ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2010
Σελ. /32
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ - ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στην πρώτη γραμμή η πάλη ενάντια σ' όλα τα ναρκωτικά

Περιοδεία των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΚΕΘΕΑ - «ΙΘΑΚΗ»

Ο Γιάννης Ζιώγας
Ο Γιάννης Ζιώγας
Ποιος ωφελείται και ποιος χάνει από την πολιτική που εφαρμόζεται; Αν απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα τότε εύκολα θα καταλάβουν πως το συμφέρον τους είναι να καταδικάζουν μαζικά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τους υποψήφιούς τους στις περιφερειακές και τοπικές εκλογές και να υπερψηφίσουν, να δυναμώσουν αποφασιστικά τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που υποστηρίζει το ΚΚΕ. Τα παραπάνω σημείωσαν ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησαν χθες το πρωί στο ΚΕΘΕΑ «ΙΘΑΚΗ», όπου συνομίλησαν με το προσωπικό των προγραμμάτων, πρώην χρήστες που βρίσκονται στο στάδιο της επανένταξης και με τους εργαζόμενους στο εργαστήρι κεραμικής, στο ξυλουργείο και στο τυπογραφείο.

Η χρηματοδότηση του ΚΕΘΕΑ φέτος είναι μειωμένη κατά 10%. Προσλήψεις προσωπικού δεν έχουν γίνει τα τελευταία 4 χρόνια, και οι μισθοί των εργαζομένων που ήδη απασχολούνται έχουν περικοπεί στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για το δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Μέσα σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η Θεραπευτική Κοινότητα «ΙΘΑΚΗ» όπως και τα υπόλοιπα στεγνά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, συνεχίζουν το έργο τους με σημαντικά αποτελέσματα. Οπως αναφέρθηκε, οι χρήστες που κάνουν το ετήσιο πρόγραμμα της «ΙΘΑΚΗΣ» καταφέρνουν να παραμείνουν καθαροί και χωρίς παραβατικότητα σε ποσοστό 67%. Το ποσοστό αυτό εκτινάσσεται στο 95% για τους χρήστες που ολοκληρώνουν το 3ετές πρόγραμμά της. Μεγάλο πρόβλημα παραμένει η εργασιακή αποκατάσταση των απεξαρτημένων.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημείωσαν ότι είναι απαραίτητη η άμεση ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων που δίνουν στους εξαρτημένους τη δυνατότητα για απεμπλοκή από τη χρήση και την παραβατικότητα και στοχεύουν στην ένταξή τους στην κοινωνία. Παράλληλα, να ενισχυθούν τα προγράμματα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης για τους ανθρώπους που κάνουν απεξάρτηση. Τόνισαν πως η πάλη ενάντια σ' όλα τα ναρκωτικά είναι υπόθεση πρώτης γραμμής και αποτελεί το μόνο δρόμο που μπορεί να οδηγήσει το λαό και τη νεολαία να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους.

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος
Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος
Μιλώντας στους εργαζόμενους στο τυπογραφείο της «ΙΘΑΚΗΣ» τους κάλεσαν να μη γίνουν συνένοχοι της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης και των κομμάτων της πλουτοκρατίας, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Να μην πέσουν στην παγίδα των δήθεν ανεξάρτητων και υπερκομματικών υποψηφίων. «Ολοι το νιώθουμε στο πετσί μας και μέσα μας ότι δίκαιο έχουμε. Πώς αυτό το δίκιο θα το κάνουμε δύναμη; Μπορούμε. Να μη φοβηθούμε. Να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και των παιδιών μας. Ο Μπρεχτ έλεγε: "Οποιος δε συμμεριστεί τον αγώνα μας, την ήττα μας θα μοιραστεί". Ας μην το επιτρέψουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Ζιώγας.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Καταδικάστε τους και με την ψήφο σας

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνοι για το ρημαδιό», τόνισε η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μαρία Γαβαλά

Η Μαρία Γαβαλά
Η Μαρία Γαβαλά
Σε συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Ελασσόνας, παρουσία πλήθους κόσμου, μίλησαν η Μαρία Γαβαλά, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Λάρισας και ο Δ. Αβρανάς, υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας.

Στην ομιλία της, η Μαρία Γαβαλά, μεταξύ των άλλων, τόνισε: «Για εγκατάλειψη της Ελασσόνας κάνουν λόγο και οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Αποφεύγουν, όμως, να πουν ποιος φταίει. Δεν ομολογούν ότι υπεύθυνη για το "ρημαδιό" είναι η πολιτική των κομμάτων που τους στηρίζουν.

Είναι η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων που οδηγεί στη συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγής και στο μαζικό ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Είναι η γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, που κόβει μισθούς και συντάξεις και φορολογεί άγρια το λαό, που φουντώνει την ανεργία, εμπορευματοποιεί την Παιδεία και την Υγεία, αφήνει τα χωριά έξω και μακριά από τα δημιουργήματα της Τέχνης και του Πολιτισμού.

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, αλλά και του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δε σας λένε ότι αυτή την πολιτική πρεσβεύουν και υπηρετούν. Φοβούνται ότι, αν σας το πουν, δεν θα τους ψηφίσετε. Αυτό, ακριβώς, πρέπει να κάνετε. "Μαυρίστε τους" στην κάλπη»!

Και υπογράμμισε: «Αν υπερψηφιστούν οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ, θα βγει ο Παπανδρέου και θα πει. "Ο λαός δικαίωσε την πολιτική μας". Αυτό το μήνυμα θέλετε να στείλετε;

Αν βγουν ενισχυμένοι οι υποψήφιοι της ΝΔ, θα βγει ο Σαμαράς και θα πει: "Ο λαός επέλεξε, πάλι, εμάς". Θα δώσετε τέτοιο συγχωροχάρτι στη ΝΔ;

Μην ακούτε τι σας λένε οι "πονηροί πολιτευτές" και οι "παμπόνηροι πολιτικάντηδες". Οι υποσχέσεις τους είναι ψεύτικες κι απατηλές. Αυτοί μέχρι και θάλασσα στη Ελασσόνα μπορεί να σας τάξουν!

Λένε ότι ενδιαφέρονται για τα λαϊκά προβλήματα. Ψέματα.

Λένε ότι "θα σηκώσουν μπαϊράκι" στο "γκουβέρνο". Ψέματα.

Λένε πως δεν θα επιτρέψουν την εκμετάλλευση του λιγνίτη. Ψέματα».

Και κατέληξε: «Μην τους πιστεύετε, μην τους ψηφίσετε! Εχετε άλλη επιλογή. Επιλέξτε τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στη Ελασσόνα και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ψηφίστε αγωνιστές του λαού που δεν πρόκειται, ποτέ και για τίποτα, να παρεκκλίνουν από το δρόμο της εξυπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων.

Θα είμαστε πάντα μαζί σας, στο σκληρό αγώνα για το ψωμί και για το δίκιο.

Σας καλούμε να συνταξιδέψουμε στο όνειρο μιας άλλης κοινωνίας, χωρίς ταξική εκμετάλλευση, μιας κοινωνίας της προκοπής και της ευημερίας».

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
«Λαϊκή Συσπείρωση» για την ανατροπή αυτής της πολιτικής

Από τη συζήτηση στο Μακροχώρι
Από τη συζήτηση στο Μακροχώρι
Σε συγκέντρωση στο Μακροχώρι Ημαθίας, εκεί από όπου φούντωσε η οργή των αγροτών και πυροδότησε μεγάλες κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ και την άγρια επίθεση των βιομηχάνων που εκβιάζουν να παίρνουν τσάμπα τις σοδειές των ροδακινοπαραγωγών, μίλησε χτες το βράδυ ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Αναφέρθηκε στα προβλήματα των αγροτών, στα σχέδια «ανάπτυξης» που ετοιμάζει η κυβέρνηση με τους αιρετούς της για να παραδώσει τον πλούτο της περιοχής (Βέρμιο, Καϊμάκτσαλαν) στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Και σημείωσε: «Αυτή η πολιτική πρέπει να σταματήσει, πρέπει να ανατραπεί. Και το πρώτο βήμα για την ανατροπή θα είναι να βγουν ενισχυμένοι οι συνδυασμοί της Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στη συγκέντρωση, χαιρέτησε η υποψήφια δήμαρχος Βέροιας της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιωάννα Σοφρόνωφ.

Ο Β. ΜΠΟΥΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΕΡΑΙΩΣΗ»
«Χαράτσι» στους «μικρούς», «δώρο» για τους μεγάλους!

Από τη χτεσινή περιοδεία του Β. Μπούτα
Από τη χτεσινή περιοδεία του Β. Μπούτα
«Για τους μικρούς επαγγελματίες, βιοτέχνες, εμπόρους, η περαίωση είναι ένα ακόμα "χαράτσι", ένας ακόμα "κεφαλικός φόρος" που επιβάλλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως έκανε και η κυβέρνηση της ΝΔ. Αντίθετα, για τους "μεγάλους" - τους βιομήχανους, τους μεγαλεμπόρους κλπ. - η περαίωση είναι ένα ακόμα "δώρο", μια βολική ρύθμιση, καθώς καλούνται να πληρώσουν "κάτιτις" για για να πάρουν συγχωροχάρτι για κάθε περίπτωση φοροδιαφυγής τους».

Αυτά τόνισε ο Β. Μπούτας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας με επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους τους οποίους συνάντησε στη διάρκεια περιοδείας του σε μαγαζιά της Λάρισας.

Και συνέχισε: «Η κυβέρνηση κάνει περαίωση για να μάσει παράδες. Κι εκβιάζει κι απειλεί τους μικρομεσαίους, δηλώνοντας ότι όσοι δεν "τ' ακουμπήσουν" θα βάλει την εφορία να τους ψάξει, όλο και "κάτι" θα τους βρει και μετά θα τους "γδάρει", ή θα τους κλείσει φυλακή.

Αλλά, πού θα πάνε οι παράδες που θα μαζέψουν απ' τους μικρούς ΕΒΕ, που τούτη την ώρα είναι βουτηγμένοι, μέχρι το λαιμό, στα χρέη, "βογγάν και σκούζουν απ' τα πλευρά"; Στις τσέπες των τραπεζιτών, των μεγαλοβιομηχάνων, των εφοπλιστών, θα πάνε.

Εκεί, δηλαδή, που πάνε και τα δανεικά που παίρνει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του Μνημονίου κι ας λέει ο Παπανδρέου ότι δανείζεται, τάχα, για να καλύψει τις ανάγκες του δημοσίου και του λαού. Ούτε ένα ευρώ από τα δανεικά δεν πάει για τους μισθούς και τις συντάξεις και μην ακούτε τι λένε κάθε βράδυ στα τηλεοπτικά δελτία τα "δημοσιογραφικά παπαγαλάκια" της κυβέρνησης και της τρόικας.

Κι όταν οι άλλοι υποψήφιοι σας λένε ότι είναι κατά του "χαρατσώματος" της περαίωσης, ρωτήστε τους το εξής απλό: Αφού είστε "κατά" των αποφάσεων και των αντιλαϊκών μέτρων που παίρνουν οι κυβερνήσεις των κομμάτων σας, γιατί σας στηρίζουν αυτά τα κόμματα;».

ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
Σήμερα η συζήτηση με τον Στέλιο Σταμούλο

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ικαρίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Στέλιος Σταμούλος, θα μιλήσει σε σύσκεψη ετεροδημοτών στην Αθήνα, σήμερα Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2010, στις 8μ.μ., στην αίθουσα συσκέψεων του εκλογικού κέντρου του ΚΚΕ, Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους 1.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ