Παρασκευή 22 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
GRIMALDI - ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ
Επίθεση στα δικαιώματα υπαλλήλων και ναυτεργατών

Τον εργασιακό μεσαίωνα στα γραφεία και στα καράβια προωθούν οι Μινωικές Γραμμές για την κερδοφορία του ιταλικού ομίλου

Δραστική μείωση του προσωπικού, χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα και στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του κλάδου των ναυτιλιακών υπαλλήλων, είναι ορισμένα από τα αντεργατικά μέτρα που προωθούνται σε βάρος των εργαζομένων της εταιρείας Μινωικές Γραμμές από τον μεγαλομέτοχό της, τον όμιλο Grimaldi. Πριν τρεις βδομάδες απολύθηκαν τρεις εργαζόμενοι και σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρείας προς το προσωπικό, έχουν προγραμματιστεί άλλες 40, με τη μέθοδο των «οικειοθελών αποχωρήσεων», που θα είναι αποτέλεσμα εκβιασμών, όπως μετατροπή, που έχει ανακοινωθεί, των συμβάσεων των εργαζομένων, σε συμβάσεις παροχής υπηρεσιών!

Ο όμιλος Grimaldi με σημαία την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, αξιοποιώντας την κρίση, έχει επιδοθεί σε επίθεση σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στεριάς και θάλασσας, για να προστατεύσει την κερδοφορία του.

Τα όσα προωθούνται σε βάρος των υπαλλήλων των Μινωικών Γραμμών, είναι συνέχεια αυτών που έχει εφαρμόσει ο όμιλος Grimaldi, στα καράβια που εκτελούν τη γραμμή Πάτρα - Ιταλία όπως το «CRUISE EYROPA», όπου κυριαρχεί η μαύρη ανασφάλιστη εργασία και προαναγγέλλει τα όσα προετοιμάζουν οι εφοπλιστές συνολικά στα επιβατηγά πλοία και στα ακτοπλοϊκά.

Τις υπηρεσίες της προς τον Grimaldi προσφέρει απροκάλυπτα η πλειοψηφία - Αυτόνομη Παρέμβαση, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ - του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ), με πρόεδρο τον Θ. Βασιλόπουλο (ΑΠ). Ενδεικτικό της «δράσης» των υποταγμένων αποτελεί το εξής γεγονός: Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων των Μινωικών Γραμμών, 30 περίπου εργαζόμενοι, αντί για την ΣΣΕ του κλάδου, έχουν υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό με τη διοίκηση. Αυτή η πλειοψηφία, αντί να απαιτήσει την εφαρμογή της ΣΣΕ, ...ερευνά αν το ιδιωτικό συμφωνητικό είναι νόμιμο!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ