Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΚΑΝΑΚΗ» - ΒΟΛΟΣ
Κατέλαβαν το εργοστάσιο

Σε κατάληψη του εργοστασίου προχώρησαν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης μεταλλοκατασκευών «Κανάκης», στο Βόλο, οι οποίοι αντιμετωπίζουν, πλέον, μεγάλο πρόβλημα επιβίωσης, καθώς είναι απλήρωτοι για πάνω από οκτώ μήνες. Οι 25 εργαζόμενοι που βρίσκονται σε πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τον περασμένο Αύγουστο, διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία με πλήρη δικαιώματα. Καταγγέλλουν, δε, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης, που ενώ δεσμεύτηκε ότι θα δώσει, τουλάχιστον, ένα μέρος της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 1.500 ευρώ που ζητούν, τώρα πήρε πίσω υπόσχεσή της.

Οι εργαζόμενοι στον «ΚΑΝΑΚΗ» είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν με διάφορες μορφές τις κινητοποιήσεις τους που συντονίζει το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» και η Εργοστασιακή Επιτροπή. Την ερχόμενη Τρίτη, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, στην οποία καλούν να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι του Βόλου, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα τους.

Στο μεταξύ, σε άλλες δύο απολύσεις προχώρησε η εργοδοσία στην επιχείρηση μετάλλου, «ΒΙΟΣΩΛ», στο Βόλο, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις περίπου 25 απολύσεις που έγιναν συνολικά στην επιχείρηση, τον τελευταίο χρόνο, με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ