Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οργιάζει η υπόσχεση και η ρουσφετολογία

Π. ΜΠΙΤΣΙΚΑ («ΤΟ ΒΗΜΑ»): Καλείτε τον κόσμο να ψηφίσει στον α' γύρο στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές «Λαϊκή Συσπείρωση». Το ίδιο λέτε, «Λαϊκή Συσπείρωση», και στο β' γύρο. Πολιτικά εννοείτε δε θα στηρίξετε στο δεύτερο γύρο κανέναν. Πρακτικά όμως τι σημαίνει, λευκό; Πάνω στο λευκό να γράφουν «Λαϊκή Συσπείρωση»;

-- Ας το κάνουν όπως νομίζουν. Καταρχήν εμείς είμαστε εναντίον της αποχής. Δηλαδή το να απέχεις, θεωρούμε ότι πρέπει να πας να ψηφίσεις, να συμμετέχεις. Από εκεί και πέρα τώρα θέλουν να κρατήσουν ένα ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να το ρίξουν, θέλουν να ρίξουν λευκό ή άκυρο. Τη μορφή δε θα τους την υποδείξουμε.

Εμείς όμως δεν μπορεί άλλα να λέμε τη μια Κυριακή και άλλα την άλλη. Και ούτε θα σας πω τώρα, είναι μια ευκαιρία, ξέρετε τι ετερόκλιτα ψηφοδέλτια έχουν γίνει; Να δείτε ΠΑΣΟΚ επικεφαλής και μέσα γεμάτα με Νέα Δημοκρατία. `Η Νεοδημοκράτης επικεφαλής και μέσα ΠΑΣΟΚ. Ανθρωποι που έχουν σχέση με έργα. Ανθρωποι που έχουν σχέση με επιχειρήσεις της νύχτας. Τώρα πια φεύγουν και απ' τη μέση αυτό που λέμε οι πολιτικοί παράγοντες ή οι εκπρόσωποι των επιχειρηματιών και μπαίνουν και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Είναι κάτι ψηφοδέλτια που εκ πρώτης όψεως φαίνονται τρελά και αυτοί καλλιεργούν το ότι «εμείς δεν ανήκουμε σε κόμματα». Αλλά είναι συνδυασμοί συμφέροντος.

Και με την ευκαιρία, επειδή ο κ. πρωθυπουργός δηλώνει πολύ ευαίσθητος στη διαφθορά και στη ρουσφετολογία, δεν πάει να κάνει καμία βόλτα να δει τι γίνεται από τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ; Γόνα πάει η υπόσχεση: Θα σε βάλω στη δημοτική αστυνομία. Θα σε προσλάβω. Θα, θα, θα...

Ξέρετε ότι πριν κλείσουν τα ψηφοδέλτια εκβίαζαν κόσμο και βγήκε στο παραπέντε και είπε, «μας είπε το ΠΑΣΟΚ να μην μπούμε»; Ξέρετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που βγήκαν από ψηφοδέλτια μετά την ανακήρυξη, γιατί τους πίεσε το ΠΑΣΟΚ; Φυσικά, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εμείς αυτά τα ονόματα. Γόνα η ρουσφετολογία πάει.

Τώρα έχει γίνει το ΑΣΕΠ. Με τις επιτροπές αξιολόγησης. Αυτά είναι για τους επιστήμονες, αυτούς που έχουν τελειώσει διάφορα ξένα Πανεπιστήμια και έχουν πολλούς, θα κοιτάξουν να τους αξιολογήσουν. Για το λαό τώρα θα τον βάλουν, θα του υποσχεθούν και δε θα του κάνουν και τίποτα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ