Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με τους εργαζόμενους στη «ΜΙΝΟΣ»

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους της «ΜΙΝΟΣ»
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους της «ΜΙΝΟΣ»
Με τους εργαζόμενους της επιχείρησης μετάλλου «ΜΙΝΟΣ», στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου στη Θεσσαλονίκη, συζήτησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Οι εργαζόμενοι βρέθηκαν στο δρόμο μετά από χρόνια δουλειάς, παραμένουν απλήρωτοι απ' το Μάρτη και πρόσφατα η επιχείρηση κήρυξε πτώχευση. Εδώ και καιρό βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Διεκδικούν τα δεδουλευμένα και τα δικαιώματά τους, έχοντας στο πλευρό τους τις ταξικές δυνάμεις.

Στη συζήτηση που είχαν με την Αλέκα Παπαρήγα, είπαν ότι δε θα σταματήσουν τον αγώνα τους και την περιφρούρηση του εργοστασίου για να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους. Στις αρχές Ιούλη, με αφορμή τις δικαστικές αποφάσεις που «θωράκιζαν» τις αυθαιρεσίες του εργοδότη, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» τόνιζαν:

«Το εργοστάσιο έχει σταματήσει την παραγωγή, η ΔΕΗ έχει κόψει το ρεύμα, την εργοδοσία κυνηγάνε, εκτός από τους εργαζόμενους, τράπεζες και προμηθευτές για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Η επιχείρηση έχει πουλήσει τους προηγούμενους μήνες εμπορεύματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ χωρίς να δώσει ούτε ένα από αυτά στους εργαζόμενους. Και ενώ η μοναδική διασφάλιση των εργαζομένων για να πάρουν τα λεφτά τους είναι τα αποθηκευμένα εμπορεύματα, βρέθηκαν δικαστές της Θεσσαλονίκης που επέτρεψαν τη φυγή των εμπορευμάτων, αφήνοντας "στον άσο" τους εργαζόμενους».

Σε μια έμπρακτη ένδειξη αλληλεγγύης, ο Εργατικός Τομέας της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, διοργάνωσε προφεστιβαλική εκδήλωση έξω απ' το εργοστάσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ