ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Ιούλη 2010
Σελ. /32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Παρέμβαση για το πρόβλημα των παιδικών σταθμών

Από επαφές με γονείς και εργαζόμενους αναδείχτηκε το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, αλλά και η διάθεσή τους για οργάνωση της πάλης και διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων

Η «Λαϊκή Συσπείρωση»Καλλιθέας, η δημοτική παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ στο δήμο Καλλιθέας, συνεχίζοντας τη δραστηριότητά της στους τόπους δουλειάς και κατοικίας των εργαζομένων, ανέπτυξε το τελευταίο διάστημα πρωτοβουλίες με τη διοργάνωση συγκεντρώσεων - συζητήσεων με τον υποψήφιο δήμαρχο Βασίλη Δημόπουλο και δημοτικούς - διαμερισματικούς συμβούλους.

Από την επαφή και συζήτηση με πολλούς εργαζόμενους, αναδείχθηκε ότι μεγάλα τμήματα των εργαζομένων, πολλές λαϊκές οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια, την ανέχεια και την ανασφάλεια, εξαιτίας της καπιταλιστικής κρίσης, της ανεργίας και των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, διαπιστώθηκε και η διάθεση πολλών εργαζομένων για οργάνωση της πάλης και της αντίστασης για διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων.

Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, που εμφανίζεται με ιδιαίτερη οξύτητα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και στο δήμο Καλλιθέας, είναι το τεράστιο ζήτημα με τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Πρόκειται για οξύτατο πρόβλημα που απασχολεί εκατοντάδες νέα ζευγάρια και έχει να κάνει με τη φροντίδα και την αγωγή του παιδιού.

588 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

Στο δήμο Καλλιθέας, από τις 950 αιτήσεις μέχρι σήμερα για εγγραφές παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, μόνο 358 έγιναν δεκτές και θα ικανοποιηθούν, ενώ οι περισσότερες, 588, δεν έγιναν δεκτές. Ετσι, 588 παιδιά λαϊκών οικογενειών θα μείνουν εκτός σταθμών!

Πρέπει μάλιστα να παρθεί υπόψη ότι ο αριθμός αυτός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, γιατί πολλοί γονείς γνωρίζοντας ότι δεν πληρούν τα κριτήρια που βάζει ο δήμος, εισόδημα, ετεροδημότες και έλλειψη στοιχείων που αποδεικνύουν εργασιακή σχέση, κυρίως μετανάστες δεν κάνουν καθόλου αίτηση.

Ομως, ακόμα κι εκείνοι που εξασφαλίζουν μια θέση στο δημοτικό παιδικό σταθμό, πάλι καλούνται να πληρώσουν βαρύ αντίτιμο, αφού τα τροφεία φτάνουν τα 150 ευρώ το μήνα για ένα απαράδεκτο σταθμό - πάρκινγκ.

Αιτήματα και στόχοι πάλης

Για αυτό, η Λαϊκή Συσπείρωση, με δεδομένα όλα τα παραπάνω οργανώνει συσκέψεις - συζητήσεις με εργαζόμενους - κυρίως νέα ζευγάρια - που τα παιδιά τους δε γίνονται δεκτά στους παιδικούς σταθμούς ή που αδυνατούν να πληρώσουν τα τροφεία τους. Προβάλλουμε ιδιαίτερα τα εξής αιτήματα:

1. Να γίνουν δεκτά στη δύναμη των σταθμών όλα τα παιδιά που έχουν κάνει αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

2. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό

3. Να μη γίνει καμία απόλυση. Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, κατάλληλο για την αγωγή μικρών παιδιών, όπως βρεφονηπιοκόμων, νηπιαγωγών καθώς και βοηθητικού προσωπικού, όπως τραπεζοκόμοι, μάγειροι, καθαρίστριες, φύλακες και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με συμβάσεις έργου ή άλλης μορφής ελαστική απασχόληση. Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί να είναι «πάρκινγκ» της κακιάς ώρας, παιδοφυλακτήρια που παρέχουν μια αγωγή παρωχημένη, απαράδεκτη και σκοταδιστική, μαθαίνοντας στα παιδιά να τραγουδάνε μερικά τροπάρια.

4. Να δοθεί άμεση λύση για την κτιριακή υποδομή με αξιοποίηση κτιρίων της δημοτικής αρχής ή άλλων δημόσιων οργανισμών ή με ενοικίαση ώστε τώρα να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλλιθέας τις τελευταίες μέρες επισκέφτηκε 3 παιδικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς που βρίσκονται στην οδό Ισμήνης (Τζιτζιφιές), στην οδό Σωκράτους και Σκρα (στο Κέντρο) και στη Σωκράτους 74.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι

Ανοιξε συζήτηση τόσο με τους εργαζόμενους όσο και τους γονείς των παιδιών και επιβεβαιώνεται η ανάγκη να παρθούν αυτά τα μέτρα.

Από τους εργαζόμενους, γυναίκες στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ελάχιστοι αποτελούν μόνιμο προσωπικό, όπως θα έπρεπε, για προσφορά τόσο σοβαρών υπηρεσιών, όπως είναι η φροντίδα και η αγωγή των παιδιών. Οι περισσότεροι είναι με ελαστικές μορφές απασχόλησης, κυρίως με συμβάσεις έργου, δελτίο παροχής υπηρεσιών - «μπλοκάκι» που εργάζονται από 8 έως και 10 ώρες τη μέρα και με καθαρό μισθό 540 ευρώ το μήνα!

Οι γονείς είναι αγανακτισμένοι και διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση που επικρατεί.

Ετσι οι υπάρχουσες υποδομές σε κτίρια δεν επαρκούν για τις σύγχρονες ανάγκες φροντίδας των παιδιών και οι ελλείψεις προσωπικού (ειδικοτήτων - βρεφονηπιοκόμων και βοηθητικού προσωπικού) είναι μεγάλες.

Οι προαύλειοι χώροι των σταθμών είναι ακατάλληλοι, χωρίς πράσινο γκαζόν, χωρίς τα απαραίτητα όργανα παιδικής χαράς και άλλες ελλείψεις.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλλιθέας θα πάρει πρωτοβουλίες σε συνεργασία με σωματεία, γυναικείες οργανώσεις, συλλόγους γονέων - κηδεμόνων, τους γονείς που δεν έγιναν δεκτά τα παιδιά τους και άλλους μαζικούς φορείς, και θα παρέμβει σε όλους τους βρεφονηπιακούς παιδικούς σταθμούς και στο δήμο Καλλιθέας να δοθεί ΤΩΡΑ λύση του οξύτατου αυτού προβλήματος.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Συναντήσεις με εργαζόμενους

Περιοδείες στο νοσοκομείο του Κιλκίς και στην Αγροτική Τράπεζα

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

MotionTeam

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
Είναι ανάγκη να αναπτυχθούν αγώνες με αίτημα ένα ενιαίο, καθολικό αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Αυτό τόνισαν χτες μιλώντας σε εργαζόμενους του νοσοκομείου Κιλκίς, οι Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Χαλίτσιος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς και Γιάννης Φαχουρίσης, υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς, κατά τη διάρκεια περιοδείας.

Στη συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου και τους εργαζόμενους αναδείχτηκε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, τόσο νοσηλευτικού όσο και ιατρικού. Επίσης, δεν παραδίδεται σε ουσιαστική χρήση η πτέρυγα του νοσοκομείου που ετοιμάστηκε μετά τα έργα επέκτασης των κτιριακών εγκαταστάσεων. Ο Θ. Κωνσταντινίδης, τόνισε ότι η ικανοποίηση του δικαιώματος εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων σε Υγεία και Πρόνοια, προϋποθέτει ενιαία καθολική αντεπίθεση, σύγκρουση με τα μονοπώλια, την ανταγωνιστικότητα, τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, με τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς στήριξης των καπιταλιστικών συμφερόντων.

Το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» περιόδευσε και στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας του Κιλκίς και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους. Ο Θ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στις συγχωνεύσεις και την ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σημείωσε ότι η παραπέρα μονοπώληση και ιδιωτικοποίηση του κλάδου θα έχει συνέπειες και στους εργαζομένους, αφού μέσα από τις όποιες ανακατατάξεις το προσωπικό που θα θεωρηθεί ως πλεονάζον θα απολυθεί και το υπόλοιπο θα υποστεί χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεών του.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι, να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους, για την ανατροπή του πολιτικού συσχετισμού - που σήμερα είναι δυσμενής για το λαϊκό κίνημα - και τους προσκάλεσε για ενίσχυση και συμπαράταξη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΤΡΙΚΑΛΑ

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους Δήμους του νομού Τρικάλων, ανακοινώθηκαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ. Οι υποψήφιοι που παρουσίασε ο Αλ. Νταούλας, γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, είναι:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΪΚΗΣ, υποψήφιος δήμαρχος Τρικάλων. Γεννήθηκε το 1963. Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Τρικκαίων, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΩΤΣΙΟΣ, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμπάκας. Γεννήθηκε το 1955 στη Διάβα Καλαμπάκας. Εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΡΜΑΓΟΣ, υποψήφιος δήμαρχος Πύλης. Γεννήθηκε το 1966, στην Ελάτη. Εργαζόμενος στο εργοστάσιο γάλακτος «Τρίκκη», συνδικαλιστής, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Νομού Τρικάλων, μέλος της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ, υποψήφια δήμαρχος Φαρκαδόνας. Γεννήθηκε το 1971 στη Φαρκαδόνα. Ειδική παιδαγωγός, μέλος της Γραμματείας της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων, γραμματέας της ΚΟ Φαρκαδόνας του ΚΚΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι υποψήφια αντιπεριφερειάρχης στο νομό Τρικάλων με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι η Βάσω Μπακάση.

Εκδηλώσεις και περιοδείες

-- Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλλιθέας με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Καλλιθέας Βασίλη Δημόπουλο και δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους θα επισκεφθούν τους παρακάτω χώρους και θα συζητήσουν με τους εργαζόμενους: Σήμερα, Παρασκευή 30 Ιούλη, στις 9 π.μ. στις δημοτικές επιχειρήσεις στο νεκροταφείο Καλλιθέας, στις 10.30 π.μ. στο ΚΕΠ Χαροκόπου, 11.30 π.μ. στα Α' και Δ' ΚΑΠΗ. Την Τρίτη 3 Αυγούστου στις 8.30 π.μ. στο δημαρχείο Καλλιθέας, 10 π.μ. στα Β' και Γ' ΚΑΠΗ, 11 π.μ. στην υπηρεσία Αθλητισμού του Δήμου Καλλιθέας.

-- Σήμερα, Παρασκευή στις 11 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγρινίου η ΝΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου που θα παρουσιαστούν οι θέσεις του ΚΚΕ για τις τοπικές εκλογές, καθώς και οι επικεφαλής των αγωνιστικών ψηφοδελτίων «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο νομό.

-- Αύριο, Σάββατο 31 Ιούλη, στις 8.30 μ.μ., ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος Περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης», θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Ζαγκλιβέρι Θεσσαλονίκης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ