Τρίτη 23 Φλεβάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ» ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα

Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή τον τραυματισμό παιδιών σε παιδικό σταθμό στα Σεπόλια από πτώση σοβάδων

Την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία παιδιών και εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς επισημαίνει η «Συμπαράταξη για την Αθήνα»
Την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία παιδιών και εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς επισημαίνει η «Συμπαράταξη για την Αθήνα»
Τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου της Αθήνας έθεσε για μια ακόμη φορά στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η «ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για την ΑΘΗΝΑ», καταγγέλλοντας τη Δημοτική Αρχή που δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπισή τους. Αφορμή για την παρέμβαση ήταν το σοβαρό περιστατικό σε παιδικό σταθμό στα Σεπόλια, όταν τμήμα της οροφής αποκολλήθηκε και προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό τριών παιδιών.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ κατήγγειλε ότι, η Δημοτική αρχή δεν λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα που εδώ και καιρό έχει προτείνει η παράταξη, παρά την ανησυχητική κατάσταση που φάνηκε από την εκκένωση επτά Σταθμών το 2008, από τον έλεγχο του Πολυτεχνείου που επεσήμανε ότι τα 88 από τα 97 κτίρια παρουσιάζουν κατασκευαστικά προβλήματα, από την πτώση σοβάδων στον 5Δ12 Παιδικό Σταθμό στα Πατήσια, αλλά και από την απόρριψη 3.000 αιτήσεων για ένταξη παιδιών στους Σταθμούς του Δήμου για την τρέχουσα χρονιά.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ τονίζει για ακόμα μία φορά ότι απαιτείται μία διαφορετική πολιτική με άμεσα αλλά και ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης και όχι "μερεμέτια" και επικοινωνιακού χαρακτήρα εξαγγελίες της δημοτικής αρχής. Πιο συγκεκριμένα χρειάζεται άμεσα:

  • Να εκπονηθεί και υλοποιηθεί ταχύτατα και με αυστηρό έλεγχο από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, πρόγραμμα επισκευών και άλλων παρεμβάσεων στους Παιδ. Σταθμούς που έχουν καταγραφεί προβλήματα.
  • Να μπει σε πρώτη προτεραιότητα πρόγραμμα απαλλοτριώσεων οικοπέδων και κατασκευής σύγχρονων ασφαλών Παιδικών Σταθμών που θα καλύψουν το συντομότερο δυνατόν όλες τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, των νέων γονιών. Απαιτούνται τουλάχιστον 60 νέοι Παιδικοί σταθμοί, προκειμένου να μεταστεγαστούν αυτοί που στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα και άλλα ακατάλληλα κτίρια όπως αυτά των πρώην κρατικών Σταθμών, αλλά και εξυπηρετηθούν οι πάνω από 3.000 αιτήσεις που δεν ικανοποιήθηκαν.

Η ''ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ για την ΑΘΗΝΑ'' καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μετανάστες, τους νέους γονείς να βγάλουν συμπεράσματα για την αντεργατική και αντιπαιδαγωγική πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και να απαιτήσουμε αγωνιστικά:

  • Αποκλειστικά Κρατικούς Δημόσιους Δωρεάν Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς και Δημόσια κέντρα δημιουργικής απασχόλησης βρεφών και νηπίων.
  • Δύο χρόνια υποχρεωτική δημόσια και δωρεάν προσχολική αγωγή και τριετή για τα παιδιά με ανάγκη ειδικής αγωγής.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλα τα τροφεία. Τα λειτουργικά έξοδα των Παιδικών Σταθμών να καλυφθούν πλήρως από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Να εκπονηθεί και υλοποιηθεί ταχύτατα, πρόγραμμα επισκευών και άλλων παρεμβάσεων στους Παιδ. Σταθμούς που καταγράφονται προβλήματα.
  • Να μπει σε πρώτη προτεραιότητα πρόγραμμα απαλλοτριώσεων οικοπέδων και κατασκευής σύγχρονων ασφαλών Παιδικών Σταθμών που θα καλύψουν το συντομότερο δυνατόν όλες τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, των νέων γονιών. Να αξιοποιηθεί η περιουσία του Δημοτικού Βρεφοκομείου.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη στήριξη των μονογονεϊκών οικογενειών, των οικογενειών ανέργων και απολυμένων, των οικογενειών μεταναστών, καθώς και των οικογενειών με ανάπηρα παιδιά.
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων στους Παιδ. Σταθμούς χωρίς όρους και προαπαιτούμενα, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, πλήρη μισθολογικά - εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και διατροφής των παιδιών στους Σταθμούς με αποκλειστική ευθύνη και έλεγχο του κράτους και των αρμόδιων δημόσιων υπηρεσιών υγείας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ