Παρασκευή 22 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στις 10 Φλεβάρη κατεβάζουμε ρολά

Ενώ στις 28 Φλεβάρη προχωρά σε Παναθηναϊκή Συνδιάσκεψη

Αμεση ήταν η ανταπόκριση στο αγωνιστικό κάλεσμα της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των ΕΒΕ, για πανελλαδικό κλείσιμο καταστημάτων και βιοτεχνιών στις 10 του Φλεβάρη. Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) αποφάσισε τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση, συμφωνώντας και στηρίζοντας το πλαίσιο πάλης της Συντονιστικής Επιτροπής.

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε επίσης τη συμμετοχή της στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Συντονιστικής στις 13-14 του Μάρτη. Στο πλαίσιο αυτό, στις 28 του Φλεβάρη διοργανώνει Παναθηναϊκή Συνδιάσκεψη για την ανάδειξη αντιπροσώπων και τη συγκρότηση Παναθηναϊκής Συντονιστικής Επιτροπής. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας καλεί τα ΔΣ των σωματείων να «πραγματοποιήσουν πολύμορφες εκδηλώσεις, συνεδριάσεις των ΔΣ - συσκέψεις - συνελεύσεις και άλλες μορφές, με σκοπό τη συζήτηση της Διακήρυξης και τον ορισμό αντιπροσώπων των σωματείων προς την Παναθηναϊκή Συνδιάσκεψη. Επιδίωξη είναι αυτή η διαδικασία να συμβάλει στο δυνάμωμα των σωματείων, στην ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση».

«Την Τετάρτη 10/2 κλείνουμε τα μαγαζιά μας», σημειώνει και η Ενωση Ιδιοκτητών Καθαριστηρίων «Η Αναγέννηση», σημειώνοντας τη σημασία του συντονισμού με το ΠΑΜΕ και προσθέτοντας: «Απεργούμε γιατί το δικαίωμα μας στην επιβίωση βρίσκεται σε κίνδυνο, γιατί αν γίνουν πράξη τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση, αυτός ο κίνδυνος θα οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμο των επιχειρήσεών μας και στην οικονομική μας καταστροφή».

Η Ενωση σημειώνει επίσης: «Δεν είμαστε εμείς συνάδελφοι που δημιουργήσαμε την κρίση. Την κρίση τη δημιούργησαν τα υπερκέρδη των τραπεζών, των εφοπλιστών και των άλλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων. Αυτοί με τη ασίγαστη συμπαράσταση των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των προηγούμενων χρόνων, κυριολεκτικά έσκασαν από τα κέρδη, "στράγγιξαν" το χρήμα από την αγορά, χτύπησαν το εισόδημα των εργαζομένων και την αγοραστική τους δύναμη σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην περισσεύουν χρήματα για το καθαριστήριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ