί του κράτους προσπαθούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των μαθητών που παλεύουν πολύμορφα για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δ. Παπαγεωργίου παρήγγειλε από την αστυνομία να προχωρά σε σχηματισμό ποινικής δικογραφίας, εάν διαπιστώνει ότι παρεμποδίζεται, διαταράσσεται ή διακόπτεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων, απειλώντας ουσιαστικά τους μαθητές που κάνουν καταλήψεις με ποινές φυλάκισης από 6 μήνες έως 5 χρόνια. Με αυτήν τη νέα παρέμβαση, στρέφεται ενάντια όχι μόνο στις καταλήψεις (που εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη σε περίπου 20 σχολεία) αλλά και σε κάθε μορφή αγώνα που μπορεί να επιλέγουν οι μαθητές και να διαταράσσει ή να διακόπτει τη λειτουργία του σχολείου.

Στην έγγραφη παραγγελία του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, αναφέρεται πως «ανεξάρτητα εάν θα γίνει καταγγελία εκ μέρους των διευθυντών των υπό κατάληψη σχολείων» οι αστυνομικοί «οφείλουν να σχηματίσουν ποινικές δικογραφίες εφόσον οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων διαπιστώσουν ότι στην περιφέρειά τους υπάρχουν δημόσια σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των οποίων η ομαλή λειτουργία παρεμποδίζεται, διαταράσσεται ή διακόπτεται». Μάλιστα, τονίζεται ότι το αδίκημα της κατάληψης διώκεται αυτεπάγγελτα και μπορεί να εφαρμοστεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Την πολιτική καταστολής και χτυπήματος των δικαιωμάτων των μαθητών που συνεχίζεται και κλιμακώνεται με αμείωτη ένταση με κάθε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, καταγγέλλει η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ και καλεί τους μαθητές να δώσουν αγωνιστική απάντηση με τη μαζική συμμετοχή τους στο μαθητικό συλλαλητήριο που οργανώνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων την ερχόμενη Πέμπτη.

Οπως σημειώνει «το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε ούτε στο ελάχιστο από την τελευταία φορά που ήταν κυβέρνηση! Τα ίδια έκανε στους μαθητές τότε, που πάλευαν ενάντια στην αναμόρφωση του σχολείου και στην αλλαγή του εξεταστικού συστήματος, το 1999. Κουβαλούσε τα ΜΑΤ στις πορείες των μαθητών, τραβούσε τους αγωνιστές μαθητές στα δικαστήρια, ψήφισε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου! Τα ίδια έκανε και η ΝΔ όσο ήταν κυβέρνηση! Συμφωνούν και οι δύο να τσακίσουν τους αγώνες, κανένας να μη σηκώνει κεφάλι! ΝΔ - ΠΑΣΟΚ με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης εξυπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, όχι της νεολαίας και των οικογενειών τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ