Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
Επιστρατεύουν ψεύδη για να ξεγελάσουν το λαό

Ανακοίνωση της ΚΟ Ν. Ιωνίας του ΚΚΕ

Καταγγέλλουμε στο λαό της Ν. Ιωνίας τα ψέματα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και του συνδυασμού του, που λένε ότι συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιό τους κομμουνιστές.

Ο συνδυασμός του Γκότση είναι συνδυασμός του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς και ομάδων του ΠΑΣΟΚ. Με τα ψέματα προσπαθούν να ψαρέψουν στα θολά νερά. Υπηρετούν τη γραμμή της υποταγής στις ανάγκες των μονοπωλίων. Οι διακηρύξεις τους είναι μνημείο πλήρους ταύτισης με την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Ψήφισαν στο Μάαστριχτ τις ελευθερίες του κεφαλαίου, δεν καταδίκασαν καμία αντιλαϊκή συνθήκη της ΕΕ. Η γραμμή τους είναι με την ιμπεριαλιστική ΕΕ και καλλιεργούν αυταπάτες ότι μπορεί η λυκοφωλιά των μονοπωλίων να γίνει φιλολαϊκή. Στήριξαν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για τη μείωση του εισοδήματος των εργαζομένων. Κατεβαίνουν σε συνδικάτα και ομοσπονδίες με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για να χτυπήσουν το ΠΑΜΕ και τους κομμουνιστές, για να βγάλουν λάδι το ΠΑΣΟΚ, για να μην αλλάξουν οι συσχετισμοί υπέρ των εργαζομένων.

Ο ΣΥΝ ήταν ο εισηγητής των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στην ΤΑ, στην οποία συνεργάζεται χρόνια τώρα με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Στην Ικαρία συντάσσεται και με το αντικομμουνιστικό ΛΑ.Ο.Σ., προκειμένου όλοι μαζί με τον κοινό συνδυασμό, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, να χτυπήσουν το ΚΚΕ. Οι κύριοι των διαφόρων οπορτουνιστικών σχημάτων και γκρουπ λένε ότι είναι κατά του μνημονίου, αλλά δεν θίγουν την καπιταλιστική ιδιοκτησία που το διαμόρφωσε με τις κυβερνήσεις της και την ΕΕ.

Ο στόχος τους είναι να μην αμφισβητηθεί η κυρίαρχη πολιτική που δεν αφήνει τίποτα όρθιο από κατακτήσεις και δικαιώματα, για την κερδοφορία και τον ανταγωνισμό του μεγάλου κεφαλαίου.

Κοροϊδεύουν ενώ στηρίζουν την πολιτική που οδηγεί το λαό σε πτώχευση, ταυτόχρονα προτείνουν μέτρα διαχείρισης των φαινομένων της φτώχειας και εξαθλίωσης με παντοπωλεία και συσσίτια.

Θέλουν το δήμο να εφαρμόζει τα αντεργατικά μέτρα για την απρόσκοπτη δράση των μεγάλων επιχειρήσεων και ταυτόχρονα να εκτονώνει τη λαϊκή δυσαρέσκεια και αγανάκτηση, με χάπενινγκ και οδηγούς χαράς.

Σήμερα χρειάζεται να αλλάξει ο συσχετισμός. Συμπόρευση με το ΚΚΕ και αυτών που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί σας. Για νικηφόρα πορεία του λαϊκού κινήματος ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους. Ούτε με την ΕΕ, ούτε με το ΔΝΤ. Αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

Ο συνδυασμός ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - Γκότση με τα ψέματα επιδιώκει ο συσχετισμός να μείνει υπέρ του συστήματος.

Καλούμε το λαό της Ν. Ιωνίας να καταδικάσει το δεκανίκι του συστήματος, το συνδυασμό του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - Γκότση. Να καταδικάσει το μαύρο μέτωπο ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και τους υποψηφίους τους, στο δήμο και την περιφέρεια.

Ο μόνος τρόπος είναι να καταδικαστεί η αντιλαϊκή πολιτική, να εμποδιστούν τα νέα αντεργατικά μέτρα που έρχονται, ο μόνος τρόπος να διορθωθεί η λαϊκή ψήφος, ώστε να μην μπορούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να τη χρησιμοποιήσουν ως αποδοχή και ηττοπάθεια απέναντι στη βάρβαρη πολιτική, είναι ο εργαζόμενος λαός να κάνει το βήμα ΤΩΡΑ υπερψηφίζοντας τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, που στηρίζει το ΚΚΕ. Να κάνει το βήμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ.

Για να αλλάξει ο συσχετισμός υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, για να γίνει η αγανάκτηση δύναμη, ψηφίζουμε ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο δήμο με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Τσουκαλά, στην περιφέρεια με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θανάση Παφίλη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να 'ναι πρώτη δύναμη η «Λαϊκή Συσπείρωση»! (2010-11-13 00:00:00.0)
«Ους ο ΠΑΣΟΚικός γκεμπελισμός συνέζευξε...» (2010-11-12 00:00:00.0)
Εκλογικές κολεγιές απέναντι στο λαό και το ΚΚΕ (2010-09-14 00:00:00.0)
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ-ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ με το όπλο της πάλης και της ψήφου (2010-09-07 00:00:00.0)
Οι «ανεξάρτητοι» εκλιπαρούν το ΠΑΣΟΚ (2010-08-26 00:00:00.0)
Ο ΛΑ.Ο.Σ. και οι «εντιμότατοι φίλοι» του (2007-06-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ