Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να αποκτήσει ο λαός εμπιστοσύνη στη δύναμή του

Ε. ΤΣΙΚΡΙΚΑ («ALPHA»): Κυρία Παπαρήγα, ζητήσατε από τους πολίτες στις εκλογές της7ης Νοεμβρίου νααλλάξει ο συσχετισμός δύναμης με την ψήφο τους. Για το Κομμουνιστικό Κόμμα ποιος είναι ο πήχης; Δηλαδή, με ποιο ποσοστό θα είναι ικανοποιημένο και θα θεωρήσει ότι δικαιώνεται η πολιτική του;

-- Το θέμα είναι πού θα βάλει ο λαός τον πήχη. Εμείς θεωρούμε ότι έχουμε απεριόριστες δυνατότητες, βεβαίως με ένα ρεαλισμό. Και πού το βλέπουμε αυτό; Γιατί πολύ περισσότεροι μας λένε «είχατε δίκιο». Ασκούν επιρροή πολλές από τις θέσεις μας και συμφωνεί ο λαός με πολλές από αυτές, ακόμα και την κοινωνικοποίηση κλπ.

Πού κολλάει το πράγμα; Στο ότι ακόμα ένα σημαντικό μέρος του λαού δεν έχει αποκτήσει εμπιστοσύνη στη δύναμή του, γιατί ξέρει πάρα πολύ καλά ότι πρέπει και ο ίδιος να παλέψει. Εμείς δε ζητάμε να εκπροσωπήσουμε το λαό σε έναν αγώνα, αλλά ζητάμε ο λαός να πρωταγωνιστήσει στον αγώνα. Οσο ο λαός ακόμα δεν εμπιστεύεται τη δύναμή του, θα υπάρχει αυτή η ψαλίδα ανάμεσα σε αυτούς οι οποίοι εκτιμούν το ΚΚΕ και που όμως την ώρα της κάλπης φοβούνται να κάνουν αυτό το βήμα γιατί υποκύπτουν σε κάποιους εκβιασμούς που ακόμα δεν είναι αποφασισμένοι να τους πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων.

Είμαστε βέβαιοι ότι σε αυτήν την εκλογική μάχη θα υψωθεί ανάστημα. Το ζήτημα είναι πόσο θα ανέβει το μπόι του λαού κι αυτό δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε. Κι αν θέλετε πιστεύουμε ότι και μια σειρά πολιτικοποιημένοι άνθρωποι, οι οποίοι θεωρούν ότι με την αποχή θα δώσουν μάθημα, θα καταλάβουν ότι και η αποχή των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών δεν απέτρεψε τίποτα.

Από τη συζήτηση με τους δημοσιογράφους
Από τη συζήτηση με τους δημοσιογράφους
Δεν έχεις να κάνεις με ζήτημα φιλότιμου της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση, το φιλότιμό της, ταυτίζεται με το συμφέρον των επιχειρηματιών, με το μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τώρα φιλοδοξεί να φτάσει μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα για να γίνει τάχα διαπραγματευτής. Εδώ πάει με το Ισραήλ στα σχέδια εναντίον του Ιράν για να δείξει το μεγάλο της ρόλο.

Εχει άλλες αξίες ας πούμε η κυβέρνηση. Και δεν είναι τυχαίο ότι αυτά τα θέματα τα άλλα κόμματα δεν τα θίγουν. Δηλαδή, όταν θα πας να ψηφίσεις στην κάλπη, δε θα σκεφτείς τι γίνεται στο Αιγαίο; Με συγχωρείτε, δηλαδή, θα ψηφίσεις μόνο για την πεζοδρόμηση; Που είναι θέμα. Το αποχετευτικό είναι θέμα κρίσιμο ειδικά για την Αττική, τα σκουπίδια, δεν το συζητάμε. Αρα, δεν θα τα σκεφτείς όλα αυτά;

Χώρια αν ψηφίζεις με κριτήριο τα έργα. Να ψηφίσεις με κριτήριο τα έργα. Πρέπει, όμως, να παρέμβεις και στο εξής πράγμα: Ποιος θα τα κάνει αυτά τα έργα και ποιος θα τα πληρώσει; Αρα πρέπει όλα να τα σκεφτείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ