ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη 2010
Σελ. /40
Ο λαός να παλέψει για δημόσια και δωρέαν Παιδεία

Δήλωση του Γιώργου Μαρίνου, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Ο Γιώργος Μαρίνος
Ο Γιώργος Μαρίνος
Με δήλωσή του, με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γ. Μαρίνος καλεί το λαό να παλέψει για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, κόντρα στις επιδιώξεις της πλουτοκρατίας. Η δήλωση του Γ. Μαρίνου έχει ως εξής:

«Αυτό που στερεί τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών του λαού είναι η επιδίωξη της πλουτοκρατίας για περισσότερα κέρδη. Προετοιμάζουν την αυριανή φθηνή και παραιτημένη από δικαιώματα εργατική δύναμη.

Είναι ψέματα ότι δεν υπάρχουν χρήματα για την Παιδεία! Η κυβέρνηση χαρίζει δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες, στους βιομηχάνους και στους επιχειρηματίες. Τα παίρνει από σένα και από το μέλλον των παιδιών σου και τα δίνει εκεί που θέλει το κεφάλαιο.

Αυτοί που παίρνουν το μισθό, τη σύνταξη, τις εισφορές τόσων χρόνων, την Υγεία και την Ασφάλιση, είναι αυτοί που τώρα προωθούν ένα σχολείο που τη λειτουργία του θα πληρώσουν ξανά οι λαϊκές οικογένειες. Η "πιο δύσκολη χρονιά στην εκπαίδευση", που υποκριτικά υπογραμμίζει η κυβέρνηση, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του μνημονίου, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, της ΕΕ.

Τα προβλήματα της εκπαίδευσης μπαίνουν επί τάπητος και στις τοπικές εκλογές. Κι αυτό γιατί ο "Καλλικράτης" προβλέπει να αναλάβουν την ευθύνη των σχολείων οι δήμοι και οι περιφέρειες. Πρακτικά, δηλαδή, θα επιταχυνθεί η εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Τα αδιέξοδα που σήμερα βλέπουμε στους παιδικούς σταθμούς θα ενταθούν και θα επεκταθούν σε όλες τις βαθμίδες.

Οι θέσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" έχουν στο επίκεντρο το δικαίωμα των νέων στη μόρφωση, το δικαίωμα των οικογενειών να σπουδάζουν τα παιδιά τους σύγχρονα, σωστά και χωρίς να πληρώνουν δύο και τρεις φορές. Στο κέντρο της προσοχής βρίσκονται και οι εκπαιδευτικοί που πρέπει να απολαμβάνουν το δικαίωμα στη σταθερή, μόνιμη εργασία με μισθούς που να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες και υποχρεώσεις τους.

Ψήφισε τη "Λαϊκή Συσπείρωση", το ψηφοδέλτιο που συγκροτεί το ΚΚΕ μαζί με άλλες αγωνιζόμενες δυνάμεις. Πάλεψε για μια ενιαία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους - χωρίς καμία επιχειρηματική δράση! Πάλεψε για τη Λαϊκή Εξουσία, τη μοναδική εξουσία που μπορεί να εξασφαλίσει όχι μόνο τη μόρφωση του λαού μας, αλλά και όλα τα δικαιώματα για μια καλύτερη ζωή».

Συζήτηση με τους εργαζόμενους στη «ΔΩΔΩΝΗ»

Περιοδεία στο εργοστάσιο έκανε ο Κώστας Κωτσαντής, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Ο Κώστας Κωτσαντής
Ο Κώστας Κωτσαντής
Το κριτήριο της λαϊκής ψήφου και ποια πρέπει να είναι η απάντηση της εργατικής τάξης και του λαού στην επίθεση κεφαλαίου - κυβέρνησης - ΕΕ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χτεσινής περιοδείας στην Γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ» από κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Κώστα Κωτσαντή, μέλος του Γραφείου Περιοχής της Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Ο Κ. Κωτσαντής σημείωσε: «Αξιοποιούν την κρίση, τα ελλείμματα και το χρέος ώστε να κάνουν ακόμη πιο φθηνούς τους εργαζόμενους, για να τονώσουν την ανταγωνιστικότητα, να ενισχύσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων». Ανέδειξε την ανάγκη να οργανωθούν εστίες αντίστασης στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, σε πόλεις και χωριά με τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα, για να μην πληρώσει το μάρμαρο της κρίσης ο εργαζόμενος λαός. Να ενισχυθεί η κοινή αντιμονοπωλιακή δράση των εργαζομένων με τους φτωχομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία».

Αναφερόμενος στις εκλογές ο υποψήφιος Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι χρειάζεται να πάρουν μορφή συνολικής απάντησης στην αντιλαϊκή πολιτική, καθώς δήμοι και περιφέρειες αποτελούν εργαλεία του κρατικού μηχανισμού για την κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, είπε: «Ενισχύοντας τη "Λαϊκή Συσπείρωση", μεγαλώνει το ρεύμα αμφισβήτησης στην κυρίαρχη αυτή πολιτική. Εκφράζεται η χειραφέτηση του εργαζόμενου λαού από τα κόμματα και τις δυνάμεις που τον εκμεταλλεύονται. Είναι συμβολή στο μετερίζι του αγώνα, της αντίστασης, της συγκέντρωσης δυνάμεων για άλλο δρόμο ανάπτυξης με κριτήριο τη λαϊκή ευημερία και όχι την καπιταλιστική κερδοφορία». Ακόμα, επισήμανε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι ενάντια σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης της «ΔΩΔΩΝΗΣ» και πρόσθεσε ότι η συγκέντρωση της παραγωγής και εμπορίας γάλατος - και όχι μόνο - από τα μονοπώλια, δυσκολεύουν την κατάσταση και γι' αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να δουν τις εξελίξεις με προοπτική.

Δραστηριότητες της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Σήμερα, Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη:

ΑΤΤΙΚΗ: Η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης στις 7 π.μ. περιοδεύει στο Υδρονομείο Ηρακλείου της ΕΥΔΑΠ ΑΕ. Στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην αίθουσα ΤΥΠΕΤ στα Βριλήσσια (οδός Μπακογιάννη). Θα χαιρετίσει ο υποψήφιος δήμαρχος Βριλησσίων Βασίλης Βήττος.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στις 8 π.μ. περιοδεία στην πλατεία της Θέρμης και συμπαράσταση στον αγώνα των γονιών, που παλεύουν για την εξασφάλιση της ασφαλούς και δωρεάν μεταφοράς των παιδιών τους στα σχολεία, με τον Θόδωρο Ιγνατιάδη, υποψήφιο Δήμαρχο Θέρμης.

Στις 10.30 π.μ. περιοδεία στα ΚΑΠΗ Συκεών, με τον Χαράλαμπο Βέλη, υποψήφιο Δήμαρχο Συκεών- Νεάπολης.

Στις 7.30μ.μ. περιοδεία στα Κουφάλια, με τον Σάββα Μωυσίδη, υποψήφιο δήμαρχο Χαλκηδόνας.

ΕΥΒΟΙΑ: Ο Βαγγέλης Σταματούκος, υποψήφιος δήμαρχος Χαλκιδέων και η Μαρία Φουρλή υποψήφια δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων στις 5.30 π.μ. περιοδεύουν στην επιχείρηση λευκού κρέατος «ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΑΕ» και στην «ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ ΕΠΕ». Επίσης ο Β. Σταματούκος στις 10 π.μ. θα επισκεφτεί και θα μιλήσει στους εργαζόμενους της επιχείρησης «ΑΓΡΟΖΩΗ» (πρώην «ΣΥΝΚΟ»), ενώ στις 7 μ.μ. περιοδεύει σε Φύλλα και Αφράτι.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Στις 8 μ.μ., η «Λαϊκή Συσπείρωση» πραγματοποιεί σύσκεψη για τις τοπικές εκλογές στην Ορμύλια Χαλκιδικής, στην ταβέρνα «Τίγρης». Ομιλητές στη σύσκεψη θα είναι ο Αγγελος Τζέκης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και βουλευτής του ΚΚΕ και ο Νίκος Παρθενιώτης, υποψήφιος δήμαρχος Πολυγύρου.

ΛΑΜΙΑ: Ο Κώστας Μπασδέκης υποψήφιος δήμαρχος στις 7 π.μ. περιοδεύει στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Λαμιέων. Στις 8 μ.μ. περιοδεύει στο Μοσχοχώρι και το Ν. Κρίκελο.

ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ: Ο Γιώργος Γκικόπουλος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας στις 9 π.μ. περιοδεύει σε σχολεία, στο ΙΚΑ, δημόσιες υπηρεσίες, καταστήματα και το εργοστάσιο RAM.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Ο Χρήστος Τρέλλης, υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, θα περιοδεύσει στην Κομοτηνή. Στις 8.45 π.μ., θα επισκεφθεί το 1ο ΕΠΑΛ, στις 12 μ.μ. Θα περιοδεύσει σε εργοστάσια της ΒΙΠΕ, στις 2 μ.μ., θα δώσει συνέντευξη Τύπου και στις 7 μ.μ. Θα περιοδεύσει στην Καλλίστη.

ΑΙΓΑΛΕΩ: Ο Βασίλης Βούλγαρης υποψήφιος δήμαρχος στις 7.30 μ.μ. θα μιλήσει σε σύσκεψη στην αίθουσα του συλλόγου «Η πρόοδος» (Κορυτσάς 33 - Λιούμη).

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Παρουσιάστηκαν υποψήφιοι

Tους πρώτους υποψήφιους για το Δήμο Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», παρουσίασε χτες το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου, ο υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Ηρακλείου, Μανώλης Συντυχάκης. Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν, προέρχονται κατά κύριο λόγο από αγροτικές εκλογικές περιφέρειες, όπως το Γοργολαΐνι, το Τέμενος, την Παλιανή και τις τοπικές κοινότητες του πρώην Δήμου Ηρακλείου. Επίσης, παρουσιάστηκε και ένας πρώτος αριθμός υποψηφίων που δρουν στο μαζικό κίνημα.

Ο Μ. Συντυχάκης κατά την παρουσίαση σημείωσε ότι «οι αντιαγροτικές πολιτικές των τελευταίων 30 χρόνων - έχουν οδηγήσει τους αγρότες στην καταστροφή. Τους νέους σε φυγή. Την ύπαιθρο στην ερήμωση. Κανένα ουσιαστικό μέτρο ανάπτυξης των περιοχών αυτών δεν πάρθηκε. Οι τιμές των προϊόντων δεν καλύπτουν καν το κόστος παραγωγής. Οι Συνεταιρισμοί και οι Ενώσεις έχουν μετατραπεί σε φερέφωνα και εργαλεία εμπόρων και αετονύχηδων. Εργα υποδομής όπως φράγματα, αγροτικοί δρόμοι κ.ά. που να οδηγούν στη μείωση του κόστους και την αύξηση του εισοδήματος του αγρότη δεν υπάρχουν».

Αναφερόμενος στους συνδικαλιστές που ανακοινώθηκαν σημείωσε ότι πρόκειται για Συνδικαλιστές του ταξικού πόλου - ο καθένας στο χώρο του - που πρωτοστατούν στους αγώνες του λαού με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανιδιοτελή προσφορά στα κοινά, για το λόγο αυτό κάλεσε το λαό του Ηρακλείου να συστρατευτεί με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Γιώργος Μαρίνος θα μιλήσει σήμερα Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη, στις 7.30 μ.μ., στην παραλία των Ωρεών. Θα χαιρετίσει ο υποψήφιος δήμαρχος Ισταίας - Αιδηψού, Δημήτρης Περπατάρης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ