ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Ιούνη 2000
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση!

Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι διαδήλωσαν μαχητικά ενάντια στα σχέδια διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης, μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ

Τη δική τους περήφανη απάντηση έδωσαν χτες βράδυ, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, πλήθος εργαζόμενοι και συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης, που μετέτρεψαν το συλλαλητήριο ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης σε μαχητική διαδήλωση κατά των αντιλαϊκών σχεδίων κυβέρνησης - εργοδοτών - ΕΕ.

Με τα βροντερά τους συνθήματα «Κάτω τα χέρια απ' την ασφάλιση. Δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», και «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι. Με τα συνδικάτα αντίσταση και πάλη», και με σηκωμένα τα λάβαρα του ΠΑΜΕ, οι συγκεντρωμένοι μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου έδωσαν ένα δυνατό μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι, οι δυνάμεις του ταξικού συνδικαλισμού δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχθούν άλλο το παιχνίδι κυβέρνησης - εργοδοσίας.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και χαιρέτισαν αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ, το Σωματείο Χειριστών - Οδηγών Μηχανημάτων του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Ειρήνης Νεάπολης, το Εργασιακό Σωματείο των Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου», το Σωματείο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Αγιος Παύλος», η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών και Βοηθών Ανελκυστήρων Β.Ελλάδας, το Σωματείο Εργαζόμενων της Ποτοποιίας «Τσάνταλη», τα Σωματεία Εργαζόμενων των επιχειρήσεων «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ», «ΠΕΠΣΙ ΚΟΛΑ», «ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ», «ΦΛΩΡΙΝΑ ΧΟΝΕΟΣ», το Σωματείο Απολυμένων της «GOODYEAR», και η Πανελλαδική Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βόρειας Ελλάδας.

Κύριος ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Αχιλλέας Κωστόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης. Στην ομιλία του ο Αχιλλέας Κωστόπουλος υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση προκειμένου να ετοιμάσει το έδαφος για τη λήψη των νέων αντιασφαλιστικών μέτρων, προπαγανδίζει τη ζοφερή εικόνα που υπάρχει στα ταμεία και ότι κάποιοι πρέπει να πληρώσουν το μάρμαρο για τη σωτηρία της κοινωνικής ασφάλισης και αυτοί βέβαια θα είναι, όπως πάντα οι εργαζόμενοι.

Η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και του δημοσίου συστήματος γίνεται με μελετημένες κινήσεις. Κινήσεις που έχουν στόχο τη μεταφορά τεραστίων κονδυλίων στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει τεράστια ποσά στους τομείς αυτούς».

Το ΠΑΜΕ, διακήρυξε ο ομιλητής, αποκρούει κάθε λογική ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης, τόσο του κλάδου συντάξεων όσο και του κλάδου υγείας. Οι συντάξεις και η υγεία δεν αποτελούν εμπορεύματα και δεν μπορούν να περνούν στην ελεύθερη αγορά».

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Εγνατία, Αγ. Σοφίας, Τσιμισκή και Βενιζέλου στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Με το μεγάλο πανό του ΠΑΜΕ επικεφαλής με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια απ' την κοινωνική ασφάλιση» το ανθρώπινο ποτάμι κυριολεκτικά συντάραξε το κέντρο της πόλης με τα συνθήματα «Μια φωνή, μια γροθιά στον αγώνα η εργατιά», «ΓΣΕΕ ταξική. Οχι κυβερνητική».

ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αξιώσεις σε πρόσφορο «έδαφος»

Ευελιξία, ανεξέλεγκτες απολύσεις, οι απαιτήσεις τους προς τον υπουργό Εργασίας

Προκλητικές αξιώσεις για ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, ανεξέλεγκτες απολύσεις και φορολογικές απαλλαγές προς ενίσχυση παραπέρα των υπερκερδών τους, προέβαλαν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ), στη συνάντηση που είχαν χθες με τον υπουργό Εργασίας Τ. Γιαννίτση, στη Θεσσαλονίκη. Ο υπουργός επισκέφθηκε την πόλη για τα εγκαίνια του παραρτήματος του Ελληνικού Ινστιτούτου για την Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας, ενώ είχε συνάντηση και με το Εργατικό Κέντρο, όπου απέφυγε οποιαδήποτε δέσμευση στα θέματα που του έθεσε.

Οι εκπρόσωποι του ΣΒΒΕ απαίτησαν μέτρα για την «αποτελεσματικότερη εφαρμογή των ευέλικτων και σύγχρονων μοντέλων απασχόλησης στην αγορά εργασίας, όπως μερική απασχόληση, διευθέτηση του χρόνου εργασίας...», με τον προκλητικό ισχυρισμό ότι με την ευελιξία στην αγορά εργασίας και στις απολύσεις «αυξάνεται η απασχόληση και μειώνεται η ανεργία»!!! Απαίτησαν την κατάργηση του ορίου του 2% στις απολύσεις ή τουλάχιστον την αύξηση του ποσοστού, σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία 98/59/ΕΚ, που αναφέρει πως ομαδικές απολύσεις νοούνται όσες πραγματοποιούνται από έναν εργοδότη, εφόσον ο αριθμός των απολύσεων ανέρχεται για περίοδο 30 ημερών τουλάχιστον σε 10% των απασχολουμένων. Επίσης, ζήτησε να καταργηθεί η εισφορά 0,5% επί της αξίας των εξαγωγών υπέρ του Ταμείου Αποζημιώσεων Καπνεργατών (θεσπίστηκε το 1953), γιατί, όπως ισχυρίζονται, λειτουργεί ως αντικίνητρο στις εξαγωγές.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρός του Π. Αβραμόπουλος έθεσε στον υπουργό τα θέματα της ανεργίας, της κρίσης των μεγάλων παραγωγικών μονάδων, το πρόβλημα που δημιουργεί η μετεγκατάσταση επιχειρήσεων σε άλλες χώρες και το ζήτημα της «μαύρης εργασίας» αλλοδαπών, αλλά δεν πήρε απάντηση.

Ο Θ. Κυριακίδης, γραμματέας του ΕΚΘ, μετά τη συνάντηση, μας δήλωσε: «Η συνάντηση επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά την πολιτική της κυβέρνησης, μια πολιτική ουσιαστικής και απεριόριστης στήριξης της "οικονομίας της αγοράς", δηλαδή των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων. Ο κ. Γιαννίτσης, στην ουσία, δεν απάντησε στους προβληματισμούς και τα προβλήματα των εργαζομένων. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι δεν ξέρει τίποτα, όσον αφορά τις αλλαγές που θα γίνουν στο ασφαλιστικό, αλλά με γενικόλογες εκφράσεις για απασχόληση, ασφάλιση του εισοδήματος και κοινωνική πρόοδο, επιβεβαίωσε τη σαφή στρατηγική θέση της κυβέρνησης προς τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος και τη διαμόρφωση ενός μοντέλου ανάπτυξης, που στηρίζεται στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, στο χρηματιστηριακό κεφάλαιο».

ΗΜΕΡΙΔΑ ALLIANZ
Ζητούν εδώ και τώρα «κατεδάφιση»

Η αναμόρφωση-διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης παρουσιάστηκε ως η μοναδική λύση σε χτεσινή ημερίδα

Η άμεση και εκ βάθρων «αναμόρφωση» του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος ώστε να συνάδει με τις νέες οικονομικές συνθήκες και το μοντέλο εργασίας του «απασχολήσιμου», η «εκσυγχρονισμένη» καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων και η δυναμική είσοδος των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών, είναι οι στόχοι του κεφαλαίου και παρουσιάστηκαν ως έγκυρες και μοναδικές λύσεις στην ημερίδα που διοργάνωσε χτες το πρωί η ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία ALLIANZ. Θέμα της ημερίδας ήταν: «Ασφαλιστικό σύστημα, προκλήσεις και προοπτικές».

Το στίγμα έδωσε στην εισηγητική του ομιλία ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας στην Ελλάδα, Α. Σαρρηγεωργίου, σημειώνοντας πως το ασφαλιστικό είναι φλέγον πρόβλημα στις χώρες της Ευρώπης και πως «λύσεις έδωσαν χώρες όπως η Χιλή και η Κολομβία, που τόλμησαν να κάνουν το μεγάλο βήμα». Είπε πως η μεταρρύθμιση θα πρέπει να αφορά στην αξιοποίηση των αποθεματικών των Ταμείων στο χρηματιστήριο από ειδικούς διαχειριστές. Σημείωσε με νόημα πως η ALLIANZ είναι «ειδική στη διαχείριση κεφαλαίων» και ότι δεν πρέπει η διαχείριση των αποθεματικών να συγκεντρωθεί σε έναν επενδυτικό φορέα, «φωτογραφίζοντας» την ΑΕΔΑΚ ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-ΟΓΑ. Επίσης, σημείωσε ότι η μεταρρύθμιση θα πρέπει να οδηγήσει «σε ένα σύστημα πλήρους κεφαλαιοποίησης, όπου ο εργαζόμενος θα αποταμιεύει σήμερα τα χρήματα που θα τα πάρει κατά τη συνταξιοδότησή του».

Τη σκυτάλη πήρε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού επί ασφαλιστικών θεμάτων, Π. Τήνιος, ο οποίος σημείωσε πως τα Ταμεία πρέπει να... αναμορφωθούν για να αποκτήσουν «ξανά αναπτυξιακό ρόλο». Για το πώς θα αποκτήσουν αυτό το ρόλο, σημεία-«κλειδιά» θεωρεί την «εκ νέου νομιμοποίηση του έργου της κοινωνικής αλληλεγγύης των Ταμείων, μέσω της ανταπόκρισής τους στις νέες πραγματικότητες», την «ανταποδοτικότητα της ασφάλισης» και την αξιοποίηση των αποθεματικών (βλέπε χρηματιστήριο). Η νέα κατάσταση που θα διαμορφωθεί - είπε - θα χαρακτηρίζεται από την «κοινωνία των 2/3», όπου τα 2/3 θα έχουν οικονομική άνεση και αποταμιεύσεις και «το 1/3 φτώχεια λόγω της αδυναμίας προσαρμογής στις συνθήκες της νέας οικονομίας»...

Σαν εκπροσώπου πολυεθνικής εταιρίας έμοιαζε η ομιλία του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της Γερμανικής Συνομοσπονδίας Εμπορικού Υπαλληλικού και Τεχνικού Προσωπικού, G. Renner, ο οποίος είπε προκλητικά πως «χρειαζόμαστε αναμορφώσεις και νέους δρόμους, για τους οποίους θέλω να χρησιμοποιήσω την έννοια ίδια ευθύνη (ατομική ευθύνη)»!!!

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο Κ. Κόντος, διοικητής του ΟΑΕΕ, ο οποίος εξήρε τους αντιασφαλιστικούς νόμους της ΝΔ, που «έσωσαν τα Ταμεία από κατάρρευση» και ειδικά μετά την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ χρειάζεται άμεσα μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, που θα πρέπει να κινηθεί στους άξονες, κύρια σύνταξη με ευθύνη του κράτους, επικουρική με πλήρη κεφαλαιοποίηση, συμπληρωματικές παροχές ιδιωτικής ασφάλισης με κατάλληλα φορολογικά κίνητρα.

Ο Γ. Ρωμανιάς, μέλος της διοίκησης του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, επισήμανε - μεταξύ άλλων - στην ομιλία του ότι το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα της χώρας παρουσιάζει την παθολογία που υπάρχει και στις άλλες χώρες της Ευρώπης, όμως κύριος υπεύθυνος γι' αυτό είναι το κράτος, που εξανέμισε τα αποθεματικά των Ταμείων με την άτοκη κατάθεσή τους στην Τράπεζα της Ελλάδας και στη συνέχεια με επιτόκιο χαμηλότερο κατά πολύ του πληθωρισμού. Είπε ότι το ισχύον σύστημα δεν έχει μέλλον αφού είναι άμεσα συνδεδεμένο με την εξέλιξη της απασχόλησης και εκτίμησε πως χρειάζεται να αλλάξει με ένα σύστημα που θα στηρίζεται στη φορολογία, στο «οποίο δεν μπορεί να υπάρξει πτώση του επιπέδου παροχών».

Την ανάγκη δημιουργίας μεικτού συστήματος ασφάλισης, αποκτώντας οι ιδιωτικές εταιρίες μεγαλύτερο μερίδιο, επισήμανε ο B. Supan, καθηγητής του Πανεπιστημίου Μάννχαϊμ, ενώ ο U. Frank, διευθύνων σύμβουλος της ALLIANZ Μονάχου, εξήρε τη θαρραλέα κίνηση της κυβέρνησης Σημίτη να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση.

ΙΚΑ
Σε ιδιώτη και η συνταγογραφία

Ανατέθηκε η διαχείριση των συνταγών σε ιδιώτη, στη κατεύθυνση των περικοπών 

Αποφασίστηκε χτες κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του ΔΣ του ΙΚΑ η κυβερνητική απόφαση για την προώθηση προγράμματος μηχανογράφησης της «διαχείρισης συνταγών φαρμακείων», με το οποίο επιδιώκεται να μειωθεί δραστικά, κατά 30%, η φαρμακευτική περίθαλψη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία ασφαλισμένων και συνταξιούχων του Ιδρύματος. Το... πρόγραμμα θα αναλάβει ιδιωτική εταιρία που θα προσληφθεί μετά από δημόσιο ανοιχτό διαγωνισμό.

Το... νέο πρόγραμμα δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά το κύριο πρόβλημα, που είναι οι υπέρογκες αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων από τις πολυεθνικές του χώρου που επιβαρύνουν υπέρμετρα το ΙΚΑ. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, την περίοδο '89 - '99 η κατανάλωση κουτιών φαρμάκων αυξήθηκε κατά 50%, ενώ η δαπάνη κατά 600%. Αντίθετα και εδώ επιλέγεται η «λύση» των περικοπών για τους ασφαλισμένους.

Η εταιρία που θα αναλάβει τη διαχείριση της συνταγογραφίας θα αμειφθεί με το υπέρογκο ποσό του 1,5 δισ. δραχμών και αυτό όταν μπορεί να υλοποιηθεί από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ και να ενταχθεί στο υπάρχον πρόγραμμα πληροφορικής. Μάλιστα, με νόμο είχε προβλεφτεί η δημιουργία 40 οργανικών θέσεων εργασίας πληροφορικής στο ΙΚΑ, ωστόσο ποτέ δεν υλοποιήθηκε και δεν προσλήφθηκαν εξειδικευμένοι στην πληροφορική....

Το ζήτημα είχε τεθεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ, όμως υπήρξαν σοβαρές ενστάσεις από πολλά μέλη της διοίκησης και παραπέμφθηκε για τη χτεσινή συνεδρίαση. Παρόλο που επαναδιατυπώθηκαν επιφυλάξεις, υπερψηφίστηκε από τους παρόντες, με μόνη εξαίρεση τον Θ. Κακαβά, εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ και στέλεχος της ΕΣΑΚ που καταψήφισε την πρόταση.

Αγώνας και τραγούδι στη «ΣΟΦΤΕΞ»

Δεν το βάζουν κάτω οι εργαζόμενοι και οι απολυμένοι της «ΣΟΦΤΕΞ», καθώς συνεχίζουν τον αγώνα, αλλά και το τραγούδι! Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στα σχέδια συρρίκνωσης της «ΣΟΦΤΕΞ» και στέκονται στο πλευρό των απολυμένων συναδέλφων τους, αφού στόχος της μουσικής εκδήλωσης, που έκαναν χτες το απόγευμα έξω από το εργοστάσιο, εκτός από διαμαρτυρία ήταν και η οικονομική ενίσχυση των απολυμένων. Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο δίνουν ένα «μάθημα» στη διοίκηση της επιχείρησης, αλλά αποτελούν και παράδειγμα για άλλους εργαζόμενους. Ωστόσο, η χτεσινή συναυλία ήταν μόνο μια μικρή ανάπαυλα, αφού από Δευτέρα ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις σε περίπτωση που ο διευθύνων σύμβουλος Π. Φορλίν απαντήσει αρνητικά στο βασικό αίτημά τους για άρση των απολύσεων ή δεν τους απαντήσει καθόλου. Οπότε, από Τρίτη κιόλας θα ξεκινήσουν οι νέοι αγώνες τους. Δίπλα τους βρέθηκαν χτες εκπρόσωποι της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και σωματεία από τους χώρους των οικοδόμων, λιθογράφων, εμπορίου, υπηρεσιών, φαρμάκου, μετάλλου, Τύπου και Χάρτου, νομαρχιακοί σύμβουλοι της Δράμας, και συνάδελφοί τους από τη Δράμα

Συγκέντρωση και συζήτηση

Κάλεσμα αγωνιστικής ετοιμότητας απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Ν. Φωκίδας, προκειμένου να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου για την κατεδάφιση της μεγαλύτερης κατάκτησης των εργαζομένων, της κοινωνικής ασφάλισης. Παράλληλα, η Συντονιστική αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία οργάνωσης της αντίστασης, καλεί τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, αγρότες και ΕΒΕ, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους συνδικαλιστές, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση - συζήτηση που διοργανώνει το Σάββατο 24 του Ιούνη, στις 10.30 το πρωί, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αμφισσας. θα μιλήσει ο Δ. Κουμπούρης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ
Να γίνουμε γροθιά!

Κάλεσμα του σωματείου για συσπείρωση των εργαζομένων του κλάδου και εγγραφή τους

«Αλλιώς κτυπάς με ένα δάκτυλο και αλλιώς με τη γροθιά. Αυτό είναι το σωματείο. Αυτή είναι και η έννοια της δικής σου συμμετοχής. Γιατί αυτό που δεν μπορούμε να πετύχουμε ο καθένας μόνος του, είναι δυνατόν να γίνει αν ενώσουμε τις προσπάθειές μας, όλοι εμείς οι εμποροϋπάλληλοι». Το παραπάνω αποτελεί έναν από τους οχτώ λόγους για τους οποίους η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά με ανακοίνωσή της καλεί τους εμποροϋπάλληλους να γραφτούν στο σωματείο.

Συγκεκριμένα, η Ενωση με την ανακοίνωσή της απευθυνόμενη στους εμποροϋπαλλήλους τονίζει: «Μπορεί να μην είσαι μέλος του σωματείου, όμως ζεις και εσύ στη σημερινή σκληρή πραγματικότητα.

Οπως όλοι μας αγανακτείς και εσύ όταν ακούς από την τηλεόραση πόσο καλά περνάμε, ότι το ευρώ θα μας λύσει όλα μας τα προβλήματα.

Κάποιους τους βολεύει να σκύβουμε το κεφάλι. Να πούμε "ό,τι γίνει έγινε". Να κρύψουμε τα όνειρα βαθιά μέσα μας εγκαταλείποντας την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Μπορεί όμως να αλλάξει αυτή η κατάσταση όσο κλεινόμαστε στο καβούκι μας; Οσο προσπαθούμε να βρούμε "ατομικές" λύσεις στα προβλήματα;

Σωματείο σημαίνει γνωρίζω τα δικαιώματά μου. Τι μισθό πρέπει να παίρνω, ποιο ωράριο πρέπει να δουλεύω, τι άδεια δικαιούμαι, και τι υποστήριξη θα έχω για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων.

Σωματείο σημαίνει γνωριμία με τις αξίες και τα ιδανικά της εργατικής τάξης, συλλογικότητα, αλληλεγγύη, υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. "Αγκάλιασμα" των νέων συναδέλφων που μπαίνουν στον κλάδο».

Το σωματείο παλεύει για: κατάργηση του απελευθερωμένου ωραρίου. Για 35ωρο - 7ωρο - 5νθήμερο με αύξηση των αποδοχών και των κοινωνικών παροχών. Για κατάργηση του ωρομίσθιου και της μερικής απασχόλησης. Για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Για ΣΣΕ που να καλύπτουν το κόστος ζωής. Για δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.

Θυμήσου ακόμα ότι οι εργοδότες έχουν και το μαχαίρι και το πεπόνι. Εμείς οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλο όπλο στα χέρια μας, παρά μόνο το σωματείο μας. Για να γίνει το σωματείο πιο μαζικό, πιο δυνατό, ικανό να υπερασπίσει και να διευρύνει τα δικαιώματά μας, έχει ανάγκη και από τη δική σου συμμετοχή».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ