Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Θεματοφύλακας της πιστής εφαρμογής του μνημονίου

Ταυτίζεται πλήρως με τις διαπιστώσεις της έκθεσης του ΔΝΤ και αγωνιά για τους «κινδύνους» από τη μη πιστή υλοποίησή του

Η ΝΔ είναι επικίνδυνη επειδή στηρίζει τη στρατηγική του μνημονίου. Γι' αυτό πρέπει να πολεμηθεί από το λαό, μαζί με την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου
Η ΝΔ είναι επικίνδυνη επειδή στηρίζει τη στρατηγική του μνημονίου. Γι' αυτό πρέπει να πολεμηθεί από το λαό, μαζί με την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου
Με τις διαπιστώσεις του ΔΝΤ για την πορεία υλοποίησης του μνημονίου ταυτίζεται η ΝΔ, επιβεβαιώνοντας την στρατηγική σύμπλευση στην αντιλαϊκή στρατηγική. «Η πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ (...) επιβεβαιώνει τις διαπιστώσεις της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας Χρ. Σταϊκούρα. Σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να εμφανίσει «δικαιωμένη» την πολιτική της ΝΔ, αποκαλύπτει ότι στόχος της ΝΔ είναι η πιστή υλοποίηση του μνημονίου!

Οι διαπιστώσεις της έκθεσης του ΔΝΤ που συμπίπτουν με αυτές της ΝΔ «σχετίζονται με τις αποκλίσεις βασικών μεγεθών από τους ποσοτικούς στόχους που έχουν τεθεί, αλλά και με τους κινδύνους που απορρέουν από τη μη πιστή υλοποίηση του Προγράμματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση του αναπληρωτή τομεάρχη.

Από τη σκοπιά αυτή, η ΝΔ ασκεί πιέσεις στην ίδια κατεύθυνση που ασκεί και η τρόικα, δηλαδή της επιτάχυνσης των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» και των φιλομονοπωλιακών «αναπτυξιακών» μέτρων. «Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αντί να συγκεράσει πολιτικές μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος και ενίσχυσης της ανάπτυξης, επιλέγει μονομερώς τη λογιστική μείωση του ελλείμματος», είναι το «διαταύτα» της κριτικής, επιβεβαιώνοντας ότι η ΝΔ στηρίζει πλήρως τα αντιλαϊκά-αντεργατικά μέτρα του μνημονίου, το οποίο καταγγέλλει φραστικά μόνο για δημαγωγικούς και ψηφοθηρικούς λόγους.

Αργότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου αποδοκίμασε ως «άκομψες» τις αναφορές στην έκθεση του ΔΝΤ, όπου αναφέρεται ότι «είναι απογοητευτικό μέχρι τώρα, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για την Ελλάδα, το γεγονός ότι οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις δεν έχουν την ευρύτερη στήριξη των άλλων κομμάτων».

Η στοχευμένη επισήμανση του ΔΝΤ στόχο έχει να δεσμεύσει ακόμα περισσότερο τη ΝΔ στην στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής, καθώς ούτως ή άλλως βάζει πλάτες για την υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου.

Σταθερά βρίσκεται στο πλευρό της κυβέρνησης προκειμένου να προχωρήσει η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, καταγγέλλοντας μάλιστα τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης που αντιδρούν στην μονοπώληση του κλάδου. Την ίδια στάση τηρεί και στο «μέτωπο» της αγοράς καυσίμων, όπου η μόνη «κριτική» που βρήκε να κάνει στην κυβέρνηση με αφορμή το πλαφόν είναι ότι επιδεικνύει «απίστευτη προχειρότητα».

Χθες η ΝΔ ανακοίνωσε τις υποψηφιότητες του Β. Μιχαλολιάκου για το δήμο Πειραιά και του Κ. Χριστόπουλου (πρώην προέδρου ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας) για το δήμο Πατρέων, τις οποίες συνόδευσε, όπως το συνηθίζει, με τη μάσκα του «ανεξάρτητου»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ