Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΩΝ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ - ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Καταγγέλλουν τις μεθοδεύσεις της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ

Με ομόφωνη απόφαση της γενικής τους συνέλευσης

Την παράταξη της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει με ομόφωνη απόφασή της η γενική συνέλευση των εργαζομένων του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Δήμων Πετρούπολης - Καματερού, στελέχη της οποίας (σ.σ. παράταξης) εμφανίστηκαν στη γενική συνέλευση και με απαράδεκτες και τραμπούκικες - όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι - ενέργειες επιχείρησαν να τη διαλύσουν. Σκοπός τους ήταν να μην παρθεί απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 10 του Φλεβάρη με πλαίσιο που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, σε ρήξη και αντιπαράθεση με τη γραμμή του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Οπως σημειώνεται στην απόφαση της συνέλευσης, η επίθεση αυτή έχει να κάνει με την αγωνιστική στάση του σωματείου, που πρωτοστάτησε με την ομόφωνη απόφασή του για συμμετοχή στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Δεκέμβρη. «Αυτοί - τονίζεται - που όχι μόνο αρνήθηκαν να πάρουν απόφαση για απεργία, αλλά λειτούργησαν και σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός, αρνούνται ακόμη και σήμερα το συντονισμό της δράσης μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα μπροστά στη συνολική επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων».

Πήραν όμως την απάντηση που τους ταιριάζει από τη γενική συνέλευση. «Αυτοί - καταγγέλλεται - οι οποίοι πέταξαν έξω από το Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ το σωματείο του Δήμου Πετρούπολης - Καματερού επειδή ψήφισαν οι συμβασιούχοι, μας εγκαλούν γιατί δε στηρίζουμε τάχα τους εργαζόμενους συμβασιούχους. Το σωματείο έχει δώσει πολλές μάχες για να μη χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του, κόντρα στη Διοίκηση (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) του Δήμου Πετρούπολης. Πού ήταν αυτοί όταν το Σωματείο με πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις αντιπάλευε την αντεργατική πολιτική της διοίκησης ενάντια στις απολύσεις των συμβασιούχων;».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Να πάρουν απάντηση όχι μόνο από τους εργαζόμενους στην Πετρούπολη, αλλά οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους δουλειάς και σε άλλους Δήμους, να γυρίσουν την πλάτη:

-- σ΄ αυτούς που ξεπουλάνε και βάζουν εμπόδια στους αγώνες των εργαζομένων,

-- σ΄ αυτούς που κοροϊδεύουν τους συμβασιούχους και τους εργαζόμενους με "stage". Με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τους πετάνε στο δρόμο και δε βάζουν ούτε ένα αίτημα γι' αυτούς τους εργαζόμενους.

Ηρθαν σαν υπερασπιστές των εργαζομένων αυτοί που δε δέχονται τα σωματεία που ψηφίζουν οι συμβασιούχοι. Αυτοί διασπούν το εργατικό κίνημα και χωρίζουν σε κομμάτια τους εργαζόμενους ανάλογα με τη σχέση εργασίας. Εχουν χρεοκοπήσει στις συνειδήσεις των εργαζομένων, δε μπορούν ούτε θέλουν να οργανώσουν κανέναν αγώνα για διεκδίκηση μπροστά στη συνολική επίθεση στα δικαιώματα. Το εργατικό κίνημα δε μπορεί να στηριχτεί σε αυτούς, δεν έχει ανάγκη τους οσφυοκάμπτες της κυβέρνησης».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Η εμφάνιση και η προβοκατόρικη στάση τους στη γενική συνέλευση δείχνει τους πραγματικούς σκοπούς τους και φόβους τους. Δε θέλουν σωματεία ταξικά που να παλεύουν για το δίκιο των εργαζομένων, γιατί είναι εμπόδιο στα σχέδιά τους για συναίνεση και υποταγή στις αντιλαϊκές επιλογής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Πετρούπολης θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στην ίδια γραμμή της αντιπαράθεσης με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και καλούμε και όλα τα σωματεία της χώρας να κόψουν τον ομφάλιο λώρο μαζί τους και να συμπορευθούν με τα ταξικά συνδικάτα για να διεκδικήσουμε:

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ