ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2010
Σελ. /40
Οι κομμουνιστές στην πρώτη γραμμή

Πρωτοπόρα δράση για την επιτυχία της πανεργατικής απεργίας και την οργάνωση της εργατικής λαϊκής αντεπίθεσης

Χιλιάδες εργάτες στους τόπους δουλειάς συζητούν με τους κομμουνιστές συναδέλφους τους για την ανάγκη να ισχυροποιηθεί το ενιαίο μέτωπο αντίστασης, με επόμενο σταθμό την πανεργατική απεργία στις 10 του Φλεβάρη
Χιλιάδες εργάτες στους τόπους δουλειάς συζητούν με τους κομμουνιστές συναδέλφους τους για την ανάγκη να ισχυροποιηθεί το ενιαίο μέτωπο αντίστασης, με επόμενο σταθμό την πανεργατική απεργία στις 10 του Φλεβάρη
Στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προπαγάνδιση, την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας στις 10 Φλεβάρη, για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των εργαζομένων στις απεργιακές φρουρές, με τα αιτήματα και τους στόχους πάλης των ταξικών δυνάμεων, βρίσκονται οι κομμουνιστές απ' άκρη σ' άκρη της χώρας, στα σωματεία, τις γειτονιές, τους τόπους δουλειάς.

Μαζί με χιλιάδες ακόμα εργάτες και υπάλληλους, οι Κομματικές Οργανώσεις «οργώνουν» τους χώρους δουλειάς και τις συνοικίες, συμβάλλοντας καθοριστικά στο να φτάσει πιο πλατιά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στην απεργία της ερχόμενης Τετάρτης, κόντρα στη στρατηγική της πλουτοκρατίας και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, που έχουν τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ.

Αποφασιστική ήταν και η πρώτη απάντηση που έδωσαν - και με μεγαλύτερη ένταση συνεχίζουν να δίνουν - οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με πικετοφορίες, εξορμήσεις και άλλες εκδηλώσεις, από την επόμενη κιόλας μέρα του πρωθυπουργικού διαγγέλματος και της ανακοίνωσης των νέων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων.

Καθοριστική παρέμβαση

Για την προετοιμασία της απεργίας στις 10 του Φλεβάρη και την οργάνωση της εργατικής λαϊκής πάλης, η Αχτίδα Α' Αθήνας της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ έχει οργανώσει όλο το προηγούμενο διάστημα πλήθος μαζικών εξορμήσεων σε χώρους δουλειάς και μικρομάγαζα στην Αθήνα. Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, με την πρωτοπόρα δράση τους, έχουν καθοριστική συμβολή στη συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα και απεργιακών επιτροπών, στη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων για συμμετοχή στην απεργία στις 10 του Φλεβάρη με το ΠΑΜΕ.

Μέλη, οπαδοί και φίλοι του Κόμματος συμμετέχουν στις περιοδείες σε χώρους δουλειάς και στις μαζικές εξορμήσεις με ντουντούκα στις γειτονιές και στις αγορές. Στο πλαίσιο αυτό, κάτω και από την παρέμβαση των δυνάμεων του Κόμματος που δραστηριοποιούνται σε μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος στην περιοχή ευθύνης της Αχτίδας, τέσσερις επιτροπές αγώνα ΕΒΕ (από τη Γούβα, του Γκύζη, τα Πατήσια και τους Αμπελόκηπους), Ενώσεις Γονέων (5ου-6ου, 7ου, 2ου και 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος Αθήνας) και Σύλλογοι Γυναικών από τα Πατήσια και τα Εξάρχεια έχουν ήδη απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Πέρα από τις αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία, οι δυνάμεις του Κόμματος μαζί με δυνάμεις του μαζικού κινήματος διοργανώνουν δραστηριότητες ενταγμένες στη δουλειά για την επιτυχία της απεργίας. Μετά από σύσκεψη στο Στέκι Εργαζομένων στα Πατήσια, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι ταξικών σωματείων και Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενοι, αποφασίστηκε η συμμετοχή στη σημερινή πικετοφορία στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αμερικής. Επίσης, στη βιομηχανική ζώνη Βοτανικού και στα Πετράλωνα συνεχίζονται οι μαζικές εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς.

Πικετοφορίες και εξορμήσεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι μαζικές εξορμήσεις, οι περιοδείες και οι πρωτοβουλίες για την προπαγάνδιση και την οργάνωση της απεργίας από τις Οργανώσεις της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Ανάμεσα σε άλλες, προγραμματίζονται οι παρακάτω πικετοφορίες:

  • Σήμερα Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ., στην Καισαριανή από το παλιό τέρμα, στις 6 μ.μ. στην Ηλιούπολη από Κανάρια και στις 6.30 μ.μ. στη Γλυφάδα από την πλατεία Αγίου Τρύφωνα.
  • Αύριο Σάββατο, στις 11 π.μ. στο Ζωγράφου στη Λεωφ. Παπάγου και στις 11 π.μ. στο Βύρωνα, στην αγορά (Χρυσοστόμου Σμύρνης).

Επίσης, προγραμματίζονται από την ΚΟΑ του ΚΚΕ οι εξής κεντρικές περιοδείες στελεχών και βουλευτών:

-- Σήμερα Παρασκευή, στις 8 π.μ. στο νοσοκομείο «Η ΕΛΠΙΣ» ο Γιώργος Νάνος.

-- Τη Δευτέρα, στις 11 π.μ. στο πολυκατάστημα «PRAKTIKER» στο Αιγάλεω ο Σπύρος Χαλβατζής.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Ευκαιρία να διορθωθεί η ψήφος στην απεργία

Περιοδεία χτες στο «Πράκτικερ» της Μεταμόρφωσης

Με τους εργαζόμενους του «Praktiker» στη Μεταμόρφωση, όπου το τελευταίο διάστημα έγιναν απολύσεις, συζήτησε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, στη διάρκεια περιοδείας του μπροστά στην απεργία.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη θύελλα με την οποία το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ., προωθώντας την πολιτική της ΕΕ, επιδιώκουν να σαρώσουν εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα και στην ανάγκη να απαντηθεί με οργανωμένο, κοινά συντονισμένο, σε ταξική κατεύθυνση αγώνα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων. Η 10 του Φλεβάρη, η απεργία και η συμπαράταξη με τις ταξικές δυνάμεις μπορεί να γίνει ένας σταθμός και αφετηρία για ακόμα πιο μαζικούς, εργατικούς, λαϊκούς αγώνες, τόνισε ανάμεσα σε άλλα ο Σπ. Χαλβατζής.

Οταν το ΚΚΕ προειδοποιούσε πριν από τις εκλογές ότι έρχεται θύελλα και ότι τα αντεργατικά μέτρα θα εφαρμοστούν την επομένη των εκλογών, ανεξάρτητα από το ποιοι θα ήταν στην κυβέρνηση, η ΝΔ και κυρίως το ΠΑΣΟΚ συκοφαντούσαν το ΚΚΕ ότι κινδυνολογεί και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους και το έλεγαν αυτό για να αποπροσανατολίσουν τα πλατιά, λαϊκά στρώματα και να λεηλατήσουν την ψήφο τους, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Τα μέτρα αυτά, πρόσθεσε, τα έχουν ψηφίσει και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Εκμεταλλεύεται, αξιοποιεί το ΠΑΣΟΚ την κρίση και τις λεγόμενες πιέσεις των «αγορών» και προωθεί αντεργατικά, αντιλαϊκά, απάνθρωπα μέτρα. Ο Σπ. Χαλβατζής κάλεσε τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή και τη δράση τους στο ταξικό κίνημα να ακυρώσουν την ψήφο που έδωσαν εργάτες και άλλοι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ, στην πολιτική της ΕΕ, να κάνουν μια νέα αρχή.

Στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

Στο πλαίσιο της πανεξόρμησης που πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ για την επιτυχία της απεργίας στις 10 του Φλεβάρη, σήμερα Παρασκευή η Σοφία Καλαντίδου, βουλευτής του Κόμματος, θα περιοδεύσει στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» και ο Γιάννης Ζιώγας, βουλευτής του ΚΚΕ, στον ΟΤΕ της Ερμού.

Παράλληλα η Αχτίδα ΑΕΙ ΤΕΙ της ΚΟΘ θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στα εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών του ΑΠΘ και στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ. Τη Δευτέρα 8/2, θα περιοδεύσει στις καθαρίστριες της Ιατρικής Σχολής και στην Τεχνική Γραμματεία του ΠΑΜΑΚ, και την Τρίτη 9/2 στη φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ.

Επίσης, σήμερα Παρασκευή, Οργανώσεις της ΚΟΘ του ΚΚΕ διοργανώνουν πικετοφορίες σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Στις 6 μ.μ. στη Νεάπολη (Κόκορα).
  • Στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους.

Την Τρίτη 9/2, πικετοφορία θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στην Αγία Βαρβάρα στην Κάτω Τούμπα.

Με κάλεσμα της Επιτροπής Πόλης Ηρακλείου του ΚΚΕ και του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου της ΚΝΕ, σήμερα Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ., θα γίνει πικετοφορία από την πλατεία των Λιονταριών. Σε πικετοφορία καλεί επίσης και η ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ και οι Οργανώσεις της ΚΝΕ, σήμερα Παρασκευή, στις 6 μ.μ., στο Δημαρχείο. Πικετοφορία στους δρόμους της πόλης διοργανώνει σήμερα στις 7.30 μ.μ., η Κομματική Οργάνωση Λιβαδειάς του ΚΚΕ και η ΚΝΕ. Πικετοφορίες και μαζικές εξορμήσεις έγιναν χτες σε Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Κομοτηνή, Καβάλα, Δράμα, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Φλώρινα.

ΚΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σύσκεψη αύριο

Αύριο, Σάββατο 6 Φλεβάρη, η Κομματική Οργάνωση Πρόνοιας του ΚΚΕ και οι κομματικές ομάδες γονιών και κηδεμόνων ΑμΕΑ διοργανώνουν συγκέντρωση - συζήτηση για τις επιπτώσεις στην Υγεία - Πρόνοια και ιδιαίτερα στις οικογένειες των ΑμΕΑ απ' τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και την καλύτερη οργάνωση της αντεπίθεσης και ιδιαίτερα της απεργίας στις 10 του Φλεβάρη. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 11 π.μ. στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ (Βερανζέρου και Κοτοπούλη, Ομόνοια).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ