Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να τους αφαιρεθεί δύναμη

Α. ΤΑΣΟΥΛΗ («MEGA»): Κυρία Παπαρήγα, ο πρωθυπουργός χθες έθεσε ένα δίλημμα και είπε επί της ουσίας στο λαό ότι αν επιλέξετε τη διαμαρτυρία στο μνημόνιο στις κάλπες των δημοτικών εκλογών, θα με καταστήσετε ανήμπορο να διαπραγματευθώ τόσο εντός Ελλάδος όσο και εκτός να εφαρμόσω την πολιτική μου. Γιατί εσείς μιλήσατε πριν από λίγο για ωμό τρομοκρατικό εκβιασμό, όταν για σας, αν γίνουν οι εθνικές εκλογές πολύ σύντομα, θα είναι μια ευκαιρία να δείξει στην πράξη, να μιλήσει στην πράξη και να εκφράσει στην πράξη την αντίθεσή του στο μνημόνιο;

-- Εμείς αυτό που καλούμε τον ελληνικό λαό να κάνει είναι να αδυνατίσει το κύρος της κυβέρνησης και τη δύναμή της, διότι όταν πάει και διαπραγματεύεται, διαπραγματεύεται σε βάρος του ελληνικού λαού. Δηλαδή, τι να κάνουμε; Να πάμε όλοι να ψηφίσουμε το ΠΑΣΟΚ για να του δώσουμε τη δύναμη, τι, να σκάψει το λάκκο για το λαό; Δεν κατάλαβα.

Γιατί, έχει διαπραγματευθεί υπέρ του λαού; Τώρα κοροϊδευόμαστε; Αφού πάει και λέει «ευχαριστώ το λαό που δέχεται τα μέτρα». Ετσι διαπραγματεύεται; Δηλαδή πάει και λέει «έχω το λαό στο χέρι, ρίχτε κι άλλο». Δεν πρέπει να έχει δύναμη αυτή η κυβέρνηση, οποιαδήποτε κυβέρνηση, και δεν πρέπει να έχει δύναμη και η Νέα Δημοκρατία, η οποία λέει ότι θα σεβαστεί το μνημόνιο, γιατί υπάρχει διαδοχικότητα και συνέχεια στη διακυβέρνηση. Αυτό θέλουμε και το λέμε καθαρά.

Ισα ίσα δεν πρέπει να έχει δύναμη, διότι δύναμη της κυβέρνησης σημαίνει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνημένη χρεοκοπία. Θα διαπραγματευθεί τι θα φορτώσει στο λαό. Εμείς θέλουμε να πάει αδύναμη και να φοβηθεί να πάρει άλλα μέτρα το λιγότερο. Δεν μπορούμε να την ανατρέψουμε την κυβέρνηση τώρα, αλλά τουλάχιστον να μην μπορεί να πάρει άλλα μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ