Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
«Μεγάλα ποσοστά μας θα τους προκαλέσουν μεγάλα ρήγματα»

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων και στο Ρουφ περιόδευσε χτες ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Καθημερινές οι περιοδείες στις γειτονιές
Καθημερινές οι περιοδείες στις γειτονιές
Με εργαζόμενους στο χώρο της Δικαιοσύνης συζήτησε χτες το μεσημέρι, περιοδεύοντας στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μετά την περιοδεία και μιλώντας σε συγκεντρωμένους νομικούς και δικαστικούς υπαλλήλους χαρακτήρισε χυδαίο εκβιασμό την προχτεσινή διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού, στηριγμένο σε ψέματα όπως ότι δεν υπάρχουν νέα αντιλαϊκά μέτρα και ότι θα πληρώσουν τάχα οι πλούσιοι. Απάντησε ότι π.χ. το ρεύμα αυξάνεται ως 44%, έρχεται φορολόγηση και των μικροϊδιοκτητών ακινήτων, νέες κατηγορίες επαγγελματιών στοχοποιούνται μέσω της λεγόμενης απελευθέρωσης επαγγελμάτων. Οτι μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου το μεγάλο κεφάλαιο πάλι επιδοτείται και φοροαπαλλάσσεται για να συνεχίσει την κερδοφορία του.

Κάλεσε έναν κόσμο που προηγούμενα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ/ΝΔ με σωρευμένη πλέον την πείρα του από τη διακυβέρνησή τους, μακριά από την αποχή που τους αφήνει αλώβητους, μακριά από δήθεν ανεξάρτητες υποψηφιότητες καθότι δεν έχουν μείνει περιθώρια για αυταπάτες, να εμπιστευτεί τη δύναμή του, τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ. Πρόσθεσε ότι κυβέρνηση και ολιγαρχία δε φοβούνται την ψήφο στη ΝΔ και στους δήθεν ανεξάρτητους και αντάρτες που είτε δεν καταψήφισαν το μνημόνιο, είτε ψήφισαν όλα τα νομοσχέδια που το υλοποιούν, είτε λένε ότι θα εφαρμόσουν τον αντιδραστικό «Καλλικράτη». Την ψήφο στο ΚΚΕ φοβούνται, την εκφρασμένη εκεί λαϊκή δυσαρέσκεια που δε θα μπορεί να ενσωματωθεί και να διοχετευτεί ανώδυνα για το σύστημα. «Γιατί υπάρχει ένα Κόμμα που μιλά σοβαρά, που λέει την αλήθεια, που θέλει το λαό στην εξουσία, που φωνάζει ότι πλούτος υπάρχει και πρέπει να κοινωνικοποιηθεί. Οσο πιο μεγάλα τα ποσοστά που θα κερδίσουμε, τόσο πιο μεγάλα τα ρήγματα που θα μπορέσουμε να τους προκαλέσουμε».

Νωρίτερα χαιρετισμό απηύθυνε η Ελένη Ζαφειρίου, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθήνας, καλώντας σε καταψήφιση των ΠΑΣΟΚ/ΝΔ και των εφεδρειών τους που με τον τρόπο τους στηρίζουν την ίδια πολιτική, ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ως την καλύτερη εγγύηση για αντίσταση στα αντιλαϊκά τους μέτρα. Να σημειωθεί η άρνηση του προϊσταμένου διοίκησης του πρωτοδικείου Αθηνών Νικόπουλου να δεχτεί τον υποψήφιο δήμαρχο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αλλά και τον υποψήφιο δΔήμαρχο Ν. Σμύρνης που τον συνόδευε, Αγγελο Βρεττό, γεγονός που καταδεικνύει την αντιδραστικοποίηση που επιτελείται και στο χώρο της δικαιοσύνης.

Αργότερα το απόγευμα ο Νίκος Σοφιανός, συνοδευόμενος από την Τατιάνα Ευαγγελοπούλου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο και τους Ιάκωβο Γαλιό, Βαγγέλη Γείτονα, υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, περιόδευσε στην περιοχή του Ρουφ, στα γήπεδα και τα καφενεία της οδού Μεγάλου Βασιλείου. Συζητώντας με τους κατοίκους της περιοχής για τις δύσκολες συνθήκες στην καθημερινότητά τους, την ανεργία, την φορομπηξία και την ακρίβεια, την μεθοδευμένη υποβάθμιση της περιοχής, την έλλειψη επαρκών υποδομών και χώρων αναψυχής κι άθλησης, επέρριψε τις ευθύνες στην πολιτική των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών, την πολιτική του ευρωμονόδρομου. Προειδοποίησε ότι με το ψευτοεπιχείρημα ότι αν δεν υποστηριχτούν τα μέτρα του ΠΑΣΟΚ θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα, οι κυβερνώντες και τα μεγάλα συμφέροντα που εκφράζουν θέλουν να παραμείνει χρεοκοπημένος ο ελληνικός λαός που ήδη έχει γονατίσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ