ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2010
Σελ. /40
Οι άνθρωποι του μόχθου να σταθούν δίπλα μας

Ομιλία του Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σε συγκέντρωση στη Νάουσα

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή εκδήλωση
Καλούμε όλους τους ανθρώπους του μόχθου να σταθούν δίπλα μας, να δώσουν φτερά στη «Λαϊκή Συσπείρωση». Να μην πέσουν στην παγίδα «ο αντάρτης» και «το καλό παιδί» που στήνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για λογαριασμό των υποψηφίων τους. Να πάνε με καθαρό μυαλό στην κάλπη. Να κρίνουν και να στοχεύσουν στην κάλπη και στους αγώνες, με βάση την πείρα τους, ποιος στάθηκε δίπλα τους με συνέπεια και συνέχεια, ξεκάθαρα υπέρ των συμφερόντων τους, με πράξεις.

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε στον εργαζόμενο λαό της Νάουσας ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας χτες βράδυ σε εκδήλωση στο «Κιόσκι» της Νάουσας. Στην εκδήλωση χαιρέτισαν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Χρήστος Τρεμπελής και ο υποψήφιος δήμαρχος Νάουσας Γιώργος Καρτσιούνης.

Με οδηγό την πείρα τους, οι εργάτες και οι υπάλληλοι, οι άνεργοι των κλειστών εργοστασίων, οι νέοι που στριμώχνονται στη στρατιά των ανέργων μαζί με τους απολυμένους γονείς τους, οι αγρότες που ξεκληρίζονται, οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, που οδηγούνται σε αφανισμό, πρέπει να κάνουν τώρα το βήμα και αποφασιστικά να καταδικάσουν την πολιτική που τους διαλύει τη ζωή, τα δικαιώματά τους στη δουλειά και τη σύνταξη, στην Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, προέτρεψε ο Θ. Κωνσταντινίδης.

«Η Νάουσα έχει πλούσια εμπειρία από τους αγώνες που δόθηκαν. Δεν ήταν όλοι νικηφόροι, ωστόσο είχαν μικροκατακτήσεις. Μπήκε μπροστά το ταξικό Εργατικό Κέντρο και καθοδήγησε τους αγώνες, δε συμβιβάστηκε με τη λογική του ρεαλιστικού, ούτε προσκύνησε την πολιτική παροχής κινήτρων και προνομίων για τους βιομήχανους, που πρόβαλαν οι αιρετοί του δικομματισμού στους δήμους και στη νομαρχία. Αντιπαρατέθηκε με αυτή τη λογική που επί δεκαετίες τάιζε τσάμπα χρήμα τους Λαναράδες και καταδίκαζε τους εργάτες στην ανεργία και τη φτώχεια».

Ο Θ. Κωνσταντινίδης ξεκαθάρισε ότι όσο τα μέσα παραγωγής ανήκουν στους βιομήχανους, όσο η ανάπτυξη έχει μοναδικό γνώμονα τα κέρδη τους, δε θα μπορέσουν να λυθούν οριστικά τα προβλήματα του εργαζόμενου λαού, να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του.

Και έφερε παράδειγμα. Την ώρα που η κυβέρνηση επιτίθεται άγρια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού στο όνομα των ελλειμμάτων, την ίδια ώρα συνεχίζει να χρηματοδοτεί τους βιομήχανους σαν τον Λαναρά που κλείνει το ένα μετά το άλλο τα εργοστάσιά του, απολύει τους εργάτες και τώρα με νέα πριμ από την κυβέρνηση ετοιμάζεται να αναπτύξει δραστηριότητες στα νέα πεδία κερδοφορίας που στήνονται, αυτά της «πράσινης ανάπτυξης».

«Πρέπει να βάλουμε τελεία σε αυτή την κατάσταση. Η περίοδος που ζούμε προσφέρεται. Στους δρόμους οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει. Ηρθε η ώρα να τους αλλάξουμε παντού και στις εκλογές και στο κίνημα», σημείωσε.

Περιοδεία στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Η οργή και η αγανάκτηση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Τρικάλων για την πολιτική που εφαρμόζεται και η οποία οξύνει στο έπακρο τα προβλήματα στο χώρο του λεγόμενου Δημόσιου Συστήματος Υγείας, όπως και γενικότερα τα προβλήματα του λαού, εκφράστηκε στη διάρκεια της χτεσινής περιοδείας του Β. Μπούτα στο νοσοκομείο της πόλης.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μαζί με την Βάσω Μπακάση, υποψήφια αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων και τον Γ. Καΐκη, υποψήφιο δήμαρχο Τρικκαίων, επισκέφτηκαν πολλούς χώρους του νοσοκομείου όπου έτυχαν εγκάρδιας υποδοχής και είχαν γόνιμη συζήτηση με εργαζόμενους του νοσοκομείου (γιατρούς, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, καθαρίστριες κ.ά.) και τους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ.

Στη συζήτηση, εκτός των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο - έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που έχει ως αποτέλεσμα να την πληρώνουν οι εργαζόμενοι με την εντατικοποίηση της εργασίας τους, αλλά και οι ασθενείς που ταλαιπωρούνται στις αναμονές κλπ. - τέθηκαν και τα ζητήματα τα οποία σχετίζονται με τις μεγάλες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις των εργαζομένων, που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο του μνημονίου κυβέρνησης - τρόικας, καθώς και τα μεγάλα θέματα που αφορούν στην εμπορευματοποίηση της Υγείας και στην ιδιωτική επέλαση που παρατηρείται και σ' αυτό το χώρο.

Ο Β. Μπούτας σημείωσε ότι «οι εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας - όπως όλοι οι εργαζόμενοι, όλα τα λαϊκά στρώματα - έχουν τη δυνατότητα, με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές, να μετατρέψουν την πολιτική δυσαρέσκεια για την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική σε πολιτική καταδίκη των διαχειριστών αυτής της πολιτικής και όλων όσοι, με διάφορους τρόπους, τη στηρίζουν».

«Δε φτάνει - είπε - να αγανακτούμε και να οργιζόμαστε. Χρειάζεται, τώρα, να χρησιμοποιήσουμε την ψήφο ως "όπλο" στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει τα λαϊκά προβλήματα».

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τους παιδικούς σταθμούς

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη δημοτική αρχή Ελευσίνας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς της περιοχής σε υποδομές και προσωπικό, έκανε προχτές το βράδυ αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Μανώλη Βαρδαβάκη, υποψήφιο δήμαρχο Ελευσίνας - Μαγούλας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος κατήγγειλε τη δημοτική αρχή ότι έχει μεγάλη ευθύνη μαζί με την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για τη σημερινή τραγική κατάσταση των παιδικών σταθμών. Ενδεικτικό της κατάστασης, όπως κατήγγειλε, είναι ότι:

  • Το κτίριο του 1ου Παιδικού Σταθμού Ελευσίνας είναι πεπαλαιωμένο και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για ατυχήματα.
  • Στον 2ο Παιδικό Σταθμό το κτίριο είναι ενοικιασμένο και ακατάλληλο.
  • Στον 4ο Παιδικό Σταθμό δεν αξιοποιούνται όλες οι αίθουσες λόγω έλλειψης προσωπικού.
  • Η Ελευσίνα δε διαθέτει ούτε ένα βρεφονηπιακό σταθμό.

Προκλητικά η δημοτική αρχή, με επικεφαλής τον ίδιο το δήμαρχο Γ. Αμπατζόγλου (έχει εκλεγεί με τη στήριξη ΣΥΝ και ΠΑΣΟΚ), το μόνο που βρήκε για να απαντήσει ήταν να θέσουν το θέμα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για να συζητηθεί σε κάποια επόμενη συνεδρίαση!

Ο Μ. Βαρδαβάκης κατήγγειλε τη στάση αυτή της δημοτικής αρχής και επισήμανε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα εντείνει τον αγώνα ώστε να συσπειρωθούν και να ξεσηκωθούν νέοι γονείς και εργαζόμενοι και να διεκδικήσουν: Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς. Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση των συμβασιούχων και δημιουργία δημόσιου δωρεάν βρεφονηπιακού σταθμού. Αύξηση χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Βελτίωση των υποδομών. Αγορά αναγκαίου εξοπλισμού.

Δραστηριότητες

Σήμερα, Πέμπτη 15 Σεπτέμβρη:

ΑΤΤΙΚΗ: Η Ελένη Ζαφειρίου, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Αττικής, θα μιλήσει σε συγκέντρωση δικαστικών υπαλλήλων στην κεντρική είσοδο των Δικαστηρίων της Ευελπίδων, στις 8 π.μ.

-- Ο Σπύρος Μπότσης, υποψήφιος δήμαρχος Δάφνης - Υμηττού, θα μιλήσει στους εργαζόμενους στο δημαρχείο Δάφνης, στις 10 π.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στις 7 π.μ. περιοδεία στη ΔΕΗ Αισώπου με τον Γιάννη Ζιώγα, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης.

-- Στις 6.45 π.μ. περιοδεία στο εργοτάξιο και κατόπιν στις υπηρεσίες του Δήμου Θερμαϊκού με την Ντίνα Μόραλη, υποψήφια δήμαρχο Θερμαϊκού, στις 11 π.μ. περιοδεία στο υποκατάστημα του ΙΚΑ Θερμαϊκού και στη συνέχεια στις τράπεζες της περιοχής.

- Στις 7.30 μ.μ. περιοδεία στην αγορά και τα εμπορικά καταστήματα Συκεών, με τον Μπάμπη Βέλη, υποψήφιο δήμαρχο Συκεών - Νεάπολης.

- Στις 7.30μ.μ. συγκέντρωση στο πάρκο «Παπαναστασίου», στα «νεόκτιστα» της Πολίχνης με την Σοφία Καλαντίδου, υποψήφια δήμαρχο Παύλου Μελά.

- Στις 8 μ.μ. σύσκεψη στο πέτρινο του Δήμου Πυλαίας με τον Οδυσσέα Μαάιτα, υποψήφιο δήμαρχο Πυλαίας - Χορτιάτη.

ΠΙΕΡΙΑ: Ο Γιάννης Σκούφας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και ο Νίκος Σαλπιστής, υποψήφιος δήμαρχος Κατερίνης, θα περιοδεύσουν στις 11 π.μ., στις τράπεζες ALPHA, EUROBANK, ΑΓΡΟΤΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ και ΕΘΝΙΚΗ και στις 7.30 μ.μ. σε καταστήματα της πλατείας Κατερίνης.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Στις 11π.μ., συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της Ενωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Χαλκιδικής στα Μουδανιά, θα πραγματοποιήσουν ο Αγγελος Τζέκης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και ο Δημήτρης Ζαχαριάδης, υποψήφιος δήμαρχος Νέας Προποντίδας. Στη συνέχεια θα περιοδεύσουν στα καταστήματα των Μουδανιών.

ΛΑΜΙΑ: Ο Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων, στις 1.30 μ.μ. θα περιοδεύσει στο εργοστάσιο της «ΤΣΙΠΙΤΑ» και στις 8 μ.μ., στα χωριά Γοργοπόταμος, Βαρδάτες, Δαμάστα.

ΧΑΛΚΙΔΑ: Ο Βαγγέλης Σταματούκος, υποψήφιος δήμαρχος Χαλκιδέων, θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων στο εργοστάσιο «ΣΥΝΚΟ» στις 10 το πρωί. Το μεσημέρι θα περιοδεύσει στα Ναυπηγεία Χαλκίδας και στις 7 το μ.μ., θα περιοδεύσει στη συνοικία Κάνηθος στο ΚΑΠΗ και στις 8 μ.μ., θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο Μύτικα.

Περιοδείες του Θεοδόση Κωνσταντινίδη

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σήμερα Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη θα περιοδεύσει:

Στις 7π.μ. στον ΟΤΕ της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Στις 10π.μ. στο εργοστάσιο του ΟΣΕ στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ