Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Ψηφοθηρία και αποπροσανατολισμός

Τις προτάσεις του χώρου που εκπροσωπεί, όπως «αναδιαπραγμάτευση του χρέους, αναδιανομή του πλούτου, ανάπτυξη και ασφάλιση, κοινωνική αλληλεγγύη», αναμάσησε χτες ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, σε συνέντευξη Τύπου.

Για να θολώσει τα νερά, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται τώρα ότι όλα αυτά μπορεί να τα επιβάλει μια κυβέρνηση αποφασισμένη για συγκρούσεις με το κεφάλαιο, «αποφασισμένη να εφαρμόσει τη λαϊκή εντολή αλλά κι ένα λαό αποφασισμένο να διεκδικήσει με σθένος». Καταβάλλει έτσι μια απέλπιδα προσπάθεια να διαφοροποιηθεί από άλλους εκπροσώπους της σοσιαλδημοκρατίας και τεχνοκράτες όλων των αποχρώσεων, που υπερθεματίζουν για την αναδιάρθρωση του χρέους με όρους που ούτως ή άλλως θα είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα.

Ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ καλλιέργησε εμμέσως και φρούδες ελπίδες στο λαό ότι κάτι καλό μπορεί να προκύψει απ' την κυοφορούμενη «αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού», δείχνοντας ότι είναι και ο ίδιος συμμέτοχος στους εξελισσόμενους σχεδιασμούς. Παράλληλα, δεν απέκλεισε συνεργασίες με άλλες σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις, που, όπως είπε, «πρέπει να συνεργαστούν, να βρεθούν μαζί, σ' αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε και θα εργαστούμε».

Ο Αλ. Τσίπρας απέφυγε να ασκήσει κριτική στον Γ. Δημαρά, για τον οποίο ρωτήθηκε, λέγοντας: «Δεν είναι ο κ. Δημαράς ο εχθρός μας, ο αντίπαλός μας». Πιάστηκε να ψεύδεται, αρνούμενος ότι ο Αλ. Μητρόπουλος έχει υποδείξει ψήφο στον Γ. Δημαρά αν βρεθεί στο δεύτερο γύρο και απέφυγε να τοποθετηθεί καθαρά και ως προς το τι θα κάνει το κόμμα του στο δεύτερο γύρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ