Παρασκευή 22 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ
Μειώνει τις παροχές στους εργαζόμενους

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει το ΠΑΜΕ την επόμενη Τρίτη

Μειωμένα κατά 200.000, σε σχέση με πέρυσι, θα είναι τα δελτία κοινωνικού τουρισμού που θα διανείμει ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) για το 2010. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΟΕΕ φέτος θα δοθούν 550.000 δελτία ενώ πέρυσι δόθηκαν 750.000.

Πρόκειται για μια ακόμα απόφαση της κυβέρνησης που - με δεδομένο μάλιστα ότι ο ΟΕΕ χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους εργαζόμενους - δείχνει ότι είναι αποφασισμένη να πάρει κάθε μέτρο που οδηγεί στην αφαίρεση δικαιωμάτων των εργαζομένων και στην παραπέρα αφαίμαξή τους προκειμένου να ενισχύσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό το κεφάλαιο.

«Η κυβέρνηση μαζί με το χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, στο εισόδημα προχωρά και στη μείωση των παροχών της εργατικής εστίας (...) Ακόμη, προετοιμάζουν να μειώσουν παροχές που αφορούν εκδρομές, βιβλία κλπ.» σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ. Ενώ αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 26 Γενάρη μαζί με συνδικάτα και εργαζόμενους παράσταση διαμαρτυρίας στις 3 το μεσημέρι, στα γραφεία της Εργατικής Εστίας (Αγησιλάου 10, πίσω από το υπουργείο Εργασίας στην Πειραιώς). Τη μέρα εκείνη θα συνεδριάζει το ΔΣ του ΟΕΕ, όπου αναμένεται να επικυρωθεί και τυπικά η απόφαση της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ