Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 2010 - αριθ. φύλλου: 10768

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
«ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»
Η ...
«πολιτιστική»
«μυστική υπηρεσία» της ΕΕ

Τη θεσμική κατοχύρωση της άμεσης εμπλοκής εκπροσώπων του κεφαλαίου και της «πρόθυμης» διανόησης στη συγκρότηση και επιβολή της αντιδραστικής πολιτιστικής πολιτικής της, εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια η Ευρωπαϊκή Ενωση. Ετσι, μετά τη δημιουργία του «φόρουμ» των επιχειρηματιών για τη διαχείριση των γλωσσών υπό την «ομπρέλα» της ΕΕ το 2007 (σ.σ. με άκρως αποκαλυπτικούς θεματικούς τίτλους όπως ...«Γλώσσες ίσον μπίζνες»), πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκήρυξε θέσεις για τη στελέχωση του υπό δημιουργία «Ευρωπαϊκού Δικτύου Εμπειρογνωμόνων σε θέματα πολιτισμού» («European Expert Network on Culture», EENC).


ΣΕΛ.  6


ΘΕΟΦΙΛΟΣ
Σπουδαίος λαϊκός καλλιτέχνης

Η ζωντάνια, η δροσιά, ο αυθορμητισμός και η χρωματική ευφορία είναι τα σημεία εκείνα που ανέδειξαν τον Θεόφιλο, μετά θάνατον, ως το σπουδαιότερο λαϊκό καλλιτέχνη της Ελλάδας.


ΣΕΛ.  4
ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ
«... του νέγρου ο ιδρώς/ για το λευκό είν' θησαυρός»

Είκοσι οκτώ χρόνια συμπληρώνονται από το θάνατο του Μάνου Λοΐζου. Στα κορυφαία έργα του αξέχαστου συνθέτη περιλαμβάνονται τα «Νέγρικα», που αναφέρονται στον αγώνα επιβίωσης των Αφρικανών της Αμερικής.


ΣΕΛ.  3
ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑΣ
Τα αντεπαναστατικά γεγονότα το 1968

Η ταξική πάλη, η ιμπεριαλιστική υπονομευτική δράση, η λειψή επαγρύπνηση στη σοσιαλιστική οικοδόμηση και ο οπορτουνισμός. Ο ρόλος των ΗΠΑ, της Δυτικής Γερμανίας και του ΝΑΤΟ.


ΣΕΛ.  11   -   14
ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Το «άλλο πρόβλημα» με το διοξείδιο του άνθρακα

Εκτός από τις αναμενόμενες κλιματικές αλλαγές και τις επιπτώσεις τους στον άνθρωπο και τα είδη ζωής της στεριάς, η συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και στα θαλάσσια οικοσυστήματα.


ΣΕΛ.  7
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Προωθούν την ιδιωτικοποίηση και την καύση

ΣΕΛ.  24

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ