Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Ευκαιρία να διορθωθεί η ψήφος στην απεργία

Περιοδεία χτες στο «Πράκτικερ» της Μεταμόρφωσης

Με τους εργαζόμενους του «Praktiker» στη Μεταμόρφωση, όπου το τελευταίο διάστημα έγιναν απολύσεις, συζήτησε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, στη διάρκεια περιοδείας του μπροστά στην απεργία.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στη θύελλα με την οποία το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ., προωθώντας την πολιτική της ΕΕ, επιδιώκουν να σαρώσουν εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα και στην ανάγκη να απαντηθεί με οργανωμένο, κοινά συντονισμένο, σε ταξική κατεύθυνση αγώνα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων. Η 10 του Φλεβάρη, η απεργία και η συμπαράταξη με τις ταξικές δυνάμεις μπορεί να γίνει ένας σταθμός και αφετηρία για ακόμα πιο μαζικούς, εργατικούς, λαϊκούς αγώνες, τόνισε ανάμεσα σε άλλα ο Σπ. Χαλβατζής.

Οταν το ΚΚΕ προειδοποιούσε πριν από τις εκλογές ότι έρχεται θύελλα και ότι τα αντεργατικά μέτρα θα εφαρμοστούν την επομένη των εκλογών, ανεξάρτητα από το ποιοι θα ήταν στην κυβέρνηση, η ΝΔ και κυρίως το ΠΑΣΟΚ συκοφαντούσαν το ΚΚΕ ότι κινδυνολογεί και τρομοκρατεί τους εργαζόμενους και το έλεγαν αυτό για να αποπροσανατολίσουν τα πλατιά, λαϊκά στρώματα και να λεηλατήσουν την ψήφο τους, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Τα μέτρα αυτά, πρόσθεσε, τα έχουν ψηφίσει και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Εκμεταλλεύεται, αξιοποιεί το ΠΑΣΟΚ την κρίση και τις λεγόμενες πιέσεις των «αγορών» και προωθεί αντεργατικά, αντιλαϊκά, απάνθρωπα μέτρα. Ο Σπ. Χαλβατζής κάλεσε τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή και τη δράση τους στο ταξικό κίνημα να ακυρώσουν την ψήφο που έδωσαν εργάτες και άλλοι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ, στη ΝΔ, στην πολιτική της ΕΕ, να κάνουν μια νέα αρχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ