Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
«Στον κοινό αντίπαλο απαντάμε με κοινό αγώνα»

Την ανάγκη να δυναμώσει ο αγωνιστικός συντονισμός εργαζομένων και φτωχομεσαίας αγροτιάς αναδεικνύουν με ανακοινώσεις τους ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου και το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ηλείας

Όταν οι αγρότες κατήγγειλαν το διάλογο - απάτη στην Αθήνα, μαζί τους διαδήλωσαν και οι εργάτες και οι φοιτητές
Όταν οι αγρότες κατήγγειλαν το διάλογο - απάτη στην Αθήνα, μαζί τους διαδήλωσαν και οι εργάτες και οι φοιτητές
Η απεργία στις 10 Φλεβάρη πρέπει να αποτελέσει σταθμό στην ενίσχυση της συντονισμένης δράσης της εργατικής τάξης και της φτωχομεσαίας αγροτιάς ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί τα μονοπώλια. Οπως οι εργάτες και τα συνδικάτα βρέθηκαν στο πλευρό των αγροτών από την πρώτη στιγμή που στήθηκαν τα μπλόκα στην πολιτική που ξεκληρίζει χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά, έτσι και οι αγρότες καλούνται μαζί με την εργατιά να πλημμυρίσουν την επόμενη Τετάρτη τους δρόμους, καταδικάζοντας την πολιτική που τους ζητά να κάνουν θυσίες για να κερδίζουν τα μονοπώλια. Ανάγκη που δεν είναι απλά ζήτημα έμπρακτης αλληλεγγύης, αλλά πάνω απ' όλα είναι ζήτημα χάραξης κοινής πάλης ενάντια στον κοινό αντίπαλο.

Αυτό αναδεικνύουν με παρεμβάσεις τους τόσο ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου όσο και το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Ηλείας.

«Στο κοινό "μαύρο μέτωπο" της πλουτοκρατίας, της ΕΕ και των κομμάτων της, απαντάμε με κοινό λαϊκό αγωνιστικό μέτωπο. Απαντάμε με κοινή δράση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, με τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους, μικρομαγαζάτορες». Το παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ζακύνθου, απευθύνοντας στη φτωχομεσαία αγροτιά κάλεσμα κοινής αγωνιστικής δράσης με την εργατική τάξη και τους μικρομεσαίους ΕΒΕ και τους αυτοαπασχολούμενους, με απαρχή την απεργία στις 10 του Φλεβάρη. Στο πλαίσιο αυτό καλεί, όλους τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους του νησιού, με τα αγροτικά τους μηχανήματα, στην κοινή συγκέντρωση των ταξικών συνδικάτων στις 10 το πρωί στο μόλο Αγίου Διονυσίου, υπογραμμίζοντας πως «ο αντίπαλος μας είναι κοινός. Είναι οι πολυεθνικές που επιδοτούνται, αγοράζουν τα προϊόντα μας πάμφθηνα και τα πωλούν πανάκριβα».

Ενώ το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων ν. Ηλείας, σημειώνει ότι «ο αγώνας των αγροτών είναι δίκαιος και κοινός με τον αγώνα των οικοδόμων και όλων των εργαζομένων, των μικρών ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενων της πόλης και του χωριού. Οι αγρότες μας, συνεχίζει, αγωνίζονται όχι μόνο για να μην ξεκληριστούν, αλλά και και για την προστασία της ντόπιας παραγωγής, για μια αγροτική ανάπτυξη σύμφωνη με τις ανάγκες του ελληνικού λαού, για φτηνά και υγιεινά αγροτικά προϊόντα».

Καταλήγοντας, επισημαίνει ότι «στις 10 του Φλεβάρη η εργατική τάξη δίνει το δικό της αγώνα για το δικαίωμα στη δουλειά, για το σταμάτημα των απολύσεων, άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων, για μισθούς, μεροκάματα και συντάξεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας. Ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που εξαθλιώνει μεγάλα τμήματα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ο κοινός αγώνας εργατών - αγροτών - μικρών ΕΒΕ και νεολαίας, περνάει αναγκαστικά μέσα από τη ρήξη μ' αυτή την πολιτική της κυβέρνησης, των εμποροβιομηχάνων και της ΕΕ που μας καταστρέφει. Με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, δίνουμε ενωμένοι τον ωραίο αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ