Τρίτη 23 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Εμπαίζουν τους συμβασιούχους

Εκ νέου αντιπαράθεση των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την τύχη των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων, απασχόλησε χτες το Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή απόφαση που ΑΣΕΠ που «κόβει» μια σειρά αιτημάτων για ανανεώσεις συμβάσεων, ανάμεσά τους και αυτές των εργαζομένων στη Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Οι μεν της ΝΔ επιχείρησαν να μετατοπίσουν τις ευθύνες για την εργασιακή ανασφάλεια στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τον πρόσφατο νόμο Ραγκούση, που δείχνει το δρόμο της απόλυσης στην πλειοψηφία των συμβασιούχων, οι δε του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισαν τον κυβερνητικό νόμο ως πρωτοβουλία που δίνει τέλος στο καθεστώς τον συμβασιούχων. Γνωρίζουν αμφότερες πλευρές ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών αρχών που συντάχθηκαν με τις επιλογές τους) ότι φέρουν εξίσου σοβαρή ευθύνη για τη διαιώνιση της εργασιακής ομηρίας και την εδραίωση των ελαστικών μορφών εργασίας, ως πιο φτηνό και «αξιοποιήσιμο» μικροκομματικά, δυναμικό. Είναι τουλάχιστον πρόκληση η κομματική εκμετάλλευση του σοβαρού προβλήματος των συμβασιούχων που αντιμετωπίζουν την ανεργία, πέραν των προβλημάτων που θα υπάρξουν γενικά με τις υπηρεσίες του δήμου, στις οποίες απασχολείται μεγάλος αριθμός συμβασιούχων.

Σχετική επιστολή για το πρόβλημα έχει στείλει η διοίκηση του δήμου προς το ΑΣΕΠ και τον αρμόδιο υφυπουργό Εσωτερικών. Ομως, όπως είπε ο επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» Στέλιος Λάμπρου, «με τα χαρτιά δεν βγαίνει τίποτα». Κάλεσε, αντιπροσωπεία των εργαζομένων και του Δημοτικού Συμβουλίου να επισκεφτούν το υπουργείο Εσωτερικών και να θέσουν το ζήτημα, υπενθυμίζοντας τη θέση της παράταξης να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ