ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 24 Μάρτη 2010
Σελ. /40
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΟΛΕΪ
Ανετη επικράτηση των αιωνίων

Icon

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Καλμαζίδης είχε ζητήσει από τους παίκτες του εύκολη επικράτηση σε βάρος του Πανελληνίου. Δεν ήθελε να ταλαιπωρηθούν οι παίκτες του ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας το Σάββατο. Και αυτό έγινε.

Οι πρωταθλητές επικράτησαν 3-0 του Πανελληνίου στον πρώτο αγώνα της Α' Φάσης των πλέι οφ της Α1 Ανδρών και βρίσκονται μία νίκη μακριά από την πρόκριση στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι δεν έδωσαν δικαιώματα στον Πανελλήνιο, παρά μόνο ίσως στο τρίτο σετ όταν χαλάρωσαν στο ξεκίνημα, βλέποντας και το ταμπλό να γράφει 2-0 υπέρ του Ολυμπιακού. Τότε η ομάδα της Κυψέλης προηγήθηκε στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ (6-8), αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Τα σετ: 25-21, 25-17, 25-21.

  • Και ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε νικηφόρα την πορεία του στην α' φάση των πλέι οφ, επικρατώντας με 3-0 του ΠΑΟΚ στη Γλυφάδα, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων. Το τελικό αποτέλεσμα αντικατοπτρίζει την διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και έτσι οι πράσινοι πήραν το πάνω χέρι για τη συνέχεια.

Τα σετ: 27-25, 25-17, 25-23.

  • Απεβίωσε χτες, σε ηλικία 58 ετών, ο Δημήτρης Λιοσάτος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΠΕ. Αντιμετώπιζε χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, ενώ - λόγω τροχαίου ατυχήματος - για πολλές μέρες νοσηλευόταν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Με ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Στέλιος Προσαλίκας και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΠΡΟΚΟΜ 83-79
Πρώτο βήμα πρόκρισης

Icon

Το πρώτο βήμα για πρόκριση στο Φάιναλ Φορ στο Παρίσι πέτυχε χτες ο Ολυμπιακός που κέρδισε δύσκολα στο ΣΕΦ την Πολωνική Πρόκομ με 83-79 και θέλει αύριο ακόμη μία νίκη για να πάρει το απόλυτο προβάδισμα. Ο Κλέιζα με 25 πόντους και ο Ντεόντοσιτς με 21 ήταν οι κορυφαίοι των ερυθρολεύκων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι τραυματισμοί δε λένε να σταματήσουν στον Ολυμπιακό. Νέο θύμα ο Ολαφ Μέλμπεργκ που θα μείνει εκτός δράσης για 3 βδομάδες. Οι εξετάσεις που έκανε χτες ο Σουηδός έδειξαν πως έχει υποστεί θλάση στη δεξιά γάμπα και οι αρμόδιοι ευελπιστούν ότι θα προλάβει την τελευταία αναμέτρηση της κανονικής περιόδου με αντίπαλο τον Αρη. Στο μεταξύ, αποφασίστηκε ο Μαρέσκα να εκτίσει την ποινή του στα παιχνίδια με Ξάνθη και Πανθρακικό και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με τους «ακρίτες» και τον Αρη.

ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Η πολωνική ομοσπονδία σκι ανακοίνωσε ότι αποβάλλει την πρωταθλήτρια του κρος κάουντρι, Κορνίλια Μάρεκ, επειδή είχε βρεθεί ντοπαρισμένη. Παράλληλα, αποβλήθηκε και ο φυσικοθεραπευτής της αθλήτριας. Η 24χρονη αθλήτρια, μετά την κατάκτηση της 6ης θέσης στη σκυταλοδρομία 4Χ5χλμ, είχε υποβληθεί σε έλεγχο ντόπινγκ και βρέθηκε θετική στην ερυθροποιητίνη (EPO).

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πράξη πρώτη

Με διαφορετικούς στόχους και προσανατολισμούς θα παραταχθούν σήμερα στο ΟΑΚΑ (17:00, ΑLPHA), Παναθηναϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα, στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του Κυπέλλου. Οι γηπεδούχοι θέλουν να εξασφαλίσουν σκορ πρόκρισης για τον τελικό και να μετατρέψουν σε τυπική διαδικασία τον επαναληπτικό στους «Ζωσιμάδες» (θα διεξαχθεί σε ημερομηνία που θα ορισθεί από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ). Αλλά και μια εμφάνιση η οποία θα διασκεδάσει το αρνητικό κλίμα που δημιούργησε η ήττα από τον Ολυμπιακό. Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους αντιμετωπίζουν σαν... αναγκαίο κακό την υποχρέωση αυτή. Το μυαλό τους βρίσκεται μόνο στο πρωτάθλημα και την προσπάθεια παραμονής. Γι' αυτό και ο Αναστόπουλος θα ξεκουράσει αρκετούς παίχτες. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γιώργος Σταθόπουλος του συνδέσμου Αχαΐας.

... Και τα σκυλιά δεμένα

Διότι δε συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις (για χάρη του χορηγού). Με... αποκλεισμό ενός έτους από την εθνική ομάδα του Ελ Σαλβαδόρ τιμωρήθηκε ο Μιγκέλ Μόντες. Αιτία του εξοστρακισμού που επεβλήθη στον 30χρονο τερματοφύλακα, ότι χρησιμοποιούσε γάντια και κάλτσες διαφορετικής εταιρείας από αυτήν που έχει επίσημα η ομάδα!..

Οπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (FESFUT), ο Μόντες αρνήθηκε να φορέσει την επίσημη στολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, επιλέγοντας να χρησιμοποιεί γάντια και κάλτσες διαφορετικής εταιρείας στο «Γκολντ Καπ» του 2009, που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και σε άλλες αναμετρήσεις της Εθνικής ομάδας της χώρας του.

«Αποφασίσαμε να επιβάλουμε στον παίκτη πρόστιμο 250 δολαρίων και να τον αποκλείσουμε από τα παιχνίδια της Εθνικής για ένα χρόνο, επειδή σε επανειλημμένες περιπτώσεις δε φορούσε τη στολή που παρέχει ο επίσημος χορηγός, ενώ αγωνιζόταν για την εθνική ομάδα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της FESFUT, η οποία το 2008 υπέγραψε συμφωνία χορηγίας ύψους 600.000 δολαρίων με συγκεκριμένη εταιρεία αθλητικών ειδών. Ο αποκλεισμός του ποδοσφαιριστή λήγει στις 17 Μαρτίου 2011.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Βγήκε η λίστα του «Ολ Σταρ»

Από την ΕΠΟ ανακοινώθηκαν τα ονόματα των ποδοσφαιριστών και των προπονητών που επελέγησαν (από κοινό, ποδοσφαιριστές και προπονητές των 16 ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, εκπροσώπους των ΜΜΕ) για να πάρουν μέρος στο έβδομο «All Star Game». Ο αγώνας θα γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη 31 Μάρτη (19.00), στο γήπεδο του Ελληνικού.

Την ομάδα των Ελλήνων, στελεχώνουν: Νιόπλιας Νίκος, Καραγεωργίου Νίκος (προπονητές), Χαλκιάς Κώστας, Τζόρβας Αλέξανδρος, Σηφάκης Μιχάλης (τερματοφύλακες), Μαλεζάς Στέλιος, Παπαδόπουλος Αβραάμ, Τοροσίδης Βασίλης, Τζαβέλλας Γιώργος, Βύντρα Λουκάς (αμυντικοί), Νίνης Σωτήρης, Κατσουράνης Κώστας, Κουτσιανικούλης Βασίλης, Καραγκούνης Γιώργος, Καφές Παντελής (μέσοι), Σαλπιγγίδης Δημήτρης, Μήτρογλου Κώστας, Παπάζογλου Θανάσης, Μπάρκογλου Γιώργος, Αναστασάκος Ηλίας (επιθετικοί). Την ομάδα των ξένων απαρτίζουν: Σάντος Φερνάντο, Κούπερ Εκτορ Ραούλ (προπονητές), Φερναντέζ Ντάνιελ, Ιτάνζ Σάρα, Γκσπούρνινγκ Μίκαελ (τερματοφύλακες), Μέλμπεργκ Ολοφ, Κοντρέρας Πάμπλο, Λίνο Αλβες, Νέτο Ντολσεντάρσι, Μαϊστόροβιτς Ντάνιελ (αμυντικοί), Βιεϊρίνια Αντρέ, Σκόκο Ιγνάσιο, Γκαρσία Πάμπλο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ιβιτς Βλάντιμιρ (μέσοι), Σισέ Τζιμπρίλ, Μουσλίμοβιτς Ζλάταν, Καμπορά Χαβιέ, Λούα Λούα Λομανά, Ντάρμπισιρ Μάθιου (επιθετικοί).

ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ
Στόχος το τρίποντο

Στην κατάκτηση των 3 πόντων στοχεύει σήμερα η Εθνική Παίδων που αντιμετωπίζει τη Φινλανδία (γήπεδο Παναχαϊκής, 11.30), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της ενδιάμεσης φάσης του EURO 2010. Οι νεαροί διεθνείς (που κέρδισαν το ΕΪΡΕ με 3 - 0 και αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2 - 2 με την Αυστρία) αν τα καταφέρουν θα τερματίσουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και έτσι θα εξασφαλίσουν την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης (θα διεξαχθεί στο Λιχτενστάιν).

Ο νεαρός διεθνής Χαράλαμπος Μαυριάς δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας (epo.gr): «Προετοιμαστήκαμε όσο το δυνατόν καλύτερα για τον αγώνα με τη Φινλανδία. Προσπαθούμε όλοι να ξεχάσουμε την κούραση που νιώθουμε, καθώς η αυριανή αναμέτρηση είναι, ίσως, η πιο κρίσιμη της φετινής χρονιάς. Θα κριθεί η πρόκριση και αυτό είναι το μόνο πράγμα που έχουμε στο μυαλό μας. Θέλουμε όσο τίποτα να πάμε στα τελικά και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να τα καταφέρουμε». Στο έτερο παιχνίδι της αυλαίας αναμετριούνται ΕΪΡΕ - Αυστρία.

  • Με γραπτή του δήλωση ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Οτο Ρεχάγκελ, διέψευσε δημοσιεύματα τα οποία τον εμφάνιζαν δυσαρεστημένο από τους οικονομικούς όρους της πρότασης ανανέωσης του συμβολαίου του. Τα χαρακτηρίζει «πέρα για πέρα ψευδή. Με τον πρόεδρο δεν μιλήσαμε για την ανανέωση της συνεργασίας μας και φυσικά ούτε για τους οικονομικούς όρους της».
ΙΤΑΛΙΑ
Υπόνοιες για στήσιμο...

Ερευνα (προς το παρόν μόνο) των ποδοσφαιρικών αρχών έχουν προκαλέσει οι έντονες υποψίες πως η κυριακάτικη αναμέτρηση, για το ιταλικό πρωτάθλημα, Κίεβο - Κατάνια (1-1) ήταν στημένη.

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας έχει ενδείξεις ότι το αποτέλεσμα ήταν προκαθορισμένο.

Χαρακτηριστικά η «Repubblica» αναφέρει πως οι άνθρωποι της FIGC ερευνούν την υπόθεση, καθώς στοιχηματίστηκαν περισσότερα από 2,2 εκατομμύρια ευρώ στην ισοπαλία και περίπου 241.308 ευρώ στο 1-1.

Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα «Sun», μπουκς στην Αγγλία είχαν «κλειδώσει» το συγκεκριμένο αγώνα από την προηγούμενη Πέμπτη, δεδομένου του μεγάλου αριθμού στοιχημάτων. Εκπρόσωπος εταιρείας στοιχημάτων δήλωσε πως «η ισοπαλία φορτώθηκε πολύ».

ΤΣΕΛΣΙ
Υπό αμφισβήτηση ο Αντσελότι

Να αναστρέψει τις προσεχείς μέρες το κλίμα και να σώσει τη σεζόν για την Τσέλσι και κατ' επέκταση τη δική του θέση στον πάγκο, καλείται ο Αντσελότι.

Οπως αποκαλύπτει η αγγλική «Mirror», ο πρώην τεχνικός της Μίλαν βρίσκεται πλέον υπό αμφισβήτηση από μερίδα διοικούντων που επηρεάζουν τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς, καθώς τον θεωρούν - σε μεγαλύτερο βαθμό απ' ό,τι οι παίκτες - υπεύθυνο για τις μόλις 5 νίκες της ομάδας στα 11 τελευταία παιχνίδια.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ