Παρασκευή 5 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΜΕ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
«Πάρτε την απεργία στα χέρια σας»

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να οργανώσουν συνελεύσεις και να πάρουν αποφάσεις για την απεργία, απευθύνουν με καθημερινό άνοιγμα στον κλάδο οι ταξικές δυνάμεις

Η προετοιμασία της απεργίας δίνει ώθηση στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων στα ΜΜΕ (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Η προετοιμασία της απεργίας δίνει ώθηση στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων στα ΜΜΕ (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση)
Θετική ανταπόκριση βρίσκει η παρέμβαση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ στους εργαζόμενους στον Τύπο και τα ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για αγωνιστική απάντηση στην ολοκληρωτική επίθεση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των άλλων στηριγμάτων της αντιλαϊκής πολιτικής που συναποφασίζουν στην ΕΕ για την ισοπέδωση των όποιων εργασιακών - ασφαλιστικών και άλλων δικαιωμάτων έχουν ακόμα απομείνει στους εργαζόμενους.

Η διάθεση για συμμετοχή στην απεργία της 10ης Φλεβάρη μαζί με το ΠΑΜΕ και για παραπέρα κλιμάκωση, εκφράζεται σε πολλούς χώρους δουλειάς όπου το ΠΑΜΕ περιοδεύει και συζητά με δημοσιογράφους, τεχνικούς, γραφίστες, διοικητικό προσωπικό κλπ. Κι αυτό κόντρα στις πλειοψηφίες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στα ΔΣ των δημοσιογραφικών Ενώσεων και της Ομοσπονδίας που ακολουθούν τακτική κωλυσιεργίας, εφευρίσκοντας διάφορα άλλοθι (π.χ. «να δούμε πρώτα τον υπουργό» - λες και δεν ξέρουν...) για να μην αποφασίσουν για συμμετοχή στην απεργία της 10ης Φλεβάρη.

Μπροστά σ' αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, όπως φαίνεται και από τις συζητήσεις στους χώρους εργασίας, πολλοί εργαζόμενοι στα ΜΜΕ συνειδητοποιούν πως πρέπει οι ίδιοι να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση οργάνωσης του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης της κυβέρνησης και τη διεκδίκηση αιτημάτων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Στη βάση αυτή βρίσκει πρόσφορο έδαφος η πρόταση του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ για συνελεύσεις στους εργασιακούς χώρους, για συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα.

Η πλειοψηφία θέλει πρώτα ...επίσημη ενημέρωση

Την ανάγκη ο κλάδος να πάρει μαζικά και αποφασιστικά μέρος στην απεργία της επόμενης Τετάρτης μετέφεραν οι ταξικές δυνάμεις και στη χτεσινή συνεδρίαση του Μεικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Κάτι που συνάντησε θετική ανταπόκριση, σε αντίθεση με την τακτική κωλυσιεργίας που κυριάρχησε και στην προχτεσινή σύσκεψη των ΔΣ των Ενώσεων μελών και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Ενώ όλοι παραδέχονταν ότι η κατάσταση που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ΜΜΕ (με μαζικές απολύσεις καθημερινά και κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, με παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων κλπ.) είναι η χειρότερη που αντιμετωπίζει ο κλάδος εδώ και πολλές δεκαετίες, ωστόσο οι εκπρόσωποι των Ενώσεων και της ΠΟΕΣΥ, αντί άμεσης αγωνιστικής απάντησης, αποφάσισαν να ζητήσουν ...επίσημη ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό για τα Ασφαλιστικά, για να αποφασίσουν!

Οι εκπρόσωποι της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας», στη σύσκεψη των ΔΣ των Δημοσιογραφικών Ενώσεων και της ΠΟΕΣΥ, κατήγγειλαν ως απαράδεκτη αυτή την τακτική και εμπαιγμό σε βάρος των εργαζομένων στα ΜΜΕ, προβάλλοντας την ανάγκη να αποφασιστεί η συμμετοχή στην απεργία του ΠΑΜΕ στις 10 Φλεβάρη και κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, σημειώνοντας πως: Στην ενιαία και καθολική επίθεση κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΕΕ, ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων. Καλώντας τους εργαζόμενους, και στα ΜΜΕ, να κάνουν το μεγάλο βήμα. Να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, με συνελεύσεις και συζητήσεις στους τόπους δουλειάς, απόφαση για απεργία και την οργάνωσή της. Γιατί η απεργία είναι δικαίωμα και δεν μπορεί να εξαρτάται από την ανοχή των αφεντικών, τις διαθέσεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού και των συμβιβασμένων διοικήσεων των συνδικάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ