Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ - ΔΗΜΟΣ ΒΟΥΠΡΑΣΙΟΥ
Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες

Στις πληγείσες περιοχές περιόδευσαν χτες τα στελέχη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Γιάννης Χριστοδουλόπουλος και Αλέκος Θανόπουλος

Μεγάλες καταστροφές σε χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών, κυρίως πατάτας, ζημιές σε ποιμνιοστάσια, θερμοκήπια, δρόμους, δημόσιες υποδομές, πέσιμο σκεπών και γεφυριών, αλλά και σε αρκετά σπίτια που πλημμύρισαν προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Δυτική Αχαΐα, καθώς και στο Δήμο Βουπρασίας Ηλείας.

Στις πληγείσες περιοχές περιόδευσε χτες αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τους Γιάννη Χριστοδουλόπουλο, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Αχαΐας και Αλέκο Θανόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας και μίλησαν με τους πληγέντες που προσπαθούν από χθες το πρωί, χωρίς τη συνδρομή κανενός συνεργείου δημοτικού, νομαρχιακού ή άλλου, να περισώσουν ό,τι είναι δυνατό.

«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι η περιοχή είναι ανοχύρωτη μπροστά στα καιρικά φαινόμενα, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις, όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ότι θα εκτελούνταν όλα τα αναγκαία έργα πρόληψης - επεσήμανε ο Γ. Χριστοδουλόπουλος και πρόσθεσε: Είναι σοβαρές οι ευθύνες των νομαρχιακών και δημοτικών αρχών της περιοχής που σαν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, όχι μόνο δε συγκρούστηκαν μ' αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, αλλά την στήριζαν και την υλοποιούσαν».

Ο Αλ. Θανόπουλος, από την πλευρά του, τόνισε την ανάγκη να γίνει άμεσα η καταγραφή όλων των ζημιών ώστε να υπάρξει πλήρης αποζημίωση των πληγέντων στο 100% της ζημιάς και ταυτόχρονα να πραγματοποιηθεί άμεσα η εκτέλεση όλων των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών, αντιπλημμυρικών έργων που θα προλαμβάνουν και θα αντιμετωπίζουν τις πλημμύρες, τη λειψυδρία, θα αποταμιεύουν και θα εμπλουτίζουν τα υδάτινα αποθέματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ