ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 22 Γενάρη 2010
Σελ. /32
ΑΛΙΕΡΓΑΤΕΣ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ
Αντιστέκονται και στο δεύτερο δικαστικό φιρμάνι

Χτες βρέθηκαν στο μπλόκο των αγροτών στη Χαλκηδόνα, όπου είχαν σύντομη συνάντηση με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα

Ανυποχώρητοι απέναντι στην αδιαλλαξία των εργοδοτών και τον πόλεμο της κυβέρνησης και των μηχανισμών της, οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες συνεχίζουν τον αγώνα τους. Χτες το δικαστήριο της Θεσσαλονίκης έκρινε παράνομη την απεργία τους για δεύτερη φορά. Οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες μέσα από ΓΣ αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα επιβίωσης και προκήρυξαν νέες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις. Το απόγευμα αντιπροσωπεία των αλιεργατών βρέθηκε στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, εκφράζοντας κι εκείνοι με τη σειρά τους αλληλεγγύη στους αγώνες των αγροτών. Επίσης, είχαν σύντομη συνάντηση με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και έγιναν αποδέκτες για άλλη μια φορά της έμπρακτης συμπαράστασης που εκφράζει το ΚΚΕ.

Οι αλιεργάτες ενημέρωσαν την Αλέκα Παπαρήγα, στη διάρκεια της σύντομης συνάντησης που είχε μαζί τους χτες, κατά την επίσκεψή της στο μπλόκο των αγροτών στη Χαλκηδόνα της Θεσσαλονίκης. Δήλωσαν την απόφασή τους να μην κάνουν βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους και μαζί με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα να αποκρούσουν την επιχείρηση απεργοσπασίας που στήνουν οι μεγαλοπλοιοκτήτες για να σπάσουν την απεργία τους. Μια επιχείρηση που στήνεται σε συνεργασία με γνωστούς Αιγύπτιους «δουλέμπορους», οι οποίοι κατ' απαίτηση των μεγαλοπλοιοκτητών ετοιμάζονται να φέρουν άλλους Αιγύπτιους αλιεργάτες για να επανδρώσουν τα αλιευτικά σκάφη με μισθούς πείνας.

Με τις πρακτικές τους, οι μεγαλοεργοδότες αποδεικνύουν ότι, χωρίς τους Αιγύπτιους εργαζόμενους δεν μπορούν να δουλέψουν τα καΐκια, αφού αυτοί αποτελούν το 95% των αλιεργατών της Μηχανιώνας. Παράλληλα επιμένουν να φορτώσουν την «κρίση» στις πλάτες των εργατών. Στη γραμμή των βιομηχάνων και των άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών, αναζητούν σύγχρονους σκλάβους χωρίς δικαιώματα για να συνεχίσουν απρόσκοπτα την κερδοφορία τους.

Απέναντι σ' αυτή την επιχείρηση, οι Αιγύπτιοι αλιεργάτες έχουν στο πλευρό τους το ταξικό εργατικό κίνημα και δηλώνουν αποφασισμένοι μαζί να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι τη δικαίωσή τους.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κάλεσμα διεξόδου στους εργαζόμενους του δημοσίου

Η απεργία στις 10 του Φλεβάρη πρέπει να στείλει ηχηρό μήνυμα και στην κυβέρνηση που συντονίζει το τσεκούρωμα των δικαιωμάτων τους και στην πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ που βάζει πλάτη στην επίθεση

Τα απανωτά χτυπήματα που δέχονται οι εργαζόμενοι στο δημόσιο από την κυβέρνηση και την πολιτική του «ευρωμονόδρομου» πρέπει να τους οπλίσουν με ουσιαστικά συμπεράσματα, ώστε να δυναμώσει η συσπείρωση και δράση τους με τις ταξικές δυνάμεις, με πρώτο σταθμό τη μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 10 του Φλεβάρη με το ΠΑΜΕ, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Εργαζόμενοι, εργαζόμενες στο δημόσιο, στα ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στις δημόσιες υπηρεσίες,

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 10 π.μ.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα της οικονομίας, όπως άλλωστε το σύνολο της εργατικής τάξης, βρίσκονται μπροστά σε μια πρωτοφανή επίθεση. Μία επίθεση που επιδεινώνει το σύνολο των παραγόντων που επηρεάζουν τη ζωή των δημοσίων υπάλληλων και των οικογενειών τους. Η κυβέρνηση μέσα από το Πρόγραμμα Σταθερότητας δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι:

  • Οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων θα συρρικνωθούν τουλάχιστον κατά 10% μέσα από το πάγωμα του μισθού και την περικοπή των επιδομάτων.
  • Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης θα αυξηθούν για χιλιάδες γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους και η σύνταξη από κοινωνική θα μετατραπεί σε επαγγελματική, ανταποδοτική.
  • Οι συντάξεις θα μειωθούν από το 2010, όπως προβλέπει ο νόμος Ρέππα κατά μία μονάδα ώστε να φτάσουν σταδιακά στο 70% του μέσου μισθού της τελευταίας πενταετίας.
  • Χιλιάδες εργαζόμενοι που κάλυπταν μέρος των πραγματικών αναγκών του δημοσίου και εξυπηρετούσαν λαϊκές ανάγκες απολύθηκαν και θα απολυθούν το επόμενο διάστημα, πετάχτηκαν στον Καιάδα της ανεργίας, κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη και τη ζωή του δημόσιου υπάλληλου και την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.
  • Χιλιάδες συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν πάρει τις συντάξεις και το εφάπαξ και ταυτόχρονα απολαμβάνουν ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας και περίθαλψης, όπως γίνεται για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.
  • Μέσω του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ νέοι τομείς και υπηρεσίες του δημοσίου θα ιδιωτικοποιηθούν με ακόμα πιο δυσβάσταχτες συνέπειες για το λαό και τους δημόσιους υπαλλήλους.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,

Το ΠΑΜΕ προεκλογικά είχε προειδοποιήσει για θύελλα αντεργατικών μέτρων. Αυτό που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υλοποιεί είναι πολύ χειρότερο. Και μόνο τα μέτρα που προτείνονται για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό είναι ενδεικτικά. Πλήρη απαλλαγή εργοδοτών και κράτους από κάθε ασφαλιστική εισφορά. Νέες φορολογικές ελαφρύνσεις στο κεφάλαιο.

Τα νέα προνόμια, τις φοροαπαλλαγές, τις επιδοτήσεις, τις χρηματοδοτήσεις που δίνουν στο μεγάλο κεφάλαιο τις μετατρέπουν σε πρόσθετες ασφαλιστικές και φορολογικές επιβαρύνσεις για τους εργαζόμενους και το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων. Το Πρόγραμμα Σταθερότητας είναι ένας τέτοιος εισπρακτικός και φορολογικός εφιάλτης για κάθε εργατική οικογένεια.

H κυβέρνηση και μια στρατιά καλοπληρωμένων χρυσοκάνθαρων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όχι μόνο, συγκεντρώνουν όλες τους τις δυνάμεις για να μας πείσουν ότι τα μέτρα είναι μεν επώδυνα, αλλά είναι αναγκαία και σε τελευταία ανάλυση χρήσιμα για τους εργαζόμενους, γι' αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να στηρίξουν το Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Τίποτα πιο ψεύτικο και πιο επικίνδυνο από αυτό. Τα μέτρα αυτά είναι αναγκαία και χρήσιμα για το κεφάλαιο και μόνο.

Τα μέτρα αυτά και η υλοποίησή τους θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερη επιδείνωση τη θέση των εργαζομένων. Είναι παράγοντας που οδηγεί στην ανάγκη, στο μέλλον, ακόμη πιο αντιλαϊκών μέτρων, όπως έγινε και με όλα τα προηγούμενα αντιλαϊκά μέτρα όλων των κυβερνήσεων.

Γι' αυτό οι εργαζόμενοι στο δημόσιο έχουν χρέος και συμφέρον να τα παρεμποδίσουν, να τα ματαιώσουν.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, όπως και συνολικά η εργατική τάξη, συμβάλλουν στην παραγωγή τεράστιου πλούτου. Γι' αυτό ακόμα και μέσα στην κρίση τα κέρδη των τραπεζών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των μεγαλοεργολάβων της ενημέρωσης είναι αστρονομικά.

Και αυτό από μόνο του φτάνει για να αποδείξει ότι η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων είναι πέρα για πέρα ρεαλιστική δυνατότητα.

Αν αυτή η ρεαλιστική δυνατότητα δε γίνεται πραγματικότητα είναι γιατί μια πολιτική και συνδικαλιστική πλειοψηφία, που είναι και παραμένει πλειοψηφία με χίλιους δυο αντιδημοκρατικούς τρόπους και μέσα, στηρίζει και υπερασπίζεται το καπιταλιστικό κέρδος.

Στο χέρι των εργαζομένων είναι αυτή την πλειοψηφία με τη δράση τους και τους αγώνες τους όχι μόνο να την παρεμποδίσουν προσωρινά, αλλά να τη σαρώσουν στην κυριολεξία, αφαιρώντας της την οικονομική και πολιτική εξουσία.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Ακόμα και τώρα που έχει αποκαλυφθεί όλη η κυβερνητική, αντεργατική βαρβαρότητα, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ παραμένει ένας από τους βασικούς στυλοβάτες της. Τα όρια της συγκεκριμένης πλειοψηφίας φτάνουν έως την επιμέρους κριτική σε κάποιο μέτρο, έως τη διατύπωση κάποιου παραπόνου και έως την κήρυξη κάποιας απεργίας με το χαρακτήρα της ντουφεκιάς και της εκτόνωσης και αντιπαραθετικά, υπονομευτικά προς το ΠΑΜΕ, όπως έκαναν με την απόφαση για απεργία στις 10 Φλεβάρη αντί για τις 11 που είχε αποφασίσει αρχικά το ΠΑΜΕ.

Μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 10 Φλεβάρη και συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ είναι η μόνη απάντηση που οφείλουν να δώσουν οι εργαζόμενοι του δημοσίου, τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στα συνδικαλιστικά της δεκανίκια.

Μαζί με όλη την εργατική τάξη και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο ένα σύνθημα τους καθοδηγεί.

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ».

22ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σήμερα αρχίζουν οι εργασίες

Με τη συμμετοχή πολλών διεθνών αντιπροσωπειών

Σήμερα, στις 5 το απόγευμα, ανοίγουν οι «πύλες» του 22ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας στον Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» στη Νίκαια το οποίο ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή. Οι οικοδόμοι και οι εργαζόμενοι στις κατασκευές με αισιοδοξία βαδίζουν στις εργασίες του Συνεδρίου τους, που θα τους βγάλουν πιο δυνατούς στις επερχόμενες μάχες, με πρώτη αυτή της απεργίας στις 10 Φλεβάρη. Στο Συνέδριο θα παραβρεθούν αντιπροσωπείες από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, τη Διεθνή Ομοσπονδία Οικοδόμων (UITBB), το Βιετνάμ, τη Συρία, την Παλαιστίνη, την Ινδία, την Κύπρο, την Πορτογαλία, το ΠΑΜΕ, την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Δήμο Νίκαιας και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Ταυτόχρονα, οι οικοδόμοι, συνεχίζουν τις καθημερινές περιοδείες και συσκέψεις στα γιαπιά όλης της χώρας, ενημερώνοντας τους εργάτες στις κατασκευές και για το Συνέδριο, αλλά και για την πανεργατική, πανελλαδική απεργία. Πλούσια είναι η δραστηριότητα που ξετυλίγει το Συνδικάτο της Αθήνας, που «οργώνει» τα εργοτάξια της πρωτεύουσας. Ετσι, τις τελευταίες μέρες, έχει πραγματοποιήσει περιοδείες στα έργα κατασκευής του «ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ» (κατασκευαστική ΕΡΚΑΤ), στην ΠΕΤΡΟΛΑ, στα έργα του Προαστιακού, στο εργοτάξιο του ΑΚΤΩΡ στον Κηφισό και αλλού. Την ίδια στιγμή, εντείνεται και η δράση των παραρτημάτων του Συνδικάτου, που προχωρούν στις Γενικές Συνελεύσεις των μελών τους.

Αποφασιστικό άνοιγμα κόντρα στην τρομοκρατία

Συνεχίζονται οι πολύμορφες πρωτοβουλίες. Αύριο, στις 11 π.μ. θα γίνει μηχανοκίνητη πορεία στον Πειραιά

Με πολυμορφία και αποφασιστικότητα συνεχίζεται το άνοιγμα των ταξικών δυνάμεων για την επιτυχία της απεργίας, κόντρα σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα, στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο Αγαλμα Βενιζέλου, ενώ χτες καθορίστηκε και η απεργιακή συγκέντρωση του Πειραιά που θα γίνει στις 10 π.μ. στο σταθμό του ΗΣΑΠ.

Με στόχο το απεργιακό κάλεσμα να φτάσει παντού και με κάθε τρόπο, αύριο, στις 11 π.μ., το σωματείο Επισιτισμού του Πειραιά διοργανώνει μηχανοκίνητη πορεία με σημείο εκκίνησης το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, στις 10 π.μ. Την ίδια στιγμή, καθημερινά διευρύνεται η λίστα των συνδικάτων που καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία με το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Απόφαση για συμμετοχή στην απεργία πήραν ακόμα το σωματείο των εργαζομένων στα Lidl και το Συνδικάτο Φαρμάκου Αθήνας.

Το θέμα της απεργίας θα συζητήσει μεταξύ άλλων σε σημερινή συνεδρίασή της η διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Φωκίδας και την ερχόμενη Δευτέρα το ΔΣ του εργοταξιακού σωματείου στα μεταλλεία S&B.

Αύριο, στις 11 π.μ. η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων προχωρά σε σύσκεψη στα γραφεία της (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος), στις 11 π.μ.

Την Τρίτη 26 Γενάρη, οι εργαζόμενοι στη SOFTEX καθορίζουν με ΓΣ τα επόμενα αγωνιστικά τους βήματα, μπροστά και στην απεργία. Την Πέμπτη 28/1, θα γίνει σύσκεψη των Σωματείων στον Τύπο και το Χαρτί της Αττικής, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Σολωμού 65). Την Παρασκευή 29/1, αντίστοιχη σύσκεψη, θα γίνει στην Πάτρα, στις 2/2 στη Θεσσαλονίκη και στις 3/2 στο Βόλο.

Οι ανάπηροι ξεκαθάρισαν ότι θα συνεχίσουν τους αγώνες τους. Στα πλαίσια αυτά και για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας στις 10 Φλεβάρη πραγματοποιούν σύσκεψη αύριο Σάββατο 11 π.μ. (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος).

Τρομοκρατική παρέμβαση στο Καζίνο της Πάρνηθας

Την ίδια στιγμή, την ανησυχία που προκαλεί στην εργοδοσία η δράση των ταξικών δυνάμεων ήρθε να επιβεβαιώσει ακόμα μια φορά η διοίκηση του Καζίνο Πάρνηθας. Η οποία, στις 7 Γενάρη έστειλε κλήση σε απολογία στη Γεωργία Φλούδα, πρόεδρο του επιχειρησιακού σωματείου των εργαζομένων στο Καζίνο αλλά και του κλαδικού συνδικάτου της Αθήνας, επιρρίπτοντάς της πειθαρχικό παράπτωμα επειδή, τα μεσάνυχτα της 16ης Δεκέμβρη (όταν δηλαδή ξημέρωνε η μέρα της απεργίας στις 17 Δεκέμβρη) μπήκε στο χώρο του προσωπικού μαζί με άλλα τρία άτομα τα οποία δε δουλεύουν στο καζίνο. Πρόκειται για τη δικηγόρο, που κοινοποίησε την απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει την αγωγή που είχε καταθέσει η εργοδοσία για να κηρυχθεί η απεργία παράνομη, και δύο συνδικαλιστές του κλαδικού συνδικάτου. Παρουσίες που κατά την εργοδοσία ... γεννούν πειθαρχικό παράπτωμα!

Αυτό που ενοχλεί και φοβίζει την εργοδοσία είναι ότι οι εργαζόμενοι δέχτηκαν την έμπρακτη αλληλεγγύη των ταξικών συνδικάτων, παρά την προδοτική στάση ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ αλλά και της ίδιας της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο εργαζομένων καζίνου - ξενοδοχείου και τελεφερίκ Πάρνηθας. «Δεν πρόκειται να μας τρομοκρατήσουν και να αλλάξουμε βηματισμό και περπατησιά. Ακόμα πιο αποφασιστικά θα οργανώσουμε και θα συντονίσουμε τη δράση μας με τα ταξικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ και όσους αντιστέκονται στον τυφώνα των αντεργατικών μέτρων που εξυπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας σε βάρος μας», καταλήγει μεταξύ άλλων.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Είναι ανάγκη να απεργήσουν όλοι

Στους εργαζόμενους των πρακτορείων «ΑΡΓΟΣ» και «ΕΥΡΩΠΗ» μίλησε προχτές το στέλεχος του ΚΚΕ

Στα πρακτορεία εφημερίδων «ΑΡΓΟΣ» και «ΕΥΡΩΠΗ» περιόδευσε προχτές αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σπ. Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κόμματος. Για την ανάγκη της πιο μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου, στην απεργία στις 10 του Φλεβάρη, κάλεσε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

Αναφερόμενος στις περίφημες 100 μέρες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι δυστυχώς για τους εργαζόμενους, για άλλη μια φορά δικαιώθηκε το ΚΚΕ που προεκλογικά τόνιζε ότι έρχεται θύελλα από τα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα της ΕΕ, που ψήφισαν και στηρίζουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ανεξάρτητα από το ποια θα ήταν η κυβερνητική πλειοψηφία. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από την επιχείρηση εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού που αναπτύσσεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα οποία παρουσιάζουν διάφορα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να εμφανίζονται, δήθεν, διαφοροποιημένα σε κυβερνητικές αποφάσεις, τις οποίες συνολικά και υποστηρίζουν και ψηφίζουν.

Καταγγέλλοντας όλους όσοι υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρόγραμμα και πολιτική, τόνισε: Στο διάστημα της διακυβέρνησής του, το ΠΑΣΟΚ, προχώρησε στην υλοποίηση του προγράμματός του. Προχώρησε στην απόλυση των εργαζομένων στα stage, παίρνει νέα φορολογικά μέτρα και αυξάνει τους εμμέσους φόρους σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, και μιλά για αυξήσεις 1,5%. Προωθεί νέα αντιασφαλιστικά μέτρα και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους, με τη βοήθεια των ΜΜΕ, στο όνομα των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους. Καμιά εμπιστοσύνη καμιά ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική.

Ο ομιλητής, επανέλαβε την υποστήριξη του Κόμματος στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους για να υπερασπιστούν το δίκιο τους και τη θέλησή τους να μείνουν στον τόπο τους, κόντρα στην πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που προωθούν την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Η ΚΑΠ οδηγεί στο ξεκλήρισμα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς από τα χωράφια της, ενισχύει τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε όλο και λιγότερα χέρια, τόνισε ο ομιλητής.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στις 10 Φλεβάρη κατεβάζουμε ρολά

Ενώ στις 28 Φλεβάρη προχωρά σε Παναθηναϊκή Συνδιάσκεψη

Αμεση ήταν η ανταπόκριση στο αγωνιστικό κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των ΕΒΕ, για πανελλαδικό κλείσιμο καταστημάτων και βιοτεχνιών στις 10 του Φλεβάρη. Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) αποφάσισε τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση, συμφωνώντας και στηρίζοντας το πλαίσιο πάλης της Συντονιστικής Επιτροπής.

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε επίσης τη συμμετοχή της στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Συντονιστικής στις 13-14 του Μάρτη. Στο πλαίσιο αυτό, στις 28 του Φλεβάρη διοργανώνει Παναθηναϊκή Συνδιάσκεψη για την ανάδειξη αντιπροσώπων και τη συγκρότηση Παναθηναϊκής Συντονιστικής Επιτροπής. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας καλεί τα ΔΣ των σωματείων να «πραγματοποιήσουν πολύμορφες εκδηλώσεις, συνεδριάσεις των ΔΣ - συσκέψεις - συνελεύσεις και άλλες μορφές, με σκοπό τη συζήτηση της Διακήρυξης και τον ορισμό αντιπροσώπων των σωματείων προς την Παναθηναϊκή Συνδιάσκεψη. Επιδίωξη είναι αυτή η διαδικασία να συμβάλει στο δυνάμωμα των σωματείων, στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση».

«Την Τετάρτη 10/2 κλείνουμε τα μαγαζιά μας», σημειώνει και η Ενωση Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων «Η Αναγέννηση», σημειώνοντας τη σημασία του συντονισμού με το ΠΑΜΕ και προσθέτοντας: «Απεργούμε γιατί το δικαίωμα μας στην επιβίωση βρίσκεται σε κίνδυνο, γιατί αν γίνουν πράξη τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση, αυτός ο κίνδυνος θα οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμο των επιχειρήσεών μας και στην οικονομική μας καταστροφή».

Η Ενωση σημειώνει επίσης: «Δεν είμαστε εμείς συνάδελφοι που δημιουργήσαμε την κρίση. Την κρίση τη δημιούργησαν τα υπερκέρδη των τραπεζών, των εφοπλιστών και των άλλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων. Αυτοί με τη ασίγαστη συμπαράσταση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των προηγούμενων χρόνων, κυριολεκτικά έσκασαν από τα κέρδη, "στράγγιξαν" το χρήμα από την αγορά, χτύπησαν το εισόδημα των εργαζομένων και την αγοραστική τους δύναμη σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην περισσεύουν χρήματα για το καθαριστήριο».

Δε λέμε «σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω»

Να κάνουν την οργή, που προκαλεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός για μείωση των μισθών, οργανωμένη μαζική αντεπίθεση, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του.

«Η κυβέρνηση, με τη δραστική ονομαστική και πραγματική μείωση των μισθών που σχεδιάζει να εφαρμόσει αναδρομικά από την 1η του Γενάρη φέτος, θα οδηγήσει σε κατάσταση εξαθλίωσης δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο», τονίζει το ΠΑΜΕ.

«Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο δε θα πρέπει να πουν "σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω" αλλά αντίθετα, θα πρέπει, τη δικαιολογημένη αγανάκτηση και οργή τους, να την κάνουν οργανωμένη μαζική αντεπίθεση. Είναι άμεση ανάγκη, όλοι οι εργαζόμενοι, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από κοινού, να καταδικάσουν έμπρακτα, την κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ενωση, τις πολιτικές του κεφαλαίου, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ που συμπράττουν σ' αυτές τις πολιτικές», καταλήγει, καλώντας σε μαζική συμμετοχή στην απεργία.

Να μπει σχέδιο παντού

Ο έλεγχος της δουλειάς που έχει γίνει μέχρι σήμερα και ο σχεδιασμός της δράσης για να μην πάει χαμένη ούτε μια μέρα μέχρι τις 10 Φλεβάρη απασχόλησε την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ που, χτες, συνεδρίασε μαζί με τους προέδρους κλαδικών Ομοσπονδιών. Μεταξύ άλλων, μεταφέρθηκε εικόνα από τις παρεμβάσεις που αναπτύσσουν οι ταξικές δυνάμεις κόντρα στα εμπόδια που βάζει ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Οι εξελίξεις με το Πρόγραμμα Σταθερότητας, οι αγώνες της φτωχομεσαίας αγροτιάς κλπ. συνδέονται άμεσα με τη σημασία που αποκτά η απεργιακή μάχη, όπως αναδείχθηκε. Αλλωστε, η επικαιρότητα αποτυπώνει τα βήματα με τα οποία η αστική τάξη εντείνει την αντεργατική επίθεση, μαρτυρώντας την ανάγκη η εργατιά να περάσει σε αντεπίθεση.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ