ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 23 Φλεβάρη 2010
Σελ. /40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ» ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα

Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή τον τραυματισμό παιδιών σε παιδικό σταθμό στα Σεπόλια από πτώση σοβάδων

Την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία παιδιών και εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς επισημαίνει η «Συμπαράταξη για την Αθήνα»
Την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία παιδιών και εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς επισημαίνει η «Συμπαράταξη για την Αθήνα»
Τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου της Αθήνας έθεσε για μια ακόμη φορά στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για την ΑΘΗΝΑ», καταγγέλλοντας τη Δημοτική Αρχή που δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή τους. Αφορμή για την παρέμβαση ήταν το σοβαρό περιστατικό σε παιδικό σταθμό στα Σεπόλια, όταν τμήμα της οροφής αποκολλήθηκε και προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό τριών παιδιών.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ κατήγγειλε ότι, η Δημοτική αρχή δεν λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα που εδώ και καιρό έχει προτείνει η παράταξη, παρά την ανησυχητική κατάσταση που φάνηκε από την εκκένωση επτά Σταθμών το 2008, από τον έλεγχο του Πολυτεχνείου που επεσήμανε ότι τα 88 από τα 97 κτίρια παρουσιάζουν κατασκευαστικά προβλήματα, από την πτώση σοβάδων στον 5Δ12 Παιδικό Σταθμό στα Πατήσια, αλλά και από την απόρριψη 3.000 αιτήσεων για ένταξη παιδιών στους Σταθμούς του Δήμου για την τρέχουσα χρονιά.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ τονίζει για ακόμα μία φορά ότι απαιτείται μία διαφορετική πολιτική με άμεσα αλλά και ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης και όχι "μερεμέτια" και επικοινωνιακού χαρακτήρα εξαγγελίες της δημοτικής αρχής. Πιο συγκεκριμένα χρειάζεται άμεσα:

  • Να εκπονηθεί και υλοποιηθεί ταχύτατα και με αυστηρό έλεγχο από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, πρόγραμμα επισκευών και άλλων παρεμβάσεων στους Παιδ. Σταθμούς που έχουν καταγραφεί προβλήματα.
  • Να μπει σε πρώτη προτεραιότητα πρόγραμμα απαλλοτριώσεων οικοπέδων και κατασκευής σύγχρονων ασφαλών Παιδικών Σταθμών που θα καλύψουν το συντομότερο δυνατόν όλες τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, των νέων γονιών. Απαιτούνται τουλάχιστον 60 νέοι Παιδικοί σταθμοί, προκειμένου να μεταστεγαστούν αυτοί που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα και άλλα ακατάλληλα κτίρια όπως αυτά των πρώην κρατικών Σταθμών, αλλά και εξυπηρετηθούν οι πάνω από 3.000 αιτήσεις που δεν ικανοποιήθηκαν.

Η ''ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για την ΑΘΗΝΑ'' καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μετανάστες, τους νέους γονείς να βγάλουν συμπεράσματα για την αντεργατική και αντιπαιδαγωγική πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και να απαιτήσουμε αγωνιστικά:

  • Αποκλειστικά Κρατικούς Δημόσιους Δωρεάν Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς και Δημόσια κέντρα δημιουργικής απασχόλησης βρεφών και νηπίων.
  • Δύο χρόνια υποχρεωτική δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή και τριετή για τα παιδιά με ανάγκη ειδικής αγωγής.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλα τα τροφεία. Τα λειτουργικά έξοδα των Παιδικών Σταθμών να καλυφθούν πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να εκπονηθεί και υλοποιηθεί ταχύτατα, πρόγραμμα επισκευών και άλλων παρεμβάσεων στους Παιδ. Σταθμούς που καταγράφονται προβλήματα.
  • Να μπει σε πρώτη προτεραιότητα πρόγραμμα απαλλοτριώσεων οικοπέδων και κατασκευής σύγχρονων ασφαλών Παιδικών Σταθμών που θα καλύψουν το συντομότερο δυνατόν όλες τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, των νέων γονιών. Να αξιοποιηθεί η περιουσία του Δημοτικού Βρεφοκομείου.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών, των οικογενειών ανέργων και απολυμένων, των οικογενειών μεταναστών, καθώς και των οικογενειών με ανάπηρα παιδιά.
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους Παιδ. Σταθμούς χωρίς όρους και προαπαιτούμενα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, πλήρη μισθολογικά - εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και διατροφής των παιδιών στους Σταθμούς με αποκλειστική ευθύνη και έλεγχο του κράτους και των αρμόδιων δημόσιων υπηρεσιών υγείας».
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Εμπαίζουν τους συμβασιούχους

Εκ νέου αντιπαράθεση των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την τύχη των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων, απασχόλησε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή απόφαση που ΑΣΕΠ που «κόβει» μια σειρά αιτημάτων για ανανεώσεις συμβάσεων, ανάμεσά τους και αυτές των εργαζομένων στη Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Οι μεν της ΝΔ επιχείρησαν να μετατοπίσουν τις ευθύνες για την εργασιακή ανασφάλεια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον πρόσφατο νόμο Ραγκούση, που δείχνει το δρόμο της απόλυσης στην πλειοψηφία των συμβασιούχων, οι δε του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισαν τον κυβερνητικό νόμο ως πρωτοβουλία που δίνει τέλος στο καθεστώς τον συμβασιούχων. Γνωρίζουν αμφότερες πλευρές ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών αρχών που συντάχθηκαν με τις επιλογές τους) ότι φέρουν εξίσου σοβαρή ευθύνη για τη διαιώνιση της εργασιακής ομηρίας και την εδραίωση των ελαστικών μορφών εργασίας, ως πιο φτηνό και «αξιοποιήσιμο» μικροκομματικά, δυναμικό. Είναι τουλάχιστον πρόκληση η κομματική εκμετάλλευση του σοβαρού προβλήματος των συμβασιούχων που αντιμετωπίζουν την ανεργία, πέραν των προβλημάτων που θα υπάρξουν γενικά με τις υπηρεσίες του δήμου, στις οποίες απασχολείται μεγάλος αριθμός συμβασιούχων.

Σχετική επιστολή για το πρόβλημα έχει στείλει η διοίκηση του δήμου προς το ΑΣΕΠ και τον αρμόδιο υφυπουργό Εσωτερικών. Ομως, όπως είπε ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» Στέλιος Λάμπρου, «με τα χαρτιά δεν βγαίνει τίποτα». Κάλεσε, αντιπροσωπεία των εργαζομένων και του Δημοτικού Συμβουλίου να επισκεφτούν το υπουργείο Εσωτερικών και να θέσουν το ζήτημα, υπενθυμίζοντας τη θέση της παράταξης να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι.

ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ οδηγήθηκαν την περασμένη Κυριακή δύο άτομα τα οποία συνελήφθησαν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Στην κατοχή τους βρέθηκε ένα πιστόλι και έντυπο υλικό της «Χρυσής Αυγής». Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες επέβαιναν σε τζιπ το οποίο κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών περιπολικού της Αμεσης Δράσης. Αντιλαμβανόμενοι την παρουσία του περιπολικού, το όχημα στάθμευσε σε καφετέρια και ο συνοδηγός μπήκε στο κατάστημα όπου, όπως διαπιστώθηκε, έκρυψε σε κάδο απορριμμάτων στην τουαλέτα ένα πιστόλι. Το πιστόλι βρέθηκε και κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς και τώρα έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση. Σε έρευνα που έγινε στο όχημα των δραστών, βρέθηκε έντυπο υλικό της «Χρυσής Αυγής». Ακολούθησε έρευνα, με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» στην οδό Σωκράτους, καθώς και στα σπίτια των δύο συλληφθέντων. Οι έρευνες, όμως, δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα.

ΥΠΟΘΕΣΗ «ΔΕΚΑ»: Tην έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας πρότεινε η εισαγγελέας, μετά την απόρριψη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας των ενστάσεων που έχουν καταθέσει οι επτά κατηγορούμενοι, πρώην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΚΑ (Δημόσια Επιχείρηση Κινητών Αξιών).

Εκδηλώσεις ΠΕΑΦΕ

Η ΠΕΑΦΕ, σήμερα Τρίτη 23.2.010, στην Επέτειο της ίδρυσης της ΕΠΟΝ, καλεί τους συναγωνιστές να συμμετέχουν στην κατάθεση στεφάνων σε τόπους θυσίας των αγωνιστών και συγκεκριμένα: Ωρα 11 π.μ., στο Σύνταγμα, στις 11.40 π.μ., στη γωνία Πανεπιστημίου και Ομήρου στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, όπου σκοτώθηκαν από γερμανικό τανκ οι ΕΠΟΝίτισσες Παναγιώτα Σταθοπούλου και Κούλα Λίλη, και, τέλος, ώρα 12 το μεσημέρι, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου δεκάδες φοιτητές και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι εκτελέστηκαν από τους κατακτητές.

Επίσης, η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ) θα τιμήσει τα 67 χρόνια της ΕΠΟΝ με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Φλεβάρη 2010, στο ξενοδοχείο ΠΑΡΚ (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10), ώρα 11 το πρωί.

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν: Ο ΕΠΟΝίτης Κώστας Καλυβιώτης, ιδρυτικό μέλος της ΕΠΟΝ και της ΠΕΑΦΕ, όπως και η Ελένη Δασκαλοπούλου - Μωραΐτου (Αετόπουλο - ΕΠΟΝίτισσα), πρόεδρος της ΠΕΑΦΕ. Για συμμετοχή - προσκλήσεις: Κάθε Πέμπτη 5-7 μ.μ. Από Δευτέρα έως Παρασκευή 11-1 μ.μ. θα είναι ανοιχτά τα γραφεία για την προμήθεια προσκλήσεων. Επικοινωνία στα τηλέφωνα: 210.6211.300 Μ. Σταματάτου και 210.9358.366 Δ. Χριστοδούλου και στα γραφεία: 210.5225.497).

Εκδρομή της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, τιμώντας τα 65 χρόνια από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, διοργανώνει εκδρομή σε Λένινγκραντ - Στάλιγκραντ - Μόσχα, από 18 έως 26 Μάη 2010. Μεταξύ άλλων θα γίνουν επισκέψεις: Στο Μαυσωλείο του Λένιν, στην Κόκκινη πλατεία, στο Κρεμλίνο, μουσεία του Β' Παγκοσμίου πολέμου, πλατείες και μνημεία της Νίκης, στο Λόφο Μαμάεφ στο Στάλινγκραντ, στα χειμερινά ανάκτορα, στο θωρηκτό «Αβρόρα» κλπ (Θέσεις περιορισμένες - πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.8225.407 και 210.8831.368 πρωινές ώρες).

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σύσκεψη για τον «Καλλικράτη»

Σύσκεψη με θέμα την παρουσίαση των θέσεων του ΚΚΕ για την νέα διοικητική μεταρρύθμιση («ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ») διοργανώνει η Επιτροπή Υπαίθρου Ηρακλείου του ΚΚΕ την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στο Δήμο Γουβών. Η σύσκεψη θα γίνει στις 7 το απόγευμα στην Ταβέρνα «ΚΡΗΤΕΣ» στις Γούρνες, μέσα στην πρώην Αμερικάνικη Βάση. Θα μιλήσει ο Νίκος Μανουσάκης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Πανελλαδική κινητοποίηση πυροσβεστών

Πανελλαδική κινητοποίηση στις 11 Μάρτη αποφάσισε χτες η πανελλαδική συνδιάσκεψη των πρωτοβάθμιων ενώσεων πυροσβεστών που συνεδρίασαν χτες στην Αθήνα. Επίσης, στις 17 του Μάρτη θα γίνουν συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της χώρας. Τη συνδιάσκεψη συγκάλεσε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος.

Οι πυροσβέστες διεκδικούν άμεσα την προκήρυξη προσλήψεων για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, την ανάκληση της ανακατανομής της υπηρετούσας δύναμης για τα πυροσβεστικά κλιμάκια, όπως και να μη γίνει καμιά μετάθεση για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων. Επίσης, την άμεση αναστολή της απόφασης του αρχηγείου της Πυροσβεστικής για το ωράριο και έναρξη διαλόγου με τα συνδικαλιστικά όργανα για το χρόνο εργασίας, την άμεση εφαρμογή των διατάξεων για τις υπερωρίες, τα νυχτερινά, τις αργίες και τις Κυριακές, την άμεση χορήγηση του δασικού επιδόματος σε μηνιαία βάση στο ύψος των 200 ευρώ, καμιά περαιτέρω μείωση των μισθών τους μέσα από περικοπές επιδομάτων και τη φορολόγησή τους, καμιά περαιτέρω αλλαγή στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των πυροσβεστών και έναρξη διαλόγου για νέο δικαιότερο μισθολογικό καθεστώς για τους πυροσβέστες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ