Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
Απαίτησαν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός η απεργία στις 10 Φλεβάρη με απόφαση της χτεσινής γενικής συνέλευσης

Δυναμική κινητοποίηση έκαναν χτες οι εργαζόμενοι στο Δήμο Ηλιούπολης, απαιτώντας μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και καλώντας σε συμμετοχή στην απεργία στις 10 Φλεβάρη.

Οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο της χτεσινής γενικής συνέλευσής τους αποφάσισαν και πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης ενάντια στην τακτική και τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής (ΝΔ) που σε αντίθεση με τις αρχικές της δεσμεύσεις έχει γιγαντώσει τον αριθμό των συμβασιούχων που απασχολεί, ενώ προχωρά και σε αθρόες απολύσεις. Συγκεκριμένα, το 2006 ο δήμος απασχολούσε λιγότερους από 70 συμβασιούχους και έφθασε το Νοέμβρη του 2009 να απασχολεί 403 συμβασιούχους και εργαζομένους με stage. Από τότε, μέχρι σήμερα, έχει απολύσει περίπου τους 120, ενώ από τις αρχές Γενάρη έχει προσλάβει νέους συμβασιούχους τους οποίους έχει και απλήρωτους.

Μετά το τέλος της πορείας, το Σωματείο συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Χ. Κολιοφώτη, απαιτώντας μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, την ανάκληση των απολύσεων, μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, προσλήψεις μόνο μόνιμου προσωπικού και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων. Ο αντιδήμαρχος αρνήθηκε να δεσμευτεί για οτιδήποτε, εκτός από ότι θα ... προσπαθήσει να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα.

Επόμενος αγωνιστικός σταθμός των εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης η απεργία στις 10 Φλεβάρη όπως οι ίδιοι αποφάσισαν στη χτεσινή γενική συνέλευσή τους, αχρηστεύοντας τα εμπόδια που επιχείρησαν να βάλουν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ακόμα ένα μέλος της διοίκησης του Σωματείου που δηλώνει ανεξάρτητος. Συγκεκριμένα, σε συνεδρίαση του ΔΣ, οι τρεις αυτές παρατάξεις, που έχουν τις πέντε από τις εννέα έδρες, απέρριψαν την πρόταση των ταξικών δυνάμεων για απεργία στις 10 Φλεβάρη. Στη χτεσινή συνέλευση, υπέρ της απεργίας ψήφισαν οι 246 από τις 254 εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ