Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ - ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στην πρώτη γραμμή η πάλη ενάντια σ' όλα τα ναρκωτικά

Περιοδεία των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΚΕΘΕΑ - «ΙΘΑΚΗ»

Ο Γιάννης Ζιώγας
Ο Γιάννης Ζιώγας
Ποιος ωφελείται και ποιος χάνει από την πολιτική που εφαρμόζεται; Αν απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα τότε εύκολα θα καταλάβουν πως το συμφέρον τους είναι να καταδικάζουν μαζικά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τους υποψήφιούς τους στις περιφερειακές και τοπικές εκλογές και να υπερψηφίσουν, να δυναμώσουν αποφασιστικά τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που υποστηρίζει το ΚΚΕ. Τα παραπάνω σημείωσαν ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησαν χθες το πρωί στο ΚΕΘΕΑ «ΙΘΑΚΗ», όπου συνομίλησαν με το προσωπικό των προγραμμάτων, πρώην χρήστες που βρίσκονται στο στάδιο της επανένταξης και με τους εργαζόμενους στο εργαστήρι κεραμικής, στο ξυλουργείο και στο τυπογραφείο.

Η χρηματοδότηση του ΚΕΘΕΑ φέτος είναι μειωμένη κατά 10%. Προσλήψεις προσωπικού δεν έχουν γίνει τα τελευταία 4 χρόνια, και οι μισθοί των εργαζομένων που ήδη απασχολούνται έχουν περικοπεί στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης για το δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Μέσα σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η Θεραπευτική Κοινότητα «ΙΘΑΚΗ» όπως και τα υπόλοιπα στεγνά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ, συνεχίζουν το έργο τους με σημαντικά αποτελέσματα. Οπως αναφέρθηκε, οι χρήστες που κάνουν το ετήσιο πρόγραμμα της «ΙΘΑΚΗΣ» καταφέρνουν να παραμείνουν καθαροί και χωρίς παραβατικότητα σε ποσοστό 67%. Το ποσοστό αυτό εκτινάσσεται στο 95% για τους χρήστες που ολοκληρώνουν το 3ετές πρόγραμμά της. Μεγάλο πρόβλημα παραμένει η εργασιακή αποκατάσταση των απεξαρτημένων.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σημείωσαν ότι είναι απαραίτητη η άμεση ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων που δίνουν στους εξαρτημένους τη δυνατότητα για απεμπλοκή από τη χρήση και την παραβατικότητα και στοχεύουν στην ένταξή τους στην κοινωνία. Παράλληλα, να ενισχυθούν τα προγράμματα εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης για τους ανθρώπους που κάνουν απεξάρτηση. Τόνισαν πως η πάλη ενάντια σ' όλα τα ναρκωτικά είναι υπόθεση πρώτης γραμμής και αποτελεί το μόνο δρόμο που μπορεί να οδηγήσει το λαό και τη νεολαία να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους.

Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος
Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος
Μιλώντας στους εργαζόμενους στο τυπογραφείο της «ΙΘΑΚΗΣ» τους κάλεσαν να μη γίνουν συνένοχοι της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης και των κομμάτων της πλουτοκρατίας, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Να μην πέσουν στην παγίδα των δήθεν ανεξάρτητων και υπερκομματικών υποψηφίων. «Ολοι το νιώθουμε στο πετσί μας και μέσα μας ότι δίκαιο έχουμε. Πώς αυτό το δίκιο θα το κάνουμε δύναμη; Μπορούμε. Να μη φοβηθούμε. Να υπερασπιστούμε τη ζωή μας και των παιδιών μας. Ο Μπρεχτ έλεγε: "Οποιος δε συμμεριστεί τον αγώνα μας, την ήττα μας θα μοιραστεί". Ας μην το επιτρέψουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Ζιώγας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ