Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας για τους παιδικούς σταθμούς

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη δημοτική αρχή Ελευσίνας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς της περιοχής σε υποδομές και προσωπικό, έκανε προχτές το βράδυ αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Μανώλη Βαρδαβάκη, υποψήφιο δήμαρχο Ελευσίνας - Μαγούλας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος κατήγγειλε τη δημοτική αρχή ότι έχει μεγάλη ευθύνη μαζί με την πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για τη σημερινή τραγική κατάσταση των παιδικών σταθμών. Ενδεικτικό της κατάστασης, όπως κατήγγειλε, είναι ότι:

  • Το κτίριο του 1ου Παιδικού Σταθμού Ελευσίνας είναι πεπαλαιωμένο και υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για ατυχήματα.
  • Στον 2ο Παιδικό Σταθμό το κτίριο είναι ενοικιασμένο και ακατάλληλο.
  • Στον 4ο Παιδικό Σταθμό δεν αξιοποιούνται όλες οι αίθουσες λόγω έλλειψης προσωπικού.
  • Η Ελευσίνα δε διαθέτει ούτε ένα βρεφονηπιακό σταθμό.

Προκλητικά η δημοτική αρχή, με επικεφαλής τον ίδιο το δήμαρχο Γ. Αμπατζόγλου (έχει εκλεγεί με τη στήριξη ΣΥΝ και ΠΑΣΟΚ), το μόνο που βρήκε για να απαντήσει ήταν να θέσουν το θέμα στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για να συζητηθεί σε κάποια επόμενη συνεδρίαση!

Ο Μ. Βαρδαβάκης κατήγγειλε τη στάση αυτή της δημοτικής αρχής και επισήμανε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα εντείνει τον αγώνα ώστε να συσπειρωθούν και να ξεσηκωθούν νέοι γονείς και εργαζόμενοι και να διεκδικήσουν: Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς. Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση των συμβασιούχων και δημιουργία δημόσιου δωρεάν βρεφονηπιακού σταθμού. Αύξηση χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Βελτίωση των υποδομών. Αγορά αναγκαίου εξοπλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ