Τετάρτη 27 Οχτώβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Θεματοφύλακας των μέτρων εντός και εκτός μνημονίου

Σταθερή στη γραμμή της συναίνεσης και της στήριξης της κυβέρνησης προκειμένου να εφαρμοστεί η αντιλαϊκή στρατηγική εντός και εκτός μνημονίου παραμένει η ηγεσία της ΝΔ, θεωρώντας ως κυρίαρχο, στη φάση αυτή, την άσκηση πίεσης για να προχωρήσουν γρήγορα οι «μεγάλες μεταρρυθμίσεις», η ταχεία υλοποίηση των οποίων πιστεύει ότι δεν πρέπει να «χαλαρώσει» εξαιτίας των εκλογών του Νοέμβρη.

Χτες, ο πρόεδρος της ΝΔ, με αφορμή τους εκβιασμούς που έθεσε ο πρωθυπουργός στην τηλεοπτική του συνέντευξη, αναλώθηκε σε μονότονες κορόνες περί «ανάπτυξης», παραμένοντας σκόπιμα στο επίπεδο της συνθηματολογίας, ακριβώς για να μη φανεί ότι «ο δρόμος της ανάπτυξης» που προτείνει περνά μέσα από τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου και «τα μέτρα τόνωσης της αγοράς», δηλαδή μέτρα στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, η ηγεσία της ΝΔ επιρρίπτει ευθύνες στον πρωθυπουργό ότι δημιούργησε «αναστάτωση ως μη όφειλε», η οποία μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις διεθνείς αγορές και στην υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών! Απέναντι σε αυτή την τακτική επιλέγει να βάλει ακόμα πιο γερές πλάτες για να προχωρήσει η στρατηγική της πλουτοκρατίας.

«Η ΝΔ, με αίσθημα ευθύνης, καλεί τον πρωθυπουργό να αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί, για να μην οδηγηθούμε, ως χώρα, σε ναυάγιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος, Π. Παναγιωτόπουλος, και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να εργαστεί για το συγκεκριμένο σκοπό, να βγει, δηλαδή, η Ελλάδα αλώβητη από την κρίση».

Ταυτόχρονα, κεντρικά στελέχη και βουλευτές διαβεβαίωναν σε όλους τους τόνους ότι η ΝΔ δεν ζητά πρόωρες εκλογές και αυτό που θέλει είναι η κυβέρνηση να υλοποιήσει την πολιτική της εμπλουτισμένη με το νέο μείγμα του Αντ. Σαμαρά. «Δεν ζητάμε εκλογές, γιατί θεωρούμε ότι είναι μια κυβέρνηση που έχει νωπή λαϊκή εντολή», δήλωσε χαρακτηριστικά χτες («Αθήνα 9,84») ο Θ. Καράογλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ