ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2010
Σελ. /40
«Μεγάλα ποσοστά μας θα τους προκαλέσουν μεγάλα ρήγματα»

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων και στο Ρουφ περιόδευσε χτες ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Καθημερινές οι περιοδείες στις γειτονιές
Καθημερινές οι περιοδείες στις γειτονιές
Με εργαζόμενους στο χώρο της Δικαιοσύνης συζήτησε χτες το μεσημέρι, περιοδεύοντας στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μετά την περιοδεία και μιλώντας σε συγκεντρωμένους νομικούς και δικαστικούς υπαλλήλους χαρακτήρισε χυδαίο εκβιασμό την προχτεσινή διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού, στηριγμένο σε ψέματα όπως ότι δεν υπάρχουν νέα αντιλαϊκά μέτρα και ότι θα πληρώσουν τάχα οι πλούσιοι. Απάντησε ότι π.χ. το ρεύμα αυξάνεται ως 44%, έρχεται φορολόγηση και των μικροϊδιοκτητών ακινήτων, νέες κατηγορίες επαγγελματιών στοχοποιούνται μέσω της λεγόμενης απελευθέρωσης επαγγελμάτων. Οτι μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου το μεγάλο κεφάλαιο πάλι επιδοτείται και φοροαπαλλάσσεται για να συνεχίσει την κερδοφορία του.

Κάλεσε έναν κόσμο που προηγούμενα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ/ΝΔ με σωρευμένη πλέον την πείρα του από τη διακυβέρνησή τους, μακριά από την αποχή που τους αφήνει αλώβητους, μακριά από δήθεν ανεξάρτητες υποψηφιότητες καθότι δεν έχουν μείνει περιθώρια για αυταπάτες, να εμπιστευτεί τη δύναμή του, τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ. Πρόσθεσε ότι κυβέρνηση και ολιγαρχία δε φοβούνται την ψήφο στη ΝΔ και στους δήθεν ανεξάρτητους και αντάρτες που είτε δεν καταψήφισαν το μνημόνιο, είτε ψήφισαν όλα τα νομοσχέδια που το υλοποιούν, είτε λένε ότι θα εφαρμόσουν τον αντιδραστικό «Καλλικράτη». Την ψήφο στο ΚΚΕ φοβούνται, την εκφρασμένη εκεί λαϊκή δυσαρέσκεια που δε θα μπορεί να ενσωματωθεί και να διοχετευτεί ανώδυνα για το σύστημα. «Γιατί υπάρχει ένα Κόμμα που μιλά σοβαρά, που λέει την αλήθεια, που θέλει το λαό στην εξουσία, που φωνάζει ότι πλούτος υπάρχει και πρέπει να κοινωνικοποιηθεί. Οσο πιο μεγάλα τα ποσοστά που θα κερδίσουμε, τόσο πιο μεγάλα τα ρήγματα που θα μπορέσουμε να τους προκαλέσουμε».

Νωρίτερα χαιρετισμό απηύθυνε η Ελένη Ζαφειρίου, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθήνας, καλώντας σε καταψήφιση των ΠΑΣΟΚ/ΝΔ και των εφεδρειών τους που με τον τρόπο τους στηρίζουν την ίδια πολιτική, ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ως την καλύτερη εγγύηση για αντίσταση στα αντιλαϊκά τους μέτρα. Να σημειωθεί η άρνηση του προϊσταμένου διοίκησης του πρωτοδικείου Αθηνών Νικόπουλου να δεχτεί τον υποψήφιο δήμαρχο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αλλά και τον υποψήφιο δΔήμαρχο Ν. Σμύρνης που τον συνόδευε, Αγγελο Βρεττό, γεγονός που καταδεικνύει την αντιδραστικοποίηση που επιτελείται και στο χώρο της δικαιοσύνης.

Αργότερα το απόγευμα ο Νίκος Σοφιανός, συνοδευόμενος από την Τατιάνα Ευαγγελοπούλου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο και τους Ιάκωβο Γαλιό, Βαγγέλη Γείτονα, υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, περιόδευσε στην περιοχή του Ρουφ, στα γήπεδα και τα καφενεία της οδού Μεγάλου Βασιλείου. Συζητώντας με τους κατοίκους της περιοχής για τις δύσκολες συνθήκες στην καθημερινότητά τους, την ανεργία, την φορομπηξία και την ακρίβεια, την μεθοδευμένη υποβάθμιση της περιοχής, την έλλειψη επαρκών υποδομών και χώρων αναψυχής κι άθλησης, επέρριψε τις ευθύνες στην πολιτική των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών, την πολιτική του ευρωμονόδρομου. Προειδοποίησε ότι με το ψευτοεπιχείρημα ότι αν δεν υποστηριχτούν τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα, οι κυβερνώντες και τα μεγάλα συμφέροντα που εκφράζουν θέλουν να παραμείνει χρεοκοπημένος ο ελληνικός λαός που ήδη έχει γονατίσει.

ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ
Δεν έχει προηγούμενο η κυβερνητική ανευθυνότητα

Παντελώς ανεύθυνη και ανίκανη - στην περίπτωση που δεχτούμε ότι η στάση της δεν υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα - αποδείχτηκε η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα της οργάνωσης των εκλογών κι αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την άνευ προηγουμένου κατάσταση που έχει δημιουργήσει με τις αποφάσεις και εγκυκλίους της - που σημειωτέον εκδόθηκαν την τελευταία στιγμή - και στο ζήτημα της ανακήρυξης των συνδυασμών από τα Πρωτοδικεία.

Βάσει των χρονοδιαγραμμάτων που προβλέπονται από τη νομοθεσία, οι ανακηρύξεις έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί το Σάββατο 23 του μηνός και μέχρι τις 30/10 (ημέρα Σάββατο) να έχουν παραδοθεί τα ψηφοδέλτια στις Νομαρχίες και τους Δήμους, τη στιγμή που μεσολαβεί και η αργία της 28ης Οκτώβρη. Εντούτοις έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές (δηλαδή χτες το απόγευμα) από πολλά Πρωτοδικεία της χώρας δεν είχαν εκδοθεί διορθωτικές και άλλες αποφάσεις, ενώ στο Ιόνιο οι συνδυασμοί συναποφάσισαν να προχωρήσουν στην έκδοση των ψηφοδελτίων χωρίς να περιμένουν τη δικαστική απόφαση (που δεν είχε εκδοθεί) αφού δεν μπορούσαν να πράξουν αλλιώς. Δικαστικές αποφάσεις δεν είχαν, επίσης, εκδοθεί για δήμους του Πειραιά.

Στην Αττική, η κατάσταση, που δημιούργησε η κυβέρνηση με τις ανακηρύξεις των συνδυασμών, πήρε τραγελαφικές διαστάσεις. Συγκεκριμένα, με την απόφαση 964/24-10-2010 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών διόρθωσε τις προηγούμενες αποφάσεις του για την ανακήρυξη των συνδυασμών σε 25 δήμους της Αττικής. Η διόρθωση έγινε αυτεπάγγελτα από το Πρωτοδικείο, βάσει των άρθρων 315- 320 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας γιατί διαπιστώθηκε ότι «από παραδρομή το διατακτικό της απόφασης, διατυπώθηκε εσφαλμένα». Το ζήτημα μοιάζει απλό, αλλά η έκταση του λάθους και η μεθόδευση διόρθωσής του από το αρμόδιο δικαστήριο φανερώνει πως μάλλον πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρότερο. Βάσει του άρθρου 318 του εν λόγω κώδικα η διόρθωση γίνεται αφού στο δικαστήριο «κληθούν, οκτώ τουλάχιστον ημέρες πριν από τη συζήτηση, όλοι οι διάδικοι που αναφέρονται στην απόφαση». Μάλιστα, στο εν λόγω άρθρο αναφέρεται πως «αν τη διόρθωση την προκαλεί το δικαστήριο αυτεπαγγέλτως, η κλήση των διαδίκων γίνεται με την επιμέλεια της γραμματείας του δικαστηρίου». Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια κανένας από τους διάδικους δεν κλήθηκε να συμμετάσχει στη δικαστική διαδικασία της διόρθωσης, γεγονός που φανερώνει όχι μόνο την περιφρόνηση που επέδειξε στην εφαρμογή της νομοθεσίας το δικαστήριο, αλλά και την πολιτική συνενοχή του υπουργείου Δικαιοσύνης, αφού στο χώρο των δικών του αρμοδιοτήτων επιχειρήθηκε εν κρυπτώ να κουκουλωθεί όπως - όπως το χάος που δημιούργησε με τις αποφάσεις του το υπουργείο Εσωτερικών. Το θέμα αποκτάει ακόμη πιο σοβαρή διάσταση αν ληφθεί υπόψη ότι στους εν λόγω δήμους, οι συνδυασμοί - έχοντας πλήρη άγνοια του ότι επίκειντο διορθώσεις στις αποφάσεις ανακήρυξης τους - θα μπορούσαν να είχαν προχωρήσει - ή προχώρησαν - στην έκδοση ψηφοδελτίων, τα οποία στη συνέχεια - βάσει της διορθωτικής απόφασης - θα πρέπει να επανεκδοθούν. Κατά τ' άλλα, ο υπουργός Εσωτερικών θεωρεί πως το υπουργείο του και οι υπηρεσίες του κράτους τα έχουν πράξει όλα ορθώς και είναι σε πλήρη ετοιμότητα για τη διεξαγωγή των εκλογών!!!

Πρόγραμμα Θανάση Παφίλη
  • Την Παρασκευή 29/10

09.00: Θα επισκεφτεί τη Νομαρχία Αθηνών (Λ. Συγγρού 15 & 80) και θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων.

  • Το Σάββατο 30/10

11.30: Θα περιοδεύσει στα καταστήματα στην πλατεία Αγίας Μαρίνας και θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο «ΚΟΥΤΟΥΚΙ ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ» (πλατεία Ανθούπολης).

  • Την Κυριακή 31/10

18.30: Θα μιλήσει σε συγκέντρωση γυναικών για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στην Ξυλοτεχνία Περιστερίου (Κωστή Παλαμά & Παρασκευόπουλου).

Πρόγραμμα Ελπίδας Παντελάκη
  • Σήμερα

09.00: Περιοδεία στα Δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ).

19.00: Θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Πειραϊκή (πλ. Πηγάδας).

  • Την Παρασκευή 29/10

20.00: Θα μιλήσει στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Δήμου Πειραιά, στην πλατεία Κοραή (μπροστά από το εκλογικό κιόσκι). Θα χαιρετίσει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιάννης Μανουσογιαννάκης.

Πρόγραμμα Γ. Μανουσογιαννάκη

Σήμερα στις 07:00: Θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε λιμενεργάτες του ΟΛΠ (ΣΕΜΠΟ).

  • Την Παρασκευή 29/10

09:00: Θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε Λογιστικά γραφεία του Πειραιά.

19:00: Θα μιλήσει σε συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κερατσινίου - Δραπετσώνας, στην πλατεία Κ. Βάρναλη (Δραπετσώνα).

Περιοδείες Γιώργου Μαρίνου

Στις 11 π.μ. περιοδεία στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων στο Βαθύ της Αυλίδας, με τον Γιώργο Μαρίνο, υποψήφιο περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. Το μεσημέρι θα επισκεφθεί το τσιμεντάδικο της «ΑΓΕΤ - ΗΡΑΚΛΗΣ» στη Χαλκίδα και θα μιλήσει με τους εργαζόμενους.

Πρόγραμμα Νίκου Σοφιανού

Το πρόγραμμα του υποψηφίου δημάρχου Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκου Σοφιανού για τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει:

  • Σήμερα Τετάρτη

11.00: Περιοδεία στα καταστήματα στη Φιλολάου στο Παγκράτι (εκκίνηση από Προφήτη Ηλία). Θα συμμετέχουν οι Φ. Λάφης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και Γ. Αντωναρόπουλος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

19.30: Θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Δημητρίου στους Αμπελόκηπους. Θα χαιρετίσει η Κ. Μπουντούρογλου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος.

  • Την Παρασκευή 29/10

11.00: Περιοδεία στα καταστήματα στην περιοχή της πλατείας Αμερικής (οδός Λευκωσίας, εκκίνηση από πλατεία Αμερικής). Θα συμμετέχουν οι Φ. Λάφης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και Τ. Αυγίκος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

19.30: Περιοδεία στα καταστήματα και καφενεία στο Κουκάκι. Ομιλία στις 20.00 σε συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Γ. Ολυμπίου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ