Παρασκευή 1 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Αποκαλυπτικός ο πρωθυπουργός για το νόημα των εκλογών

Την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι η ψήφος στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη είναι ισοδύναμη με την ψήφο των βουλευτικών εκλογών επιβεβαίωσε ουσιαστικά ο πρωθυπουργός στη συζήτηση που είχε χτες με τους δημοσιογράφους. «Βεβαίως και μας απασχολεί τι χρώμα θα έχει ο χάρτης το βράδυ των εκλογών, όπως και ότι το αποτέλεσμα θα έχει πολιτική σημασία», είπε και πρόσθεσε ότι «θα υπάρξουν μηνύματα για τις αλλαγές που ήδη κάναμε, αλλά και εκείνες που προωθούμε».

Δεν έμεινε όμως σε αυτό. Αλλά έδωσε και το διεθνή αντίκτυπο των εκλογών του Νοέμβρη, δείχνοντας πόσο τους καίει. Οπως είπε, «σημασία δεν έχει μόνο πώς θα αξιολογηθεί το αποτέλεσμα στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και πώς θα το αξιολογήσουν στο εξωτερικό. Και τι συμπέρασμα θα βγάλουν. Αν, δηλαδή, οι Ελληνες στηρίζουν τις αλλαγές που προωθούνται και αν η χώρα συνεχίζει να έχει καλή πορεία».

Βέβαια, συνέχισε να θολώνει τα νερά με τα αυτοδιοικητικά κριτήρια λέγοντας ότι «πρέπει να ψηφιστούν άνθρωποι οι οποίοι στηρίζουν το θεσμό, αλλιώς δεν θα εφαρμοστεί σωστά». Πρόσθεσε επίσης, απαντώντας σε ερώτηση για την αντιμνημονιακή τακτική της αντιπολίτευσης, ότι ο κόσμος όποιον ψηφίζει θα τον έχει στο κεφάλι του, είτε θετικά, αν ψηφίσει ανθρώπους που στηρίζουν το θεσμό, είτε αρνητικά, αν ψηφίσει αντιμνημονιακά.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να ψηφίσουν στις εκλογές με κριτήριο τη ζωή τους, όλες τις ανάγκες τους. Τις καταστρέφει η πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Πολύ περισσότερο που οι εκλογές για τα κρατικά όργανα διεξάγονται σε συνθήκες οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού και εφαρμογής του «Καλλικράτη», που από τη φύση τους και το νόμο υποχρεώνονται να υλοποιούν το κυβερνητικό έργο, την κρατική πολιτική.

Η ψήφος πρέπει να έχει σαφή κατεύθυνση ενδυνάμωσης των προϋποθέσεων ανάπτυξης αντιμονοπωλιακών αγώνων, αισθητής αλλαγής του συσχετισμού δυνάμεων, να είναι ψήφος προοπτικής. Που σημαίνει ψήφος καταδίκης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και συμπόρευσης με το ΚΚΕ ανεξάρτητα αν υπάρχει συμφωνία στο σύνολο του προγράμματός του και στις θέσεις για το σοσιαλισμό. Η ψήφος πρέπει να εκφράζει το συμφέρον της εργατικής τάξης και των μικροπαραγωγών, μικρεμπόρων της πόλης, των φτωχών αγροτών. Με την εμπειρία της καθημερινότητας να δίνει ώθηση στο αύριο του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ