Παρασκευή 22 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
«Μπλόκο» σε υποκρισία και εξαπάτηση

Εκδήλωση για την ανακήρυξη του 2010 ως «Ευρωπαϊκού Ετους Καταπολέμησης της Φτώχειας» οργάνωσε χτες η κυβέρνηση

Ελεημοσύνη αντί για προστασία η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ

ICON

Ελεημοσύνη αντί για προστασία η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ
Μπλόκο στην επιχείρηση εξαπάτησης και κοροϊδίας των φτωχών έστησαν χτες στην Ελευσίνα εργαζόμενοι και ταξικά σωματεία όπου η κυβέρνηση σε εκδήλωση που οργάνωσε - σύμφωνα και με απόφαση της ΕΕ - κήρυξε το 2010 «Ευρωπαϊκό Ετος Καταπολέμησης της Φτώχειας». Μια εκδήλωση όπου περίσσεψε η υποκρισία της κυβέρνησης και ο «πόνος» για τους φτωχούς, των οποίων θέλει να κλείσει τα μάτια και το στόμα με ελεημοσύνη και κουπόνια...

Με το σύνθημα «Η εργοδοσία απολύει τους εργάτες, ΓΣΕΕ κυβέρνηση τους κάνουνε πλάτες», εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από τα Σωματεία Μετάλλου και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δ. Αττικής και την επιχείρηση «ΚΑΜΠΕΡΟΣ» απαίτησαν την πραγματική προστασία απολυμένων και ανέργων και απέρριψαν την πολιτική του πτωχοκομείου. Η παρέμβαση των εργαζομένων δεν άρεσε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, ο οποίος σφόδρα ενοχλημένος επιτέθηκε στους εργαζόμενους. Από το βήμα της εκδήλωσης ισχυρίστηκε ότι «... οι κραυγές και τα συνθήματα αναδεικνύουν μικρές μειοψηφίες που ζουν σε βάρος των πολλών», εκφράζοντας ανοιχτά την αλλεργία της κυβέρνησής του σε κάθε εργατική διεκδίκηση.

Κουπόνια κοροϊδίας

Την πολιτική του «μαστιγίου» συμπλήρωσε με την πολιτική του «καρότου» ο έτερος υπουργός της κυβέρνησης που μίλησε στην εκδήλωση, ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος. Με μπόλικες αναφορές στους φτωχούς και τους «αποκλεισμένους» και προφανείς διαπιστώσεις, δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έχει επίγνωση των προβλημάτων» και κάλεσε την τοπική αυτοδιοίκηση, την εκκλησία, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, τα ΜΜΕ, την κοινωνία των πολιτών, ακόμα και τις επιχειρήσεις να συνδράμουν... Παράλληλα, ανακοίνωσε την πρόσκληση σε σύσκεψη επιχειρηματικών φορέων τη Δευτέρα, όπου θα εξεταστεί η πολιτική των κουπονιών που έχει εξαγγείλει. Για ένα πράγμα δε μίλησε ο αρμόδιος υπουργός: Για το τι πραγματικά προκαλεί τη φτώχεια. Για το πώς γίνεται σε μια από τις πιο ανεπτυγμένες καπιταλιστικές περιοχές του πλανήτη, την ΕΕ, να ζούνε σήμερα σε συνθήκες φτώχειας πάνω από 80 εκατομμύρια άνθρωποι.

Και ίσως αυτό ήταν που πραγματικά ενόχλησε τους υπουργούς της κυβέρνησης, αφού η διαμαρτυρία των εργαζομένων έξω από την εκδήλωση, έδειχνε και τις αιτίες και τον ένοχο για τη φτώχεια εκατομμυρίων ανθρώπων και στη χώρα μας. Αλλωστε ο ίδιος υπουργός που συμπάσχει δήθεν για τους φτωχούς, σε δηλώσεις του χτες το πρωί παρέπεμψε την προεκλογική υπόσχεση για αύξηση του μίζερου επιδόματος ανεργίας στο 70% του κατώτερου μισθού, στο τέλος της τετραετίας, επιβεβαιώνοντας έτσι την πραγματική αξία της ευαισθησίας τους.

Οι χορτάτοι μιλάνε για τους πεινασμένους

Σχολιάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης και στο ζήτημα της φτώχειας, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ θυμίζει τους στίχους του Μπρεχτ και σημειώνει:

«Αυτοί που αρπάνε το φαΐ από το τραπέζι κηρύχνουν τη λιτότητα.

Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες.

Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα 'ρθουν».

Οι στίχοι αυτοί του Μπρεχτ ταιριάζουν στην κυβέρνηση και στον υπουργό Εργασίας Λοβέρδο, που σήμερα θα μοιράσει στην Ελευσίνα κουπόνια στους ανέργους.

Η εργατική τάξη της χώρας μας, οι άνεργοι εκείνο που πρέπει να σκέφτονται και να προετοιμάζουν είναι να έρθει η μέρα εκείνη που θα εξαλειφθεί η φτώχεια με την ανατροπή του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος για την ικανοποίηση όλων των αναγκών τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ