Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι απειλές της κυβέρνησης να της γίνουν μπούμερανγκ

Ο λαός έχει κάθε συμφέρον να απαντήσει και στην κάλπη στους εκβιασμούς και στα ψέματα της κυρίαρχης προπαγάνδας

Συνεχίζοντας και χτες τον εκβιασμό του λαού, με κάλπικα διλήμματα, απειλές και κοροϊδία, η κυβέρνηση, με πρώτο βιολί τον Γ. Παπανδρέου, επιχειρεί να υποτάξει τις λαϊκές συνειδήσεις και να υφαρπάξει την ψήφο του λαού, για να νομιμοποιήσει την πολιτική της και τα νέα μέτρα που ετοιμάζει.

Μια μέρα μετά τη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε ο Γ. Παπανδρέου, βάζοντας - ανάμεσα σε άλλα - θέμα πρόωρων εθνικών εκλογών στην περίπτωση που ο λαός μαυρίσει την κυβέρνηση στις τοπικές εκλογές, χτες επανήλθε από τη Θεσσαλονίκη για να ζητήσει ουσιαστικά «νωπή λαϊκή εντολή» την 7η Νοέμβρη, για να προχωρήσει τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. «Σήμερα βρισκόμαστε σε μια ιστορική καμπή, γιατί δίνουμε τη μάχη για την απελευθέρωση της χώρας από κάθε είδους δουλεία και επιτήρηση», ισχυρίστηκε προκλητικά, ταυτίζοντας τον πατριωτισμό με τη συναίνεση στην πολιτική της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της.

Τα εκβιαστικά διλήμματα, τα ψεύδη και τις απειλές του πρωθυπουργού αναπαρήγαγε χτες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Η κυβέρνηση δεν μιλά για νέα μέτρα, αλλά για δρομολογημένα για το 2011 μέτρα» (!) ισχυρίστηκε ο Γ. Πεταλωτής, υποτιμώντας τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού.

Ο ίδιος θέτοντας απέναντι από την κυβέρνηση όποιον καταδικάσει την αντιλαϊκή πολιτική της στις κάλπες υποστήριξε ότι «στην περίοδο που διανύουμε δεν υπάρχει ψήφος δυσαρέσκειας, αντίθετα υπάρχει ψήφος πολιτικής σταθερότητας, ψήφος με το βλέμμα στο μέλλον».

Την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, παίζοντας το παιχνίδι των «ισορροπιών», αλλά και της επόμενης μέρας στο εσωτερικό της κυβέρνησης, διέψευσε σε συνέντευξή του («Μέγκα») το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αναφέροντας ότι «είμαι εναντίον των πρόωρων εκλογών για λόγους αρχής και πιστεύω ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να εξαντλούν την τετραετία τους», ενώ πρόσθεσε ότι «δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με την τρόικα για πρόωρες εκλογές».

Να μην πιάσει η προπαγάνδα

Η κυβερνητική προπαγάνδα, όπως ξεδιπλώνεται παραμονές των εκλογών και θα ενταθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, βασίζεται:

Στο ψέμα: Ισχυρίζεται ότι «δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα που θα πλήξουν εργαζόμενους και συνταξιούχους». Την ίδια στιγμή, όμως, έχουν προαποφασίσει ότι θα αρπάξουν μέσα στο 2011 από τα λαϊκά νοικοκυριά πάνω από 9 δισ. ευρώ, μέσω της επιβολής πρόσθετων φόρων, της θέσπισης ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και το πετσόκομμα των κοινωνικών δαπανών και των επιχορηγήσεων στην Τοπική Διοίκηση. Παράλληλα, η κυβέρνηση δρομολογεί νέο «άνοιγμα» του Ασφαλιστικού και νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.

Τον εκβιασμό: Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κραδαίνουν τον «μπαμπούλα» της χρεοκοπίας και την εικόνα που θα δώσει η χώρα - αν αποδοκιμαστεί η κυβερνητική πολιτική - στις καπιταλιστικές αγορές. Η επιχείρηση τρομοκράτησης του λαού έρχεται να υπηρετήσει τους στρατηγικούς σχεδιασμούς για υποταγή του λαού στα νέα βάρβαρα μέτρα που έρχονται. Αν ο λαός υποταχθεί στο δίλημμα, τα πράγματα θα είναι χειρότερα την επομένη των εκλογών.

Την κοροϊδία: Ο πρωθυπουργός και τα κυβερνητικά στελέχη ισχυρίζονται ότι το «2012 θα αρχίσει η ανάπτυξη και το 2013 θα βγει η χώρα από το μνημόνιο». Την ίδια ώρα, προωθούνται σαρωτικά μέτρα εκτός μνημονίου, ενώ είναι δεδομένο ότι η συζήτηση για την «επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων» θα σημάνει και νέες ανατροπές, στο πλαίσιο του μόνιμου «μνημονίου» που επιβάλλει στους λαούς η στρατηγική και οι συμφωνίες στο πλαίσιο της ΕΕ.

Τη δημιουργία κάλπικων προσδοκιών: Ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε και στη διακαναλική συνέντευξη ότι «με την πρώτη ευκαιρία η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τις αδικίες προς τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους». Προσπαθεί να κρύψει ότι τα μέτρα που έχει πάρει είναι μόνιμου χαρακτήρα και οδηγούν στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 40 χρόνια δουλειάς, στην οριστική κατάργηση των δώρων των Χριστουγέννων, του Πάσχα και του επιδόματος αδείας, στην κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ